The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Yamaha MCR-N670

Szeretjük a változást, ugyanakkor sokan értékeljük az állandóságot is. Valahogy így érzek a Yamaha Pianocraft rendszereivel kapcsolatban, amelyek következetesen végigkísérték a HFP történetének több, mint 20 évét. A forma maradt, a tartalom folyamatosan gazdagodott, és a MusicCast végre ide is megérkezett…

Noha a korra jellemző zenehallgatási szokások alapján azt gondolhatnánk, hogy a mini/midi méretű rendszerek eladási esélyei nem a legjobbak, praktikumuk, megjelenésük és minőségük miatt még ma is megtalálhatók a gyártók kínálatában. S, bár a kinézet a régi, a szolgáltatások követték a trendeket, így ezek a kis tornyok kompatibilisek az összes mai kütyüvel, ami egyáltalán a zenehallgatással kapcsolatban felmerülhet.
A típusjelzésben szereplő ’N’ betű az angol network, vagyis hálózat kifejezés rövidítése, készülékünk az otthoni hálózattal és az internettel szoros kapcsolatban végzi dolgát, és ennek összes előnyét élvezi is. A Yamaha új multimédiás (multiroom) platformja – MusicCast – teremti meg a „közös nevezőt” a cég hálózati kommunikációra alkalmas eszközei között. Az iOS-en és Androidon futtatható szoftver a CD-NT670-es lejátszóhoz kapcsolódva képes azt teljeskörűen vezérelni, a hálózatban, ill. az interneten fellelhető zenei fájlokat, online elérhető szenei szolgáltatók, internetrádiók műsorát streamelni, és az erősítő felé továbbítani.
A 314 mm széles lejátszó ezüst vagy fekete színben, szálcsiszolt alu előlappal készül, mindkét esetben lakkfekete oldallappal. Az ezüst verzió emiatt látványosabb, de ez ízlés dolga. Elegáns, keskeny tálca fogadja a CD korongokat, kezeli az írható és újraírható verziókat, így értelemszerűen felkészítették az mp3 és wma állományok lejátszására is. A tálca alatti területet teljes szélességben elfoglalja a pontmátrix kijelző, tőle balra USB aljzat és a hálózati kapcsoló, jobbra pedig a főbb kezelőgombok helyezkednek el. Hátoldalán egy pár RCA aux, és egy toslink optikai digitális bemenet, valamint egy pár RCA kimenet található, ezen felül ethernet, wifi, antenna és control csatlakozók.

YamahaMCRN870 BLPBYamaha 3


Rendkívül sokoldalú szerkezet, a lemez lejátszásán felül műsorforrásként használhatjuk az FM tunert, az internet rádiót, küldhetünk rá zenét mobil eszközről Bluetooth vagy AirPlay használatával, DLNA kompatibilis médialejátszóként a hálózatból csemegézhetünk (wifi/ethernet), illetve USB tároló eszközről is lejátszhatunk zenei fájlokat. Ami fontos, támogatja a 24/192 felbontású VAW, FLAC, AIFF  formátumokat is, de csak USB-n keresztül, hálózatról ezeket nem tudjuk lejátszani.

Az A-670 egyszerű sztereo erősítő, nem vértezték fel hálózati kapcsolattal, így az összkomfort kissé csorbul, a hangerő szabályozásához ugyanis a hagyományos távvezérlőt, vagy a készülék forgatógombját kell használnunk. 2×65W-os maximális teljesítménye nem csak a tartozék monitorok meghajtására elegendő, a normál kivezérlési tartományban pedig alacsony torzítási értékeket mutat. Az előlap letisztult, néhány alap forgatógomb (hangerő, hangszín, balansz), kapcsoló és egy fejhallgató aljzat tagolja. Mindössze egy analóg bemenettel rendelkezik a CD-NT670 számára, kimeneti csatlakozói csupasz kábelvéget és banándugót egyaránt fogadnak, aki pedig súlyosabb basszust szeretne, a dedikált kimenethez aktív szubot köthet.

Yamaha amp

A szetthez tartozó hangsugárzók klasszikus kétutas kis monitorok, 130-as mély-közép és 25 mm-es szoft dóm magassugárzóval, hátul pedig reflexcsővel és egy pár banánhüvellyel találkozhatunk. Szép, fényes fekete, zongoralakk hatású, de műanyag felületébe jól illenek az ezüst keretes hangszórók, és a mélysugárzó fehér membránja. Természetesen hangszóróselyem jár hozzá, de vétek lenne eltakarni a szép hangszórókat. Állványon vagy polcon egyaránt jól érzi magát, ha polcra kerül, azért ügyeljünk a hátsó reflexcsőre.

Yamaha spkr

Normál méretű távvezérlője kiérdemelt egy fém előlapot, ez illik a szett amúgy is minőségi fílingjéhez. Gumi gombjai nem feliratozottak, így aztán hosszú használat után is tudni fogjuk, mit hol keressünk, bár a MusicCast app mellett jobbára csak a hangerőszabályozás szerepét kapja majd.

Yamaha remoteHang

Kellemes, magasban kissé fedett a hang, de nagyon barátságos karakterű. Felbontásban és részletekben érezhetően elmarad a nagyobb rendszerektől, de ez csak a „vájtfülűeknek” fog feltűnni, az átlag fogyasztó csak elismerő pillantásokkal illetheti. A ritmika megvan, beindul a láb, a mélyek is szépek, lágyak. Az intenzitás nem csak a dobozok méretéhez képest van rendben, egyáltalán nincs hiányérzetem.
A különböző forrásokról játszott zenék közötti különbségek nem annyira markánsak, persze érezni, ha éppen nem az internetrádió szól, hanem egy jobb CD lemez, vagy nagy felbontású fájl kerül terítékre, de a valós különbséget nem tudja érzékeltetni. Legyünk azért őszinték, ez itt nem is elvárható. Az állványra helyezett, vagy a faltól kissé elhúzott dobozok térábrázolása korrekt, van mélysége és szélessége is a színpadnak, és többé-kevésbé a hangszerek pozíciói is rendben vannak.
Popzenén a fent felsorolt „gyengeségek” csak alig érezhetőek, előtérbe kerül a szórakoztató jelleg, és megtölt akár egy nagyobb nappalit zenével. Príma 2.1-es házimozi rendszert építhetünk belőle, ha kiegészítjük egy aktív szubbal, az optikai bemenet egy TV, vagy médialejátszó csatlakoztatására kiválóan alkalmas.

Ajánlás

240 ezer forintért egy ízléses, mindent tudó, audio rendszert kapunk, tokkal-vonóval. Szép, klasszikus megjelenésű, meggyőző hangzású összeállítás, amely – ha nincsenek audiofil igényeink – bárhol helytáll, de bátran ajánlható a fiatal nemzedéknek is, akik így minőségi hangzáson „nevelkedhetnek”. A MusicCast a hab a tortán, amely nem csak könnyű kezelhetőséget biztosít, de a CD-N T670-et forrásként használva a lakás további szobáit is megtöltheti zenével, ehhez pusztán egy-egy kompatibilis Yamaha aktív hangszóró szükségeltetik. Ugye nem rossz ajánlat?

Műszaki adatok:

Bluetooth verzió: 2.1 + EDR / A2DP, AVRCP ; [Audio Codec] SBC, AAC
Fájl formátumok: MP3, WMA, MPEG4, AAC, WAV(*1), FLAC(*1), AIFF(*1), ALAC(*2)
(*1) 192 kHz / 24bit; (*2) 96 kHz / 24 bit
Lejátszó:
harmonikus torzítás + zaj: (1 kHz) 0.003%
Méretek: 314 × 70 × 338 mm
Tömeg: 2.9 kg

Erősítő:
THD: (CD-ről, 20 Hz-20 kHz) 0.05 %
Dinamika tartomány: 100dB
Kimeneti teljesítmény: (6 ohms, 1 kHz, 10% THD) 65 W + 65 W
Tömeg: 3.3 kg

Hangsugárzók:
Rendszer: 2-utas bassz-reflex
Mélysugárzó: 13 cm (5-1/4”) kónuszos
Magas: 3 cm (1-1/4”) szoft dóm
Teljesítmény: (Max/Nom.) 110 W / 60W
Frekvencia-átvitel: 55 Hz – 40 kHz
Érzékenység: 85 dB / 2.83 V, 1 m
Keresztezési frekvencia: 4 kHz
Impedancia: 6 ohm
Méretek: 176 × 310 × 297 mm
Tömeg: 4.6 kg

Ár (szett): 239.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu