The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser HD 2.10, HD 2.20S - Utcára magyar!

A korábbi 200-as típusok helyébe lépő, abszolút a mobil használatot megcélzó HD 2 sorozat a különféle mobileszközökhöz optimalizált változatokat leszámítva három tagból áll, melyek közül a HD 2.10 a költséghatékony belépő verzió, a telefonhívás és zenelejátszás funkciókat is vezérlő HD 2.20 pedig a középső modell.

A praktikus, letisztult és egyszerű vonalvezetésű fülesek erős műanyag alkatelemeik révén meglehetősen strapabírónak tűnnek, ami az utcai használatban fontos szempont, mivel útközben „előrángatva” és hirtelen táskába vagy zsebbe gyűrve a fejhallgatók jóval nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint a kényelmes otthoni használat során. Mindkét típus a külvilág zajait hatékonyan kívül tartó zárt rendszerű on-ear (fülre fekvő) kialakítású, összecsukható kivitelű, a kábeleik pedig gabalyodás-mentesek, ami szintén nem hátrány egy füles, főleg egy mobil használatra szánt füles esetében.

HD 2.10
A sorozat belépő modellje a többieknél vékonyabb, de azért így is elég stabilnak tűnő összecsukható műanyag fejpánttal, ergonomikus tervezésű, puha fülpárnákkal és erős neodímium mágnesekkel megtámogatott meghajtókkal rendelkezik. 18 Hz-es alsó határfrekvenciája ígéretesnek tűnik, így remélhetőleg korrekt basszusra is számíthatunk a viselhetőség szempontjából mindenképpen pozitív tulajdonságnak számító könnyűsúlyú fülestől.

Sennheiser HD2 10 HFP Online

HD 2.20S
A középső HD 2.20S szintén összecsukható kivitelű, matt és fényes fekete elemekből összekombinált fejpántja vaskosabb és erőteljesebb, mint az alaptípusé, ezt leszámítva a szerkezetük nagyon hasonlónak tűnik. Műszaki adatok terén mindössze a 2 dB-el nagyobb hangnyomás érték a különbség kettejük között, ezért vélhetően a fülkagylóik belsejében sincsenek óriási felépítésbeli különbségek. Új elemként a fejhallgató kábelén egy mikrofonból és egy egygombos távvezérlőből álló egységet fedezhetünk fel, amivel a telefonálás és az okos (Smart) telefonokról való zenelejátszás vezérelhető.

Sennheiser HD2 20 HFP Online

HD 2.10
A gyártó potenciális célközönséget leíró jellemzésével összhangban a füles valóban határozott és céltudatos karakterrel szólal meg, és e tekintetben egy kicsit más is, mint a klasszikus, kellemesen lágy, telt és nyugodt karakterű Sennheiser típusok. A tempója friss és feszes, így megfelelően energikus tempóban menetelve lehet, vele mondjuk munkába sietni, a dinamikája jó, a basszus testessége azonban maximum jó átlagos. Zárt típushoz képest meglehetősen nyílt, levegős és transzparens megszólalással rendelkezik, a hangszereket szépen szétválasztja és elkülöníti egymástól. A különféle fúvós hangszereket kellően levegősen ábrázolja, a hangjában pedig a feszesség és a határozottság mellett egyfajta könnyedség is felfedezhető. A vibrafon, a különféle izgalmas szintetizátorhangok és a könnyed női vokálok kifejezetten szépen szólalnak meg, a hangok pedig a felvételtől függően jó esetben minden irányban eltávolodnak a fejemtől és érdekes gömbszerű teret alakítanak ki. Akusztikus hangszeres és klasszikus műfajokon szintén a nyílt, világos és levegős karaktere tetszik keginkább, a hangszerhangjai pedig a kellemesség és a racionalitás keverékét nyújtják. A vélhetően egyik fő célterületnek számító pop-rock zenék feszesen, dinamikusan és sokszínűen szólalnak meg, a tempó friss és pattogós, a testesség pedig átlagos szintűnek mondható.

HD 2.20
A két típus fülkagylói azonos méretűek és kialakításúak, és vélhetően a beltartalmuk is azonos, így élek a gyanúperrel, hogy csak a fejpánt kialakításában és a nagyobb típus kábelén lévő vezérlőegységben térnek el egymástól. Utóbbinak a hangzásra természetesen semmilyen hatása sincsen, az előbbi azonban egyáltalán nem lényegtelen elem e szempontból sem, mivel az egész konstrukciót stabilabbá és erőteljesebbé teszi és emiatt például a fülkagylók is határozottabban simulnak a fülekre. (Próbáljuk csak ki bármelyik fülest, főleg a könnyebb típusokat az ujjainkkal kissé jobban rányomni a füleinkre, egyből érezzük, hogy a hangzás testesebb, a basszus pedig több lesz.)
Az alapvető jellemzőiben nagyon hasonló hangzás ennek okán megfogottabbnak, stabilabbnak és testesebbnek tűnik, miközben az alaptípusnál megtapasztalt levegősség, izgalmas színvilág és transzparencia is megmarad. A HD 2.20-at így HD 2.10 érettebb és komolyabb változatának érzem, amelynek testesebb, kissé „kövérebb” hangjába több lágyság és nyugalom is vegyül. A terhelést nagyon jól bírja, a hangerő előbb lesz nekem sok, mint neki, ezért a zenéket hangosan hallgatók sem fognak csalódni benne. Műfajilag meglehetősen független, a klasszikus és egyéb akusztikus zenéket a kategóriájában maximálisan elvárható minőségben szólaltatja meg.

A HD 2.10, mint a sorozat belépő modellje, egy kedvezően árazott, kellemes, nyitott és levegős hangvételű fejhallgató letisztultan egyszerű, összecsukható kivitellel. Hozzá képest a komolyabb felépítésű HD 2.20 erőteljesebb és stabilabb kialakításának köszönhetően testesebb és energikusabb hangzást nyújt, szolgáltatások terén pedig immár mikrofont és kábelre integrált távvezérlőt is kapunk. Áraik a vetélytársakéhoz, a minőségükhöz és egymáshoz képest is abszolút rendben vannak, szubjektíven nézve viszont a kettő közül én mindenképpen a nagyobbat választanám, nem is annyira a mikrofonos egység, hanem a stabilabb kivitel, a testesebb hangzás és a jobb basszus miatt.


Sennheiser HD 2.10
Impedancia: 26 Ohm
Frekvencia átvitel: 18 Hz- 18 kHz
Hangnyomás: 115 dB
THD: <0,5%
Ár: 14.900,- Ft

Sennheiser HD 2.20S
Impedancia: 26 Ohm
Frekvencia átvitel: 18 Hz- 18 kHz
Hangnyomás: 117 dB
THD: <0,5%
Ár: 19.900,- Ft


Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu