The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marley Liberate XLBT

A fejhallgatók piaca az utóbbi évtizedben hatalmasra nőtt, eközben a kereslettel párhuzamosan a kínálati oldal is azonos ütemben bővült, már-már áttekinthetetlen modell-áradatot eredményezve. A külső és a csomagolás – a termék minőségén túl – kiemelt fontossággal bír, ahogy mondani szokták, valahogy ki kell tűnni a tömegből. A Marley fülesek egyedi design-nal és a természetes anyagok használatával követelnek figyelmet, mint legújabb tesztdarabunk a Liberate XLBT is.

A Marley nem áll be a „sorba”, fémet, fát, bőrt használ termékeihez, és ahol a műanyag elkerülhetetlen, oda újrahasznosított anyagból készít alkatrészeket. A fa betétek telepített erdőkből, a fémek szintén újrahasznosítás után kezdenek „új életet” egy Marley termék részeként. A kevésbé megszokott anyagok és az egyedi megjelenés eredményeként 100 füles között is megakad a szem a Liberate-en. Perforált, rozsdamentes acél pánttal még nem találkoztam fejhallgatón, a barna bőr párnázás, a trópusi fa betétek a textilborítású felületetek összessége pedig nagyon stílusos megjelenést ad. Korántsem biztos, hogy ez a többségnek „bejön”, de akinek igen, annak nagyon.

house marley released wireless headset liberate xlbt raqwe.com 02


„On ear” modell, vagyis fülre helyezhető, zárt kialakítású modell. Közepes méretű fülkagylói vastagon, puhán párnázottak, de nem elforgathatók, ennek ellenére könnyen megtalálható az ideális pozíció, így aztán kényelmes viseletnek bizonyul hosszabb távon is. A pánt rugalmassága is ideális, kellően tart, de cseppet sem szorít. A pántba integrált két csukló mentén szállításhoz egészen kompakt méretre „zsugorítható”, a mellékelt tasakban így már sérülés veszélye nélkül vihetjük magunkkal.
Masszív 50mm-es driverrel szerelik, így aztán a mélyhangok szerelmeseinek nem kell aggódniuk. Ahogy a típusmegjelölésből látszik, Bluetooth vevővel (v. 4.1, aptx) ellátott modell, vagyis az egygombos (iOS) vezérlővel és mikrofonnal ellátott textilbevonatú kábel nélkül is használható. Szabvány micro USB kábellel tölthető, kezelése pedig a megszokott, jobb oldalon körívben kialakított gombsorról biztosított.

House of Marley XLBT Liberate Bluetooth Headphones 3

 

Hangja kellemes, lágy tónusú, kissé tömör jellegű. Nagyon jó a mélytartomány, kottázható a basszus, van ereje, de fél óra után sem zavar vagy fáraszt. Szép tónusok, simogató hangfolyamok jellemzik, de egy kis nyíltság, levegősség még hiányzik az összképből, valószínűleg ez a magastartomány felső végének visszafogottságából fakad. Jazzen mindez kevésbé zavaró, s bár a zene apró részleteiből a megszokottnál kevesebbet ad vissza, barátságos karaktere valamelyest kompenzálja hiányosságát.
Legkevésbé klasszikus zenén tetszett, komor és fátyolos karaktere miatt, a hangszerhangok jellege és felbontása elmaradt attól a szinttől, ami e műfajt élvezhetővé teszi.
A könnyűzenei teljesítmény a jazzhez hasonlóan jó, a masszív, de lágy basszusalap és a karcosságtól mentes magasak kellemes összhatást eredményeznek.

A Marley Liberate XLBT elsősorban könnyűzenét kedvelő – nem audiofil – és a megjelenésre sokat adó felhasználók számára ajánlható. A különleges kivitel és a vezeték nélküli technológia barátságos megszólalással, intenzív mélytartománnyal párosul, főként az elektronikus zenét kedvelők fogják a szívükbe zárni.

Ára: 39.999,- Ft
www.fejhallgatoplaza.hu