The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser HD 579 – Úton a „nagyok” felé

Szép sorjában haladunk felfelé a Sennheiser új HD500-as sorozatában, melynek négy tagja közül most az ezüst/szürke színkombinációban pompázó HD 579-es típus van soron, egy minőségi anyagokból megépített, már első látásra kényelmesen viselhetőnek tűnő fejhallgató, melynek minden porcikájából az igényesség érzete árad.

A HD 559-hez hasonlóan nyitott, cirkumaurális kivitelű fejhallgató jókora méretű fülkagylóiban szintén a gyártó kifinomult technológiájával készült meghajtók találhatók, míg a saját fejlesztésű“Ergonomic Acoustic Refinement” (E.A.R.) megoldás a hatékonyság növelése érdekében a hangokat direktben a fülek belseje felé irányítja. A kellő zajszigetelésről és a viselési komfortról vastagon kipárnázott, finom velúrborítású (eltávolítható) fülpárnák gondoskodnak, amelyek a nyitott konstrukció dacára jól kizárják a külvilág zajait.

Sennheiser HD579 HFP Online

A sok tekintetben a márka high-end típusait és azok kiviteli szintjét idéző, kifejezetten formás ívekkel rendelkező fejhallgató erőteljes, strapabírónak tűnő szerkezettel rendelkezik, ami minden bizonnyal hosszú távú használatot garantál. A 3 méter hosszú, cserélhető kábel készülékoldali végére a főleg klasszikus audio komponensekkel való használatot jelezve 6,3 mm-es aranyozott jack dugót szereltek, ám előzékenyen egy szintén aranyozott 3,6 mm-es fordítót is mellékeltek hozzá, arra az esetre, ha valaki mégis mobil vagy hordozható eszközökhöz szeretné használni, vagy esetleg olyan készüléke van, amelyet a kisebb fejhallgató csatlakozóval láttak el.

A HD 579 egyértelműen a HD 559 „nyomvonalán” halad tovább, csak éppen mindenből többet és jobbat ad, valamint kifinomultabb és részletezőbb karakterrel rendelkezik. Esetében még inkább tetten érhető az a bizonyos, általam már többször is felemlegetett Sennheiser hangzás, ami egyre feljebb haladva még inkább kiteljesedik, de már a HD 579-nél is fel lehet fedezni benne minden olyan vonást, ami a felső kategóriás Sennheiser füleseket igazán kiemelkedővé teszi.
Jazz muzsikán az életszerű és a térben szépen „szétterülő” bevezető nyüzsgés után a muzsika ritmikus, erőteljes és izmos dobokkal indul, melyek a pontosan követhető nagybőgővel kiegészülve mindvégig stabil alapokat biztosítanak a megszólalásnak. A hangvétel természetesen az a kellemes és barátságos fajta, amit a márkában mindig is szerettem, sarkosságra, zavaró momentumokra vagy forszírozottságra hiába is vadásznék benne, úgysem találnék egyetlen hangnyit sem. A közepek és a magasak könnyedek és levegősek, a gazdag színvilágban van egy cseppnyi, szintén megszokott lágyság és pasztelles árnyalat, ami anélkül teszi kellemesebbé, hogy idealizált irányokba vinné el a hangképet. A magasak legteteje lehelet finom és könnyű, hangulatában a sztatikus típusokét idézi, a kozmetikázottságot pedig teljességgel nélkülözi.
A nyitott rendszerű füles által megszólaltatott hangok általánosságban levegősek, nyíltak és transzparensek, a zene minden irányban eltávolodik a fejemtől. A hangszerek hangját és a különféle szólamokat szépen szétválasztja egymástól, a hangképe nagyobb hangerőn is ugyanolyan egységes és arányos marad. A felvétel egyik legkellemesebb eleme, a vibrafon barátságosan, bensőséges hangvételben és szépen csengően szólal meg, a hangjai könnyedén és játékosan vándorolnak az egyik fülkagylóból a másikba, többek között nagyon kellemes hangulatot is teremtve ezzel a lágy hullámzással.

product detail x2 desktop HD 5 579 sennheiser 4

Klasszikus zenéken a jókora fülkagylók a realitást a lágysággal ötvöző, kifinomult és gazdag textúrájú hegedűkkel, brácsákkal, fuvolákkal és egyéb hangszerekkel telnek meg. A fuvolák ezüstösek és levegősek, a vonósok hangjába egy apró cseppnyi édeskésség vegyül, a nagy ívű dallamok pedig telten hömpölyögnek és energikusan szólalnak meg. A pontosan középre, kicsivel a hangszerek fölé pozícionált énekesek és énekesnők hangja kellemes és analitikus, minden egyes szavukat tökéletesen érteni. A remek analitikának és az aprólékosan kidolgozott háttérkörnyezetnek köszönhetően a halkabb szólamokat és a zenéléshez párosuló zörejeket is tökéletesen hallani lehet, ami nagyban hozzájárul a figyelem és az érdeklődés fenntartásához. Sarah Brightman „Symphony” című felvételén a telten, de mégis finoman lüktető testes basszus adja meg az alaphangot, a vonóskar hangja a fülkagylókat teljesen kitöltve ünnepélyes tónusban áramlik, míg a könnyed hárfa futamok, csilingelések és a légies és tiszta énekhang cizelláltan szólalnak meg. A zenében nagyon sok a szín és a különféle, árnyalat, és az énekesnő valamint a zenészek minden rezdülését tökéletesen hallani.
A különféle rock és popzenék telten, dinamikusan, és a márkára jellemző finoman kulturált hangnemben szólalnak meg, ami még a jobb minőségű MP3-akkal is nagy élményt okoz. Izgalmas és sokszínű szintetizátor zenéken a füles egészen varázslatos hangok megszólaltatására képes, és az általa kialakított mikrokörnyezetben a teret is szépen felépíti (még ha egyes esetekben mesterséges is) és természetesen olyan apróságokat szólaltat meg, amelyeket még high-end hangfalakon sem igazán hall az ember.


A HD 559-hez hasonlóan a HD 579 is a klasszikus, telt, levegős, lágy és barátságos Sennheiser hangzást nyújtja, ami persze cseppet sem akadályozza meg abban, hogy könnyedebb műfajokon is levegye a lábáról a hallgatót. Hangzásvilága egyértelműen a márka felsőháza felé mutat, a megszólalása egységes és komplex, alul testes és dinamikus, felül könnyed és levegős, és egy olyan kellemes színekkel megfestett zenei világot ábrázol, amibe bizony nagyon könnyű belefeledkezni, s amiben, mivel komfortosan viselhető, jó hosszú ideig bent is lehet maradni.


Sennheiser HD 579
Impedancia: 50 Ohm
Frekvencia átvitel: 15 Hz- 28 kHz
Hangnyomás: 106 dB
THD: <0,2%
Ár: 59.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu