The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Tune 205 BT

Vadonatúj modell a JBL kínálatában a Tune 205BT. Vezeték nélküli kapcsolattal használható fülbedugós fajta, barátságos áron, az erőteljes basszust kedvelőknek célozva.

A Tune 205BT teljesen azért nem mentes a kábelektől, a nyak mögött körbefutó hurok köti össze a két kapszulát, erre integrálták a háromgombos vezérlőt is. A méretesnek tűnő kapszulák kényelmes viseletnek tűnnek, a kábelek pedig nem jelentenek számottevő tömeget, szinte észrevehetetlenül pihennek a vállon.
Az ergonómikus tervezés jelen esetben nem csak jól hangzó kifejezés, a 12,5mm-es drivereknek helyet adó kapszulák fülbe helyezve komfortos viseletnek mondhatók még hosszabb idő elteltével is, sokat igazgatni sem kell őket a fülben, könnyen megtaláljuk az ideális pozíciót. A vállon nyugvó vezérlő és akku tömege szinte érezhetetlen, dinamikus mozgáshoz, sportoláshoz ennek ellenére nem javasolt, a lazább rögzítés miatt. Parányi akkuja tisztességesnek mondható 6 órás üzemidőt nyújt, ez intenzív használat esetén is elegendő lehet egész napra. Mikrofonnal ellátott vezérlője révén a telefonhívások fogadására is alkalmas. Lapos szilikon kábelei nem csavarodnak, emellett elég strapabíróak ahhoz, hogy hosszú idejű törésmentességet garantáljanak a fülhallgatónak.

JBL TUNE 205BT Wireless Earbud Headphones 03

Fiatalos színvariációkban kerül piacra, ízléses csomagolásban, sajnos hordtasak nélkül. Ez ne okozzon senkinek problémát, egy textil napszemüveg-tok kiválóan alkalmas lehet a Tune205BT tárolására is. Töltése bármilyen USB forrásról lehetséges, a kábel ehhez tartozékként megtalálható a csomagolásban.

jbl205 1

A hasonló fülbedugós modellekhez képest valóban erőteljes mélytartománnyal rendelkezik, abszolút értelemben én inkább arányosnak mondanám a basszus jelenlétét a teljes hangtartományban. A Tune205BT vezeték nélküli kivitele ellenére is nagyon kedvező áru darab, hangzásában a könnyűzenei karakter dominál. Viszonylag kiegyenlítettnek tűnik, „jól eladja magát” mert első pillanatban jóval magasabb kategóriába sorolnánk. Idővel azonban érezhető, hogy a középtartomány részletességén és a magashangok tisztaságán azért még lenne mit csiszolni. A lényeg azonban az egységesség, a szórakoztató faktor, és a bőséges levegő, ami azonnal mosolyt csal a hallgató arcára. Ez utóbbi számomra különösen fontos, mert az 50 eurós árkategória még nem a kifinomult hangokról, sokkal inkább a könnyed, szórakoztató stílusról szól, és ebben a JBL határozottan otthon van.

jbl205 2

A vezeték nélküli fülhallgatók között árkategóriájában nem sok ellenféllel kell számolnia a JBL-nek, ha a hangot vesszük alapul. A komfort és a kivitel szintén dicséretes, egyedül a vezérlő működésével nem voltam teljesen elégedett. A középső gomb megnyomásával leállítja a lejátszást, sokkal szerencsésebb lett volna ehhez egy léptető funkciót rendelni. Összességében viszont kitűnő fülhallgató cseppet sem fájdalmas áron, ráadásul várhatóan tartós darabra tehetünk szert a JBL Tune205BT személyében.

JBL TUNE205BT
Driver mérete: 12.5mm
Frekvencia-átvitel: 20Hz-20kHz
Érzékenys: 100dB SPL/1mw
Maximum SPL: 106dB @1kHz
Impedancia: 32Ω
Bluetooth verzió: V4.0
Forgalmazó: Invitone Kft
www.extremeaudio.hu