The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennhesier HD599

Igényes kivitelével és anyagaival, valamint a felső kategóriás luxus eszközök világát idéző bézs/sötétbarna színvilágával már az előd HD598-as is nagyon komoly benyomást tett rám, s nincs ez másként az utód HD599 esetében sem, ami a matt ezüstös betéteivel, ha lehet, még elegánsabb lett, és a gyártó utóbbi időkben tapasztalt auditív eredményeinek fényében valószínűleg még komolyabb hangminőséggel rendelkezik.

A HD 599-es nyitott, cirkumaurális kivitelű fejhallgató jókora méretű fülkagylóiban a gyártó kifinomult technológiájával készült meghajtói helyezkednek el, a saját fejlesztésű “Ergonomic Acoustic Refinement” (E.A.R.) technológia pedig a hatékonyság további növelése érdekében a hangokat direktben a fülek belseje felé irányítja. A kellő zajszigetelésről és hosszú hallhathatóságot biztosító viselési komfortról vastagon kipárnázott, finom velúrborítású (eltávolítható) fülpárnák gondoskodnak, amelyek még a nyitott konstrukció dacára is elég jól kizárják a külvilág különféle zajait.

A sok tekintetben a márka high-end típusait és azok kiviteli szintjét idéző, kifejezetten formás ívekkel rendelkező fejhallgató erőteljes, strapabírónak tűnő szerkezettel rendelkezik, ami minden bizonnyal hosszú távú gondtalan használatot garantál tulajdonosai számára. Három méter hosszú, cserélhető OFC kábelének készülékoldali végére a főleg klasszikus audio komponensekkel való használatot jelezve 6,3 mm-es aranyozott jack dugót szereltek, a füles dobozában azonban egy szintén aranyozott 3,6 mm-es fordítót is találunk, arra az esetre, ha valaki mégis mobil vagy hordozható eszközökhöz szeretné használni, vagy esetleg olyan készüléke van, amelyet a kisebbfajta fejhallgató csatlakozóval láttak el (az utóbbi időben például több ilyennel is találkoztam).

product detail x2 desktop HD 5 599 sennheiser 3Vannak olyan készülékek és eszközök, amelyeknél minden ez irányú törekvésem dacára nem igazán tudok maximálisan objektív lenni, mivel túlzottan nagy hatást gyakorolnak rám és rendesen beletrafálnak a személyes ízlésvilágomba. A korábbi HD598 és a mostani HD599 fejhallgatók egyértelműen ezen hangkeltő eszközök közé tartoznak, mégpedig több okból is. Egyrészt a bemutatásnál már felvázolt külsejük, színviláguk és igényességük nagyon bejön nekem, másrészt a hangzásviláguk a kivételesen jól eltalált fajtába tartozik és magába sűrít mindent, amiért a Sennheiser füleseket szeretni lehet. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nincsenek nála jobbak, hiszen az igazán ezoterikus márkatárs és versenytárs modellek még csak ezután következnek, azonban a HD599-es még közöttük „sem veszik el” és olyan optimális és jól eltalált hangminőséggel rendelkezik, amelynek köszönhetően a tulajdonosai egyértelműen a felső osztályok hangzásvilágába válthatnak vele jegyet.

Karakterét tekintve a HD 599 egyértelműen a HD 500-as sorozat többi, hozzá hasonlóan nyitott modelljének útvonalán halad tovább, de náluk jóval kifinomultabb, kellemesebb, ízesebb és részletezőbb hangzással rendelkezik.
Jazz muzsikán a fejem körüli légteret teljesen betöltő, valóságos hatású bevezető nyüzsgés után a muzsika ritmikus, erőteljes és testes dobokkal kezdődik, melyek a pontosan követhető testes nagybőgővel kiegészülve mindvégig stabil alapokat biztosítanak a megszólalásnak. A hangvétel egyszerre lendületes és kellemes, az élő jazz buli pezsgő hangulata jól megfér a fülesre jellemző bensőséges és barátságos hangvétellel. A megszólalás energikus és életteli, sarkosságra, élességre vagy forszírozottságra azonban a sorozat többi tagjához hasonlóan hiába vadásznék benne. A közepei és a magasai levegősek és oldott hangulatúak, sok tekintetben a sztatikus modellek megszólalást idézik, csakúgy, mint a gazdag és kifinomult színvilág, amit a füles lágy ecsetvonásokkal fest meg. A frekvenciatartomány legteteje lehelet finom és könnyed, semlegességese pedig megint csak egy olyan paraméter, amiben a HD599 nála jóval drágább modellekkel is bátran versenyre kelhet.
Vérbeli, jól sikerült nyitott fülesként a hangok általánosságban levegősek, nyíltak és transzparensek és a zene minden irányban eltávolodik a fejemtől. A hangszerek hangjai és a különféle szólamok szépen szétválnak, a hangkép még nagy hangerőn is egységes és arányos marad. A vibrafon egyszerre bensőséges, könnyed és szépen csilingelő játéka a többieknél tapasztaltnál is jobban lenyűgöz, hangjainak a fülkagylók közti ide-oda vándorlása pedig ismét hatásosan szemlélteti a füles kiemelkedő képességeit a térleképzés terén.

A fejhallgató által nyújtott élmények klasszikus zenéken, amikor a jókora fülkagylók kifinomult és gazdag textúrájú akusztikus hangszerekkel telnek meg még az előzőeket is felülmúlják. A fuvolák ezüstösek, könnyedek és levegősek, a rézfúvósok kellő fémtartalommal rendelkeznek, a vonósok sok esetben andalító hangjába pedig egy picike édeskésség vegyül, ahogy azt már a többieknél is megszoktam. A tutik és a különféle merészívű dallamok dinamikusan és energikusan szólalnak meg, az énekesek általában pontosan középre, kicsivel a hangszerek fölé pozícionált hangjai analitikusak és valós hangszínűek, a kórusok megjelenítése gazdag és sokszínű. A kiváló analitikának köszönhetően a halkabb szólamokat és a zenéléshez párosuló zörejeket is tökéletesen hallani lehet, ami különösen a kottalapozások, széknyikorgások és satöbbik rajongóinak lehet nagy öröm. Sarah Brightman „Symphony” című felvétele természetesen ismét előkerül, ahogy az előzőekben is. A lüktető-pulzáló testes basszus egészen analógos hangvételű, a vonóskar hangja a fülkagylókat teljesen kitöltve nagyon kellemes tónusban szólal meg, kivételes összhangban a könnyed hárfa futamokkal, a finom csilingelésekkel és persze az egészre a koronát feltevő légies és tiszta énekhanggal. A muzsikában rengeteg szín, hangulat és árnyalat van, ami ilyen tálalásban különösen lenyűgöző.
A különböző rock és popzenék dinamikusan és erőteljesen, de persze a márkára jellemző finom és kulturált hangnemben szólalnak meg. Utóbbi jellemzőinek köszönhetően a füles kellőképpen elnéző a tömörített anyagokkal, de képességei kiaknázásához értelemszerűen minőségi felvételekre van szükség. Összetett és sokszínű elektronikus zenéken sok esetben egészen varázslatos hangokat szólaltat meg, és tulajdonképpen efféle műfajokon is ugyanúgy el tudja „szédíteni” az embert, mint a nívós hangszeres zenéken.


A HD500-as sorozat abszolút csúcsát jelentő HD 599 egyrészről a márkára jellemző klasszikus, telt, levegős, lágy és barátságos hangzást nyújtja, másrészről pedig elődjéhez hasonlóan valami olyan finomsággal egészíti ki ezt a kombinációt, amitől szerintem egészen különleges helye van a Sennheiser univerzumban. Mindehhez párosul a békebeli ízlésvilágot és hangulatot idéző különleges színharmónia, ami a felsőbb osztályba tartozást is szimbolizálva már első látásra kívánatossá teszi ezt a kiváló hangzású fülest.


Sennhesier HD599
Frekvencia átvitel: 12 Hz-38,5 kHz
Impedancia: 50 Ohm
Hangnyomás: 106 dB
THD: <0,1%
Ár: 77.900,- Ft

Audio Partner
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu