The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser PXC 550 Wireless fejhallgató

A német fejhallgató specialista az új PXC 550 vezeték nélküli fülesét elsősorban a sokat utazó igényes zenehallgatók és üzletemberek számára tervezte. Az aktív és passzív módon egyaránt használható PXC 550 akár 30 órányi akkuteljesítményt és külső zajszinttől függő hatékony zajcsillapítást kínál, mindezen túl a füles hangkaraktere a Sennheiser CapTune funkció alkalmazásával a felhasználó egyéni igényei szerint alakítható.

A fül körüli kialakítású PXC 550 Wireless a rendszeresen utazók igényeinek kielégítése érdekében lítium polimer telepeivel akár 30 órányi üzemidőt is biztosító akkuteljesítményt kínál, így még a NoiseGard Hybrid adaptív zajkioltó technológia folyamatos alkalmazásával (aktív üzemmód) is jókora utakat lehet megtenni vele. Természetesen a fejhallgató az akku lemerülése esetén is használható passzív módon, vagyis úgy, mint egy „normál” típus, csak olyankor az intelligens funkciók, a zajcsökkentés és a hangerőszabályzás nem működnek.

A PXC 550 a praktikus használatot olyan intelligens funkciókkal ötvözi, amelyek szinte lesik a felhasználó kívánságait: az intuitív, fülkagylóra szerelt, érintésre működő vezérlőpanel, valamint a beszédhangos vezérlési lehetőség a beállítások kényelmes kiválasztását teszik lehetővé, a fejhallgató levételekor pedig a PXC 550 Wireless automatikusan szünetelteti a zenelejátszást és a telefonhívásokat. A felhasználói élményt tovább fokozza a könnyedén elvégezhető NFC párosítás, amely kitűnő minőségű Bluetooth jelátvitelről és valósághű hangzásról gondoskodik.

A PXC 550 Wireless négy gyári programot kínál a hangzás beállításához, valamint egy személyre szabható ún. Director üzemmódot, amely a Sennheiser CapTune alkalmazásával könnyedén az egyedi igényekhez igazítható. Az audio specialista első hangzást személyre szabó alkalmazását az igényes fejhallgató-felhasználók igényeinek szem előtt tartásával fejlesztették ki. Az Android és iOS okos telefonokra ingyenesen letölthető CapTune egy prémium minőségű zenelejátszó, és egyben egy nagyteljesítményű hangzásszabályzó alkalmazás, amely hathatósabb hangzásvezérlést tesz lehetővé a felhasználók számára. A precíz beállítást támogató EQ-nak és az egyedülálló SoundCheck funkciónak köszönhetően – amely a zenei hangzás személyre szabását a különféle beállítások A/B tesztelésével segíti elő – a CapTune egyedi hallgatási élményt biztosít a felhasználók számára. A PXC 550 Wireless fejhallgatóhoz speciálisan kifejlesztett plug-in (beépülő modul) az adaptív zajkioltás és a beszédhangos utasítások személyre szabását, valamint a Smart Pause funkció bekapcsolását is lehetővé teszi.

sennheiser pxc550

Head-setként alkalmazva a fülest az út közbeni kapcsolattartás nagyon egyszerű, a páratlan beszédtisztaságot pedig egy 4-mikrofonos zajkioltó rendszer biztosítja, aminek köszönhetően zajos környezetben is tökéletesen lehet érteni a beszélgetőpartner hangját. A Sennheiser NoiseGard Hybrid adaptív zajkioltó technológiája a környezeti zajszint észrevétlen ellenőrzésével és megfelelő szintű elnyomásával zavartalan hallgatási élményt biztosít, akár repülőgépen, akár vonaton vagy egy forgalmas utcán használják a fejhallgatót.

A kiváló ergonómiai jellemzők, a könnyű konstrukció és a minőségi alapanyagok gondoskodnak az elegáns PXC 550 Wireless fejhallgató kényelmes viselhetőségéről, még a hosszú távú használat esetén is. A finom tapintású bőrrel bevont puha fülpárnákat a Sennheisernek a tökéletes kényelem megvalósítása céljából folytatott, többek között a fül formájának ergonómiai tulajdonságait is alaposan megvizsgáló kutatásának eredményeire alapozva tervezték. A használaton kívüli fejhallgatót összehajtható kialakításának köszönhetően a tartozékként mellékelt hordtáskában lehet elhelyezni a hozzá lévő tartozékokkal (USB kábel/töltő, adapterek) együtt.

A finom tapintású bőrrel bevont puha fülpárnákkal és gazdagon kipárnázott fejpánttal rendelkező fejhallgató valóban nagyon kényelmes viseletet jelent, a külvilág zajait pedig még „némán” és ügyes praktikáinak alkalmazása nélkül is nagyon jól kizárja, ezért még akár a légkalapácsos útépítőknek is hatásos, bár „kissé” drága megoldás lenne. A jobb fülkagylón ujjsimítással szabályozható hangerő igazán jópofa ötlet, mivel így nem kell apró nyomógombokat keresgélni.
Jazz muzsikán a fejem körüli légteret teljesen betöltő, élénk és valóságos hatású bevezető nyüzsgés után a muzsika az élőzene vitalitását nagyon jól visszaadó ritmikus, erőteljes és testes dobokkal kezdődik, melyek lendülete és frissessége mindvégig megmarad. A hangvétel érezhetően élénkebb, mint például a főleg otthonra szánt 500-asok esetében, karakterét tekintve a PXC 550 hangzása leginkább a szintén főleg mobil használatra tervezett HD 569-esére emlékeztet. A megszólalás energikus és életteli, sarkosság, bántó élesség vagy forszírozottság azonban nem tapasztalható. A közepei és a magasai levegősek, élénkek és oldott hangulatúak, a színvilág nyílt és világos. A frekvenciatartomány legteteje sem konyul le, a felső „szöszözések” és csilingelések rajongói is megkapják a maguk „betevőjét” ettől a fülestől. A transzparens és nyílt megszólalású hangszerek hangjai és a különféle szólamok szépen szétválnak, a hangkép még nagy hangerőn is egységes és arányos marad. A vibrafon szólójában a bensőségesség helyett most inkább az élénkség, a játékosság és a vitalitás kap főszerepet, a hangszer ez által hangulatilag tökéletesen illeszkedik a többiek friss stílusához.

Különféle akusztikus hangszeres és klasszikus zenéken a továbbra is nagyon kényelmesen a fejemre simuló fülkagylók színes, érdekes és gazdagon részletezett hangszerhangokkal telnek meg. Minden élénk és friss, a fuvolák ezüstösek és könnyedek, a rézfúvósok kellő fémtartalommal rendelkeznek, a vonósok megszólaltatása pedig különösen összetett és izgalmas. A tutik dinamikusan és energikusan szólalnak meg, az énekesek szépen középre pozícionált hangjai direktek, analitikusak és valós hangszínűek. A már többször megemlített gazdag részletező képességnek köszönhetően a halkabb szólamokat és az akusztikus zenékhez óhatatlanul párosuló különféle zörejeket is tökéletesen hallani lehet.

A különböző rock és popzenék dinamikusan és erőteljesen, úgymond a műfaj kívánalmainak megfelelve, egyszersmind a gyártóra jellemző finomságok és kulturáltság szem előtt tartásával szólalnak meg. Utóbbi jellemzőinek köszönhetően a füles a tömörített anyagokkal is kesztyűs kézzel bánik, és a jobbféléket nagyon élvezetesen szólalgatja meg. Valódi képességeit persze legalább CD minőségű anyagokkal lehet kiaknázni; élénk, dinamikus, izgalmas és sokszínű, az otthonra szánt típusokénál némileg frissebb prezensz tartománnyal. A dinamizmus, a ritmika és ritmustartás minden esetben kitűnő, a PXC 550 ezen műfajok esetében is jól tudja, mitől döglik a légy.

Ajánlás

A gyártó mobil használatra szánt zárt kivitelű típusaihoz hasonlóan friss, energikus, dinamikus, nyílt és élénk karakterű PXC 550 lényegében egy kiváló minőségű, többféle különleges funkcióval, valamint innovatív zajcsökkentő technológiával ellátott, utazás közbeni és mobil használatra különösen ideális fejhallgató és head-set egyben, minőségi anyagokból felépítve. Relatíve magas ára érthető módon a sokrétűségének és a benne rejlő értékes technológiáknak (is) köszönhető, ám azok számára, akik a fejhallgató nívós hangzása mellett értékelik és ki is aknázzák az általuk nyújtott előnyöket ez a sok szempontból különleges típus bőven megszolgálja az árát.

Sennhesier PXC 550
Frekvencia átvitel: 17 Hz - 23 kHz
Impedancia aktív/passzív: 490/46 Ohm
Hangnyomás: 110 dB
THD: <0,5%
Ár: 123.900,- Ft


Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu