The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser HD 2.30

A HD 2.30 mindenféle szempontból a háromtagú HD 2 sorozat igazi csúcsmodellje; a legelegánsabb kivitelű, műszaki adataiból következően a legjobb meghajtókkal rendelkezik közülük és szolgáltatások terén is mindnyájuknál többet nyújt.

A kisebb társaihoz hasonlóan a külvilág zajait hatékonyan kívül tartó zárt rendszerű on-ear (fülre fekvő) kialakítású HD 2.30 ugyanúgy összecsukható kivitelű, eltávolítható kábele pedig gabalyodás-mentes. A kábelére integrált mikrofonnal kiegészített háromgombos távvezérlővel változattól függően (G vagy i) az Androidos vagy iOS telefonokkal való együttműködésre képes hívásfogadás és zenelejátszás tekintetében.

A szerkezete és a fejpántja a HD 2.20-hoz hasonlóan vaskosabb és erőteljesebb, mint az alaptípusé, az antracit betétekkel elegánsabbá tett fekete változata mellett pedig a hangsugárzókhoz hasonlóan a fülesek terén is divatba jött fehér/aranyszínű verzióban is kapható. Műszaki adatait tekintve a tovább növekvő hangnyomás érték mellett a lényegesen jobb magas átvitel (18 kHz kontra 22 kHz), valamint az alacsonyabb impedancia tűnik fel, melyek egyértelműen a kisebb társakénál nívósabb meghajtókat és kialakítást sejtetnek.

x1 desktop sennheiser hd 230 side image 3

A jazz muzsika friss és feszes, kellemesen lüktető tempóval indul, a basszus testes és energikus, a klarinét megszólalása pedig levegős, nyílt és könnyed. Ahogy a kisebb testvéreknél is már tapasztaltam, zárt mivoltához képest a füles meglehetősen nyílt, levegős és transzparens megszólalással rendelkezik és a hangszereket szépen szétválasztja egymástól. A ritmusa kevésbé tűnik katonásnak, mint a HD 2.10-esé, a basszusa inkább finoman pulzál és testességével biztos alapokat biztosít a muzsikának. A vibrafont kifejezetten szépen, gazdag hangszín és felharmonikus palettával ábrázolja, és ugyanez a szín és hangulat gazdagsága köszön vissza a későbbiekben a különféle egzotikus hangszerek és izgalmas szintetizátor hangszínek megszólaltatásakor is.
Klasszikus műveken egyfajta kellemes tónusú racionalitás köszön vissza a fejhallgató hangjából, nyíltsággal, sok levegővel és transzparenciával megtámogatva. A téma függvényében dinamikailag is jól áll, és ha szükséges, egészen dús mélytartományt is meg tud szólaltatni. A hangok szépen eltávolodnak fejemtől, egy cseppet sincs bezárt érzetem, miközben – amint később megtudom – a mellettem ülő szinte semmit sem hall a zenéből, szóval még a tömegközlekedésen sem fogjuk vele zavarni a szomszédunkat.
Ha valakinek esetleg munkába menet relaxálni támadna kedve a rá váró megpróbáltatások előtt, a HD 2.30-ban ebben is jó társra talál, mert a különféle izgalmas, egzotikus és néhol egészen éteri hangokkal megszólaló relax és világzenék sokszínűek, érdekesek és egészen varázslatosak az előadásában.
Az egyik fő célterületnek számító pop-rock zenék feszesen, dinamikusan és szintén sokszínűen szólalnak meg, a tempó friss és energikus, testesség terén pedig mindkét kisebb testvérénél egyértelműen jobb az eredmény.

A szokásos rutinnal felépített HD2 sorozatban a HD 2.30-as modell minden szempontból jogosan foglalja el a legfelsőbb pozíciót, hiszen elegánsabb, igényesebb kivitelű, több szolgáltatással rendelkezik, mint a többiek, és ami a számunkra a legfontosabb, a hangja is sokkal élvezetesebb. Karakterében ügyesen ötvöződik a mobil zenehallgatáshoz illő dinamizmus és energikusság, valamint a márka komolyabb otthoni típusaiból ismerős kellemes hangvétel, melyek együttesen a HD 2.03-at egy mindenféle szituációban jól használható típussá teszik.


Sennheiser HD 2.30
Impedancia: 22 Ohm
Frekvencia átvitel: 18 Hz- 22 kHz
Hangnyomás: 120 dB
THD: <0,5%
Ár: 27.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu