The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marley EM-JH111 Rise On-Ear BT fejhallgató

A vezeték nélküli hangátviteli technológia ma már a fejhallgatók alsóbb kategóriáiban is elérhető opció, a harmincezer alatt árazott Marley EM-JH111 jó példa erre. Vallatóra fogtunk hát egyet, hogy kiderüljön, mekkora áldozatot kell hozni mindezért a hangminőség oltárán.

A Rise kivitelére inkább az egyszerűség, mint az olcsóság illik, sallang és díszítésmentes, de ugyanakkor masszív, tartósnak tűnő kivitelben készül. A fejpánt anyaga acél, párnázását a Marleytól megszokott szövetburkolat teszi komfortossá, ezúttal háromféle (fekete, pálmalevél és farmer-kék) színben. Összecsukható típus, a fejpánt meghosszabbítása elforgatható, a fülkagylók pedig ezen a sínen csúsztathatók a kényelmes viselést biztosító pozícióba.
Fülkagylói vastag, puha párnázást kaptak műbőr bevonattal, a hátoldal pedig szintén szövet borítású. A szövet alatt rejtették el a kezelést szolgáló három gombot, gumi piktogramokkal megjelölve. A Rise on-ear típus, vagyis a fülre fekszik rá, hála a puha párnázásnak és a kissé laza pántnak, a viselés hosszú távon is kényelmesnek bizonyul a Marley esetében.
A kagylók belsejében 50mm-es dinamikus driverek gondoskodnak a hangok megszólaltatásáról, de a Bluetooth vevő, az erősítő és a 12 órás használatot biztosító akkuk is elférnek a szűk helyen.
Csavarodás mentes, szövet bevonatú kábele vezérlővel és beépített mikrofonnal rendelkezik, így headsetként szintén használható, ha zenehallgatás közben hívás érkezne.

Rise3

Hangjának jellege alapvetően barátságos, inkább a mélytartományra helyezett hangsúllyal. Szép, öblös és gazdag basszusa közepes mértékben részletezett, ugyanez mondható el a közép-, és magas tartományról is. Nincs semmi kellemetlen faktor, így hosszútávon élvezhető a hangzás, nekem személy szerint egy kis levegősség hiányzik a teljességhez.
Többnyire a könnyűzene rajongóinak elégedettségére számíthat, a szinte kötelező reggae-n kívül a soul és r&b műfajok állnak közel hozzá, erényei itt érvényesülnek leginkább. Klasszikus zenén, jazzen hiányérzetünk támadhat, ekkor inkább a hiányosságok lesznek szembetűnőek, kevésbé tudunk figyelni az erényekre.

Rise1

A Rise a fiatalság igényeit hivatott kiszolgálni kivitel és hang tekintetében egyaránt, de az árazás miatt is a szűkebb büdzséből gazdálkodó diákok számára lehet vonzó. Olcsósága ellenére strapabíró és stílusos darab, nem simul bele az egyéniség nélküli, többnyire csak műanyagokból készülő konkurens modellek kínálatába.

Ár: 29.990,- Ft (most akcióban 19.990,-Ft)
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu