The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harmonic Technology MagicLink Two, Melody 8

Az 1998-ban San Diegóban alapított kábelgyártó cég innovatívságának köszöntően számos izgalmas szabadalommal rendelkezik, a hírnevét azonban legfőképpen a mono kristályos kábeleinek köszönheti, amelyeknél a vezetőt egyetlen kristályból állítják elő, ezzel a huszárvágással kiküszöbölve a hagyományosan készülő kábelek számos problémáját.

Természetesen a vezetők anyagminősége és tisztasága, a szigetelő anyagok milyensége, a kábelek geometriája és az igényes csatlakozók ezeknél a típusoknál is ugyanúgy kiemelt fontosságúak, hiszen mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az elkészült kábel, mint komplex egység, végül valóban jó minőségű legyen.

A márkával való megismerkedéshez a Harmonic Technology terjedelmes, szinte mindenféle összeköttetéshez többféle alternatívát kínáló választékából elsőként a MagicLink Two szimmetrikus XLR analóg összekötőkábelt és a Melody Line hangszórókábelt választottuk ki.

A MagicLink Two interkonnekt mind aszimmetrikus, mind szimmetrikus változatban egy igazán izgalmas kábelszerkezet, ami egy mono kristályos 7N (99,99997%) tisztaságú OCC ezüst és egy 6N (99,9997%) tisztaságú OCC réz vezető kombinációjából áll. A réz és az ezüst különleges tisztaságát, ami nagyban javítja a vezetési tulajdonságaikat, a gyártó speciális öntési eljárások alkalmazásával érte el. A vezetőszálakat egyenként rugalmas PE és Teflon szigeteléssel látták el, melyek hatékonyan megvédik az értékes zenei információkat a káros külső hatásoktól. A gyártó ígérete szerint ez a kábel olyan kifinomult összeköttetést biztosít a komponensek között, hogy valóban életre kel az eredeti zenei anyagokban lévő varázslat, vagyis innen ered a kábel elnevezése is.

harmonictechnology magic link two xlr-large

A Melody 8 hangszórókábel 12 AWG-s mono kristályos nagy tisztaságú OCC vezetővel rendelkezik és vaskos fonott külső szigetelése kiváló mechanikai védelmet is nyújt számára. A kábel alapesetben 2,5 méteres hosszban, igényes aranyozott banándugókkal szerelve kerül forgalomba.

Nem tudom, hogy a mono kristályos felépítésnek, a tiszta vezetőknek vagy a kábelek egyéb különleges tulajdonságainak köszönhető-e, de egyrészt az információk óriási bőségben érkeznek, másrészt az energiákból is jó nagy löketet kapok. (Passzív elemként a kábel természetesen nem tud hozzátenni a dinamikához vagy az energiákhoz, így ez azt jelenti, hogy jóval kevesebbet vesz el belőlük, mint az átlagos versenytársak.)
A stílus remekül passzol az élő jazz muzsikához, a zenészek kb. kifordítják a sarkaiból a Pawnshop klubbot. A ritmusszekció valóságos adrenalin bombát kaphatott, a frekvenciák közül pedig a prezensz tartomány különösen élénk, főleg nyílt és felül jó élénk hangsugárzókon keresztül hallgatva. A zenét a dinamizmus és az élénkség hatja át, a zenészek egyetlen pillanatra sem pihennek, jól megdolgoznak a gázsijukért. A klarinét a megszokottnál kissé mélyebb hangfekvésben, átlagos levegőmennyiséggel zenél, a vibrafon ütemesen csilingel, a bensőségességnél inkább a frissességet és a játékosságot részesítve előnyben. Pop és rockzenéken hasonló a helyzet, a dinamizmus nagyon jól megy ezekhez a műfajokhoz, hiszen az esetek többségében a savukat-borsukat jelenti. A cinek szintén hangsúlyosak, tulajdonképpen ez a terület erőteljesebb, mint a frekvenciasáv legteteje, ezért a kábel a legfelül nem különösebben fickós hangsugárzókat is ügyesen életre kelti, mivel ezekkel a frekvenciákkal még egy bágyadtabb tweeter is jól elboldogul.

A Mozart opera nagyzenekara szintén jó nagy svunggal kezd, a komplex megszólalás testes, dinamikus és energikus. A jó szélesre húzott színpadon az énekesnő nagy tüdővel, sima hangon dalol, a felvétel karaktere valóság-ízű és két lábbal a földön álló. A nagyzenekar hihető megjelenítéséhez szükséges energiák bőségesen megvannak, a hangszerek szinte kézzel fogható fizikai testtel rendelkeznek. A Vivaldi művön leginkább a megszólalás realizmusa, kendőzetlen természetessége tűnik fel. Nincsenek kihegyezett, népkábító paraméterek, csak a hegedűk valóságos hatású hangjai, melyekbe ebben a tálalásban nagyon könnyen bele lehet feledkezni.

Ha valaki beköti ezt a Harmonic Technology kábel szettet, az első fél percben valószínűleg a dinamizmus és az energiák fogják lenyűgözni, majd utána minden bizonnyal felfedezi a realista megszólalás előnyeit. Itt nincs semmiféle cukormáz vagy kozmetika, a hangszerek, ha kell, nyersek vagy sarkosak, a jazz vagy a rockzene cinjei pedig ugyanolyan élénkek, mint amikor élőben halljuk őket. A valóságosság képét a bőségesen áramló információk teszik teljessé, kialakítva a kábelek végleges karakterét, amelyben a valóság és a megszólaló zene az innovatív technológiának köszönhetően valóban harmonikus egységet alkot egymással.


Harmonic Technology MagicLink Two XLR
Impedancia: 0,003 Ohm
Ár: 269.990,- Ft (2×1 m szett)

Harmonic Technology Melody 8
Ár: 89.990,- Ft (2×2,5 m szett)

Forgalmazó: Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu