The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Everest 710 Bluetooth fejhallgató

Everest 710 néven új modell jelent meg a JBL vezeték nélküli fejhallgató kínálatában. A 700-as utódjaként piacra lépő füles külsőre nem sok eltérést mutat, de a „burkolat alatt” azért történtek változások.

A 710-es az a modell, amire már jó szívvel adja áldását az ember. Elfogadható áron kapunk egy jól használható, kényelmes és jó hangú fejhallgatót, ami ráadásul szépnek is mondható. Bár a látványt többnyire a szürke, vagy ezüst színű műanyagok uralják, a felületek ívei, a finom kidolgozás és a részletekre fordított figyelem miatt mégis nagyon megnyerőnek mutatja magát. De nem csak szép, kényelmes is. A 710-es fülkagylói nagyon jól idomulnak fejünkre, köszönhetően a teljes fület körülölelő kialakításnak és a kagylók kissé elforgatott állásának. Mérete nem nagyobb, és nem is kisebb, mint ami a hosszútávú viselési komforthoz elvárható, így utcai használatra is vállalható darab. A kemény műanyagok mellett a fejpánt alsó részén és a fülpárnákon lágy műbőr bevonatot kapunk, a tartósság és kényelem garantált. A fejpánt acélbetétes, szorító ereje optimálisnak mondható, vagyis leeséstől mozgás közben sem kell tartanunk, ugyanakkor még egy óra viselés után is kényelmesnek mondható.
Dicséretet érdemel a masszív hordtáska, amely merevített kivitelének köszönhetően garantáltan megvédi a csuklópontok mentén összehajtogatott fejhallgatónkat.

JBL Everest 710 Gun Metal Fold 1605x1605px

32 Ohmos, 40 mm-es driverekkel szerelik, amelyek a 10-22 000 Hz-ig terjedő frekvenciatartományban rendelkeznek lineáris átvitellel. A Bluetooth legfrissebb (V4.1) változatát használva vezeték nélkül is minőségi átvitelre számíthatunk, ezt a beépített 850mAh-s akkumulátor 2 óra töltéssel 25 órán át képes biztosítani. Ez nagy szabadságot ad a felhasználónak, hiszen átlagos használat mellett több napon át működőképes marad. Természetesen vezetékes üzemmódban is használható, a 3,5-es csatlakozóval ellátott szilikon kábel ott van a tartozékok között a csomagolásban. Az akku töltéséhez szintén mellékelnek egy „JBL narancssárga” USB kábelt, ez bármely töltő adapterhez csatlakoztatható.

JBL Everest 710 Gun Metal gombok

Az extrák kategóriájába tartoznak a Bluetooth megosztás (ShareMe 2.0), és a headset-ként való alkalmazhatóság. Előbbi jópofa dolog, egyszerűen továbboszthatjuk az éppen hallgatott zenét másik BT fülesre, utóbbi pedig hasznos kényelmi funkció, amit visszhang-kioltással egészítettek ki.

Tehát kényelemből ötöst érdemel, de vajon milyen a hang? Első hallásra kábeles összeköttetéssel könnyednek és kissé mélyhiányosnak tűnt, különösen a klasszikus JBL hangzás viszonylatában, de már rövid távon rájön az ember, hogy ennyi basszus bőven elég, ha nem csak öt percig szeretnénk élvezni a zenét. Először – mert egyszerűbb és talán mérvadóbb is – kábellel próbáltam ki, csak később tértem át vezeték nélküli kapcsolatra, ami nem kis meglepetéssel szolgált. Kerekebb és jóval dinamikusabb hangot kapunk kábel nélkül, mindezt minimális veszteségek árán.
Az Everest hangzását egyértelműen a közízléshez hangolták, megvan mindene ahhoz, hogy a zenét élvezni tudjuk, ugyanakkor nincs jellemző, amelyben túlteljesítene. Lágy és kerek a basszus, tiszta a középtartomány és a magassáv is eléggé kiterjedt. Közepes méretű színpad és éppen elegendő levegő. Legnagyobb érdeme az egységesség, a teljesség érzet, amit hallva a zenehallgató embert elégedettség tölti el. Szólhat könnyűzene, rock vagy jazz, de akár klasszikusok is, a helyzet nem változik. Ha audiofil fülekre kerül, jöhetnek kritikák: lehetne több levegője, jó lenne kontrolláltabb basszussal, esetleg jobb felbontású középtartománnyal, vagy tágabb színpadképpel.
A reális elvárás egy hetvenezres vezeték nélküli füles esetében viszont pontosan annyi lehet, amit az Everest 710 nyújtani képes, sőt a kiegyensúlyozottságot és egységességet tekinthetjük nyugodtan ráadásnak.

JBL Everest 710 Gun Metal Accessories 1605x1605px

Kényelmes viselet, jó hang, biztonságos hordozhatóság, hosszú üzemidő, hibátlan kivitel. Csupa pozitív jelzők, amelyek ezt a fülest jellemzik. Nincs meghatározható célcsoport, a szolgáltatások és árszint függvényében kortól, nemtől és ízléstől függetlenül bárkinek ajánlható, aki egy stabil, hordozható fejhallgatót szeretne vásárolni mobileszközeihez.

JBL Everest 710
Ár: 69.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
Tel.: 06-1 205 3446
www.extremeaudio.hu