The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless fülhallgató teszt

Nagyjából két éve mutattuk be az előkelő Momentum család In-Ear névre hallgató első fülhallgatóját, amely után az idei év elején gyártó a vezeték nélküli nyakpántos kialakítású In-Ear Wireless verzióval is előrukkolt.

A kerek tükörkróm felületeivel szinte apró ékszernek tűnő, minden egyes apró részletében elegáns és igényes fekete színű Momentum In-Ear Wireless fülhallgatót a sorozat többi tagjához hasonlóan minőségi zenehallgatásra tervezték. A szerkezet rozsdamentes acél részei egyedi megmunkálással készülnek, a kiváló minőségű miniatűr dinamikus hangszórórendszer pedig egy kompakt, hallójáratba dugható fülhallgató számára biztosítja a sorozat nagyobb méretű tagjainál megismert jellegzetes Momentum hangzást, amelyet a leírások szerint erőteljes basszus, részletgazdagság, valamint kiterjedt hangzástér jellemez. A Bluetooth 4.1 technológiának, az AAC kodek támogatásnak és a Qualcomm® apt-X™ kompatibilitásnak köszönhetően ráadásként a zene immár kényelmes vezeték nélküli átvitellel kerülhet továbbításra.

x1 desktop sennheiser hd 1 necklet wireless in ear headphone image 1

A 10 órás akku-élettartamnak köszönhetően a Momentum In-Ear Wireless hosszú időn keresztül használható egyetlen töltéssel. A fülhallgató viseletnek sem utolsó látványt nyújtó nyakpántja praktikus módon egy háromgombos távvezérlőnek és egy kiváló minőségű mikrofonnak is helyet ad, amelyekkel a telefonálás és a zenelejátszás vezérlése is könnyedén megoldható. A Momentum In-Ear Wireless egyidejűleg kettő eszköz csatlakoztatására is lehetőséget nyújt, 3-résztvevős hívások támogatásával. A használatot még tovább egyszerűsíti a kompatibilis okos eszközök egyetlen érintéssel történő Bluetooth párosítását támogató NFC technológia, a párosítás állapotáról és az akku töltöttségéről tájékoztató beszédhangos üzenet, a bejövő hívások rezgéssel történő jelzése, az USB audio támogatás és az USB-s töltés.

x1 desktop sennheiser hd 1 necklet wireless in ear headphone image 4

A Momentum In-Ear Wireless fülhallgató a nagyobb és drágább Momentum fejhallgatókhoz hasonlóan az elegáns stílus és a kiváló műszaki tartalom tökéletes elegyét alkotja, minőségi alapanyagokkal, kiemelkedő kényelemmel és hosszú élettartammal. Az ergonomikus nyakpánt-kialakítás és a nyakpántra steppelt, rendkívül puha juh nappabőr egész napon át kényelmes viselhetőséget biztosít és tulajdonképpen a szokásosnál kissé vastagabb kábel súlyát is megtartja. A fülhallgatóhoz 4 különböző méretű füldugó tartozik, melyekkel mindenféle formájú fülkagylóhoz optimális illeszkedés biztosítható a hallójáratban, és egyben a környezeti zajok is hatékonyan csillapíthatóak. A prémium kategóriás alapanyagok (rozsdamentes acél, tükörkróm bevonat, kemény, ütésálló polikarbonát) vélhetően elegendő stabilitást kölcsönöznek a Momentum In‑Ear Wireless számára, hogy kiállja még a mozgalmasabb életvitelből fakadó mindennapos gyűrődéseket is.

x1 desktop sennheiser hd 1 necklet wireless in ear headphone image 2

A fülhallgató egyik különlegességének számító nyakpánton pillanatok alatt meg lehet jegyezni a kezelőszervek helyét, a szerkezet viselése hamar megszokható, a fülhallgató pedig gyorsan párosodik a kiválasztott Bluetooth kompatibilis eszközzel és már szólhat is a zene.
A jazz koncert levegős nyüzsivel indul, a hangok fülhallgatóhoz képest meglepően testesek és erőteljesek, selymességük és simaságuk pedig egyértelműen a Momentum modelleknél megismert kifinomult hangzásvilágot idézi. A muzsika telt és energikus dobokkal kezdődik, a megszólalás kiegyensúlyozott és egységes, amivel jól megfér az élőzene pezsgő hangulata. A részletezettség nagyon jó, tényleg minden apró momentum tökéletesen hallható, a dobseprőnek például szinte minden szálát egyenként meg lehetne számolni. A bőgő hangja az aprócska Momentum tálalásában kellően testes és hangsúlyos, a hangszer karaktere korrekt és valószerű. A közepek és a magasak könnyedek, oldottak és levegősek, a hozzájuk párosuló testes és analógosan puha basszussal együtt a végeredmény egy nagyon összeszedett, kifinomult és sokáig jól hallgatható megszólalás. A vibrafon könnyed, játékos stílusban, gazdag hangszínkészlettel megszólaló muzsikája nagyon tetszik, csakúgy, mint a hangszer pozícionálása, mivel a Momentum In-Ear fülbedugós típus dacára, méretes, sok esetben a fejemtől jócskán eltávolodó teret épít fel.
Mozart operamuzsikáján és más klasszikus felvételeken többek között a vonóskarok szárnyalása és a nagyzenekarok tömegének hatásos érzékeltetése lep meg, hiszen nem egy méretes fülesről, hanem egy pici fülbedugós szerkezetről beszélünk. A hangzás egységessége most is megmutatkozik és a komplex zenei részleteknél is megmarad, a finom felbontású, levegős és lágy magasakhoz dús és erőteljes mélytartomány párosul. Részletezettség terén az eredmény ismét csak kiváló, a zenészek motoszkálása, szuszogása, a kottalapozások és az egyéb zajok nem maradnak rejtve, ami akusztikus hangszeres műfajok esetén egyrészt szükséges velejáró, másrészt nagyban fokozza a jelenlétérzetet és a hitelességet. A hangszínek gazdagon árnyaltak és kellemesek, a fuvolák ezüstös hangja légiesen könnyedén szárnyal, a stabil mélyalapok viszont minden pillanatban jól érzékelhetően jelen vannak, gondoskodva arról, hogy a nagyzenekar tömegével is tisztában legyünk.
A Kaláka-féle „Velszi bárdokat”a fülhallgató odafigyeléssel, kifejezetten természetes színvilággal szólaltatja meg, a rengeteg érdekes akusztikus hangszer hangját pedig kellően sokszínűen és izgalmasan ábrázolja. A dobok testesek, a gitárok a hangulathoz illően hol lágyan és finoman, hol dinamikusan szólnak, míg az énekhangok megjelenítésénél a természetesség, a finom artikuláció és a valódiság érzete a legfőbb momentum.
A különböző pop és rockzenéken a többi műfajhoz hasonlóan a Momentum szintén a fizikai korlátait feszegeti, a sorozat afféle védjegyének számító kellemes, kifinomult és lágy tónusa mellett dinamikus és erőteljes basszust megszólaltatva. Közepei szintén kellően teltek, a nagyobb hangerőt pedig szintén nagyon jól bírja. Sokszínű, minőségi szintetizátor muzsikákon nagyon érdekes hatásokat kelt, például a meditációs zenéken egészen földöntúli hangulatokat varázsol elő, de akkor sem jön zavarba ha intenzívebb taktusok és hangszerek kerülnek sorra.

Ajánlás

Ahogy az utóbbi években tapasztalhattuk, a minőségi fülbedugós típusok hangja a legtöbb tekintetben egyre inkább felnő a fejhallgatókéhoz, főleg, mikor olyan kiváló típus kerül sorra, mint a Momentum család új üdvöskéje, a különleges kialakítású In-Ear Wireless modell. A fülhallgató hangjában a kiemelkedő hifis paraméterek mellett a természetesség, a kifinomultság, a lágyság és az érzékenység tetszik a legjobban, vagyis lényegében azok a jellemzők, amelyek miatt általában az összes Momentum típust nagyon könnyű megszeretni, és amely tulajdonságok kiemelik ezt a sorozatot a többi versenytárs közül.

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless
Frekvencia átvitel: 15 Hz- 22 kHz
Hangnyomás: 112 dB
THD: <0,5 %
Tömeg: n/a
Ár: 61.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu