The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harmonic Technology Fantasy AC 10 SE

A single kristályos vezetőkre esküdő Harmonic Technology terebélyes választékából természetesen a hálózati kábelek sem hiányozhatnak, melyek közül elsőként a még leginkább megfizethető Fantasy AC 10 SE high-end típussal ismerkedtünk meg közelebbről, hogy immáron egy jó tápkábelt is ajánlhassunk a nemrégiben bemutatott interkonnekt - hangszórókábel szett kiegészítéséhez.

A gyártó szerint a single kristályos vezetőtechnológia ugyanolyan előnyöket biztosít a tápáram továbbításában és kondicionálásában, mint a zenei jelekében, ezért természetesen a Fantasy hálózati kábelt (és többi társát) is 6N (99,9997%) tisztaságú mono kristályos réz vezetővel alkották meg. A kábel geometriája a Harmonic Technology által kifejlesztett Balanced Field Geometry szisztéma szerint épül fel, további műszaki előnyökkel ruházva fel az amúgy is kiváló vezetőt.

A kábel minden egyes vezetője saját polietilén szigetelést kapott, ami hatékonyan minimalizálja a szálak közötti kölcsönhatásokat. A külső fólia szigetelés és a szálak egyenkénti szigetelőcsatornája együttesen kitűnő védelmet biztosít a nemkívánatos elektromos interferenciák (RFI) ellen, így az áram zavar és akadálymentesen közlekedhet a kábelben, és a tápfeszültség nem generál torzításokat a kényes zenei jelekben. A fizikai megjelenésében vaskos és erőteljes, minden ízében igényes konstrukciót az európai változat esetén minőségi Furutech FI-E35 hálózati dugó teszi teljessé.

A Limehouse Blues bevezető része (a CD változaton) érdekes tesztanyag a részletező készség, a jelenlétérzet és az atmoszféra teremtés szempontjából, így a különféle tuningeszközök képességeinek feltérképezésénél is érdemes jól odafigyelni rá. Különféle műsorforrásokba és erősítőkbe, köztük a még nálam vendégeskedő McIntoshba is bekötve a Fantáziát a jazz klub közönsége minden esetben személyesebbé és valóságosabbá válik. Fizikailag nem érzem magam közelebb a közönséghez és a hangot sem tolja az arcomba a feltuningolt rendszer, hanem inkább az elektronikát, a gépet tünteti el jobban a hallgató és a zene közül. Próbáltam analógiát keresni a múltkori Harmonic Technology hangkábelekkel, hiszen mégiscsak ugyanaz a gyártó, ugyanaz a single kristályos technológia, meg miegymás, de bevallom, nem sikerült. A tápkábel okozta változások között a dinamika látványos megnövekedése egyáltalán nem szerepel, (úgy látszik, azt ráhagyja a társakra); a Fantasy sokkal inkább az apró finomságokkal, a kellemességgel és a barátságossággal operál. Minden hang kifinomultabb, kerekebb és lágyabb, egy végtelenül finom reszelő pedig az összes esetleges sorját vagy apró tüskét eltávolítja a hangzásról. Az egész megszólalás olyan magától értetődőnek tűnik, a zene könnyedén, minden béklyótól megszabadulva hömpölyög a hangsugárzókból.

Klasszikus műfajokon megfordítom a hallgatási sorrendet, hogy megtapasztalhassam, mi minden tűnik el a Fantasytól megfosztott rendszer hangjából. A hangulati elemek deficitje bizony mindjárt jó nagy, az énekesnő kedvetlenebb a hangja pedig fakóbb. Nem érezni a szárnyalást és a felszabadultságot, a színvilág egyértelműen tompább, a zenekarból inkább kötelességtudat, mint lelkesedés sugárzik. A Vivaldi műben a kulcs momentumot jelentő érzelmi szál vékonyodik el, a zene tömbösebb, gombócosabb, nem válik szét szólamokra és nem lehet külön kihallani az összetevőket, amik komplett egésszé állnak össze. Ezzel együtt kevesebb a levegő is, a zenészek pedig kisebb helyre zsúfolódnak össze. Meg kell szokni a Fantasy hiányát, hogy a zenék újra élvezhetők legyenek, csak, mint minden ilyen esetben, az ember nem igazán akar lemondani arról a jóról, amibe már belekóstolt.

A Harmonic Technology Fantasy AC 10 SE újabb érdekes színfolt és íz a hazai tápkábel választékban, egy olyan típus, ami nem a látványos, ajtóban állva is néhány másodperc alatt demonstrálható változásokkal kápráztatja el a vásárlót, hanem olyan audiofil finomságokat hoz vissza a zenébe, amiket az értő fülek tudnak értékelni igazán. Igényes rendszerkörnyezetben bőségesen meghálálja az anyagi áldozatot, hiszen műfajtól függetlenül mindenféle zenében felfedezhetjük azokat a hangulati és érzelmi elemeket, amik nagyban megnövelik a muzsikák élvezeti értékét. További előnyként a kábel alapvetően barátságos és kellemes karaktere révén még az esetlegesen karcos, sarkos vagy harsány hangú rendszerek megzabolázására is alkalmas lehet.


Harmonic Technology Fantasy AC 10 SE
Ár: 149.990,- Ft (1 m)

Forgalmazó: Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu