The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

u-JAYS – az ismeretlen ismerős

Fiatal svéd gyártó – a Jays – új a hazai piacon, és virtuális lapunk hasábjain is először szerepel. Az ismerkedést „felülről” kezdjük, vagyis kínálatuk legértékesebb darabját, az u-JAYS elnevezésű on-ear fejhallgatót mutatjuk be.

A céget 2006-ban Stockholmban alapították azzal a céllal, hogy nagyszerű zenei élményekkel ajándékozzák meg a nagyérdeműt, ehhez – egyelőre – fej és fülhallgatókat gyártanak, valamint ezekhez használható kontroll applikációkat. Főhadiszállásukat a város központjában, stílusosan egy régi sörfőzdében alakították ki, hitük szerint az innovatív technológia, a design és az egyszerűség végül olyan termékeket eredményez, amelyek szépek, könnyen kezelhetők, és amelyekben a felhasználók is örömüket lelik. Úgy legyen!

Persze a hangzatos szólamokkal még nem lehet a világot megváltani, a lényeg mindig a produktum, ami az elképzelések nyomán testet ölt. Az u-JAYS pedig visszaigazolja a fenti mondatokat, már a csomagolással kezdve. Stílusos doboz, gyönyörű grafikai munka, matt fólia bevonat. Eddig rendben.
A fejhallgató sem okoz csalódást, látszik a gondos formatervezés, a célszerűség és a szépség ötvözete. Bár az anyagok zömében műanyagok, tapintásra és kivitelre szintén hibátlanok. A pezsgőszínű logo és a matt fém betét a feketékkel kontrasztban nagyon jól mutat. A modell egyébként létezik tiszta feketében, ill. fehérben ezüst vagy pezsgőszínű betétekkel.

ujays 1 white low

A cserélhető fülpárnák 65mm-es átmérője utcai viselésre is ideális, puha bőr párnázása kényelmes felfekvést biztosít, jól követi a fej formáját, csak minimális mértékben távolodik el attól. Tartása is rendben van, mozgás közben a helyén marad, nem kell igazgatni. Fejpántja gumis érzetű anyaggal burkolt, kívül keményebb, belül lágyabb jellegű, rugalmasságát belső fém betétnek köszönheti.
ujays acoustic systemJapán selyem membrános, 40 mm-es minőségi driverek felelősek a hangzásért, a jelek továbbítására pedig szilikon burkolatú, cserélhető kábelt mellékelnek, többféle változatban is. Az u-JAYS így iOS, Android és Windows Phone változatban egyaránt elérhető, természetesen tartozékként csak a kiválasztott rendszerhez illeszkedő vezérlővel ellátott kábelt kapjuk, de igény esetén más rendszerű kábelt bármikor vásárolhatunk hozzá. Vezérlője három gombos (hangerő fel/le, start/stop), mikrofonnal rendelkezik, így headsetként is használható.

Hang

Aki az igényes kinézet után jó hangot vár, nem fog csalódni. Az u-JAYS pont úgy szólal meg, ahogy azt a megjelenése alapján várnánk. Egészséges, kiegyenlített hangzás, széles, lineáris átvitellel. Nincs túldimenzionált hangtartomány, így az erőteljes mélyhangok mellett jól kimunkált középtartományt kapunk, sok részlettel, és tiszta, levegős magashangokat. A hangkép megnyugtató, de véletlenül sem unalmas, hosszútávon hallgatható. Igazi all-rounder, teljesen mindegy milyen műfajban tesszük próbára, a könnyűzenétől a klasszikusokig minden műfajban otthon van. Jazzen hitelesen megformált fúvósok, hatalmas tér és a dobos virtuóz játéka tetszett, de pozitívumként feljegyeztem még az alsó szólamok – bőgő, basszgitár - követhetőségét is. Mozart, vonós és klarinét darabjait hiteles hangszerhangokkal tolmácsolja, nem a fejemben szólal meg, széles, hihető színpadképet rajzol. Talán hangulatban nem hozza azt a szintet, amit a kifejezetten audiofil célra szánt modellek, ehhez még több levegő kellene, de zárt modell révén ezt fizikailag sem várhatjuk el.
A „hazai pálya” azonban egyértelműen az igényes, hangszeres könnyűzene. Nagyon meggyőző, kellemes hangképe, határozott basszusa és jó felbontása, kiegyensúlyozottsága arra ösztönöz, hogy újabb és újabb dalokat hallgassak meg a kedvenceim közül. Tényleg nem válogat, így a rock klasszikusokkal indulva a 70-es, 80-as évek R&B és soul slágerei is műsorra kerültek, itt akadtam rá a „The O'Jays” nevű formációra J. Talán ezért volt ismerős a név.

Az u-JAYS fejhallgatót elsősorban azoknak ajánlanám, akiknek stílusfüggetlen mobil fejhallgatóra van szükségük, és kiviteli minőség tekintetében sem szeretnének kompromisszumot kötni. Nem tucat termék, a felsőbb árkategóriát képviseli minden tekintetben. Kényelmes, jól árazott, "addiktív" hatású eszköz.

Technikai adatok:
Érzékenység: 100 dB
Impedancia: 32 Ohm
Frekvencia-átvitel: 10 - 20.000 hz
Tömeg: 224 g
Kábel hossz: 1,35 m
Ár: 69.990,- Ft

www.horndistribution.hu

www.denonmarkabolt.hu