The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JBL Everest 700 Elite – Hang, ahogyan én akarom

Mivel a Harman/JBL márkák a multimédiás és mobil készülékekben különösen erősek, nem lehet csodálkozni rajta, hogy a fej,- illetve fülhallgatóikkal is elsősorban ezt a vonalat célozzák meg, minden olyan modern szolgáltatással felvértezve gyártmányaikat, amelyek egy aktív életet élő naprakész felhasználó számára fontosak lehetnek.

Gondolok itt elsősorban a vezeték nélküli Bluetooth (4.1) kapcsolatra, mivel az mégsem járja, hogy vezetékek tekeregjenek az ember zsebéből a füléig, amikor lazán szambázik az utcán, meg az NXTGen aktív zajszűrésre, hogy akkor is hallja a zenét, amikor a zsúfolt metrón ül, vagy az utcán elmegy mellette egy villamos. Utóbbi technológia egyetlen gombnyomással aktiválható, ha szükség van rá, és ugyan növeli a füles energiafelhasználását, de az alapból 25 órányi használatot biztosító újratölthető akkumulátor azért így is jó sokáig bírja.
Ha már nem használjuk a fülest, az automatikus kikapcsolás funkció egy idő után előzékenyen ki is kapcsolja helyettünk, hogy ne fogyasszuk feleslegesen az éltető energiát. További érdekes funkció a TruNote™ Auto „hanghitelesítő”, amivel az ízlésünknek megfelelően lehet kalibrálni a fejhallgatót, amelyhez mellesleg még egy ingyenes app is létezik. Az Android és iOS platformokon egyaránt működő sokrétű alkalmazás segítségével egyéni EQ beállításokat lehet létrehozni, továbbá hozzá lehet férni a többi speciális beállításhoz és funkcióhoz. Végezetül természeten kapunk mikrofont is a telefonhívások lebonyolításához, a ShareMe 2.0 technológiával pedig összekapcsolódhatunk párunk vagy barátunk fejhallgatójával és így kedvenc zenéinket meg is oszthatjuk vele.

Fizikailag az Everest 700 Elite típus egy fekete vagy fehér színű, strapabíró műanyagból készült fület körbeölelő, zárt kialakítású fejhallgató, minden irányban mozgó bőr fülpárnás fülkagylókkal, melyekben 40 mm-es dinamikus meghajtók találhatók. A praktikus kialakítás révén a kagylók tökéletesen rásimulnak a fülekre, ami már maga egy passzív zajcsökkentés és értelemszerűen a füles műfajban kiemelt fontosságú hordhatóság és kényelem paraméterek szempontjából is nagyon hasznosnak számít. Látványra, főleg feketében, nem túl izgalmas és figyelemfelkeltő az utóbbi idők különféle design elemekkel, ezüst betétekkel vagy rafinált kiegészítőkkel feldobott típusai mellett, viszont afféle szürke eminenciásként rengeteg érdekes tudomány van a tarsolyában.

485445 jbl everest elite 700 accessories
A füles dobozában tartozékként egy 3,5 mm-es jack kábel található a hagyományos vezetékes használathoz, továbbá egy USB kábel a töltéshez és a PC-kkel való összekapcsoláshoz. Utazások során, ha éppen nem használjuk a fejhallgatót, praktikusan összecsukva tudjuk biztonságosan tárolni és szállítani a hozzá mellékelt kemény tokban.

Felvéve a fülest a pontosan illeszkedő dúsan kitömött fülpárnák szinte teljesen kizárják a külvilágot, ezzel jelezve, hogy a konstrukciónak köszönhetően nem túl zajos környezetben az aktív zajcsökkentésre nincs is igazán szükség. Gyári alapállapotban a programot indító jazz muzsika a márkától megszokottól kevesebb basszussal, nyílt és világos karakterben szólal meg. A hangok szépen szétválnak egymástól és minden irányban eltávolodnak a fejemtől, a megszólalás kellemes karakterű izgalmas, de nem tolakodó virgonc cinekkel, friss zongorával és sok színnel. Azok alapján, hogy a potenciális célközönség ismeretében némi előítélettel valami fülrepesztő, kommerszbe hajló produkcióra számítottam, az eredmény meglepően jó. Felbátorodva ezen egy kis Mozart operával is megkínálom az Everestet, bár azt azért nem gondolom, hogy a Rigolettóról hazafelé tartva sok operarajongó pont egy ilyen típuson repetázna még egy kicsit.
Az előbbiekben megismert nyílt és világos hangszínek köszönnek vissza, az énekesnő különösen lelkes, szinte madarat lehet fogatni vele. A muzsikában sok a szín és a hangulat, amelyek közül nem mindegyik 100%-ban igazi, de ilyen show biznisz, amihez a JBL, mint tudjuk nagyon ért, így ügyesen le tudja venni a lábáról a hallgatóságot.
A vélhetően a füles fő célterületének számító különböző módokon tömörített pop és rockzenék és jobbféle hangú You Tube videók a kompresszált anyagokra jellemző feldúsult basszussal, jó dinamikával és pattogós ritmikával szólalnak meg, pont, ahogyan kell nekik. A színek változatosak és izgalmasak, a ritmikusság nem válik tolakodóvá, viszont gyorsan beindítja a lábakat, így ha az utcán az Everestet hallgatnám, biztos könnyen azon kapnám magam, hogy a zene ütemére menetelek.
Természetesen az appot használva a füles zenei stílusát is módosíthatjuk, az EQ révén pedig a számunkra szimpatikus frekvencia jelleggörbét állíthatjuk elő, teljesen személyre szabva így ezt az abszolút felhasználóbarát és rugalmasságban felülmúlhatatlan típust.

Mindent egybevetve az Everest 700 Elite egy jól összerakott, változatos zenei igények kiszolgálására alkalmas modern fejhallgató pazar szolgáltatás és funkció repertoárral. Utóbbi csomag természetesen a típus egyik legfőbb ütőkártyájának számít, hiszen a naprakész szolgáltatások és a nagyfokú személyre szabhatóság mindig is sok olyan vásárlót vonzott, aki szereti az új dolgokat és azt, ha nem mindent készen kap, hanem több dologba beleavatkozhat a saját elvárásai szerint.


JBL Everest 700 Elite
Frekvencia átvitel: 10 Hz- 22 kHz
Érzékenység: 99 dB
Méretek: 76,9×176,5×169,5 mm
Tömeg: 310 g
Ár: 79.999,- Ft


Forgalmazó: Extreme Audio
Tel: 1/7867-422
www.extremeaudio.hu