The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Radiotehnika hangsugárzók az Audio Centrumban

A Radiotehnika hangsugárzók bizonyára sokakban ébresztenek nosztalgikus érzéseket, hiszen a rendszerváltás előtt a hazai Videoton és Orion márkák mellett főleg ezek a Lettországból (akkor még Szovjetunióból) származó dobozok jelentették az import hifi termékeket, mivel a hanyatló nyugatról származó modelleket akkoriban még nem lehetett kapni nálunk.

A „VEF Radiotehnika RRR” cég 1927-ben alakult meg Lettország fővárosában, Rigában, a fő tevékenysége rádiók és audió termékek fejlesztése és gyártása volt. A cég a jelenlegi Radiotehnika RRR (Rīgas radiorūpnīca – Riga Rádiógyárí) nevét 1941-ben kapta az 1927. december 28-án alapított “Foto-radio centrāle A. Leibovic” és az 1934-ben létrejött "A. Apsītis un F. Žukovskis” rádiógyárak egyesülése után.

unas 380733A gyártónak a kezdetektől fogva az egyik legfőbb erőssége volt a kézi munkával, nemes anyagokból igényesen gyártott famunka és ezt a hagyományt és tudást természetesen egészen napjainkig megőrizték. Többek között ez tette lehetővé, hogy a VEF Radiotehnika RRR termékei a nemzetközi piacokon is mind nagyobb ismeretségre és elismertségre tehessenek szert. A vállalkozás korai éveiben gyártott míves termékek még ma is keresett történelmi emlékek, számos példányuk látható például New Yorkban a Museum of Modern Art, a Modern Művészetek Múzeuma kiállításain.

Napjainkra a VEF Radiotehnika RRR már a legmodernebb méréstechnikai eszközökkel és laboratóriummal, valamint Európa egyik legnagyobb méretű süketszobájával rendelkezik, a termékeik pedig modern CNC gépeken készülnek. Mindezek együttesen kiváló lehetőséget nyújtanak a VEF Radiotehnika RRR számára, hogy esztétikailag és akusztikailag is magas színvonalú termékeket gyártson. A gyártónál hisznek abban, hogy az igényes Hi-Fi eszközök képesek arra, hogy visszaadják otthonunkban az élő zenei előadás varázsát és ugyanazokat az érzelmeket válthassák ki, mint amit az adott zeneművet megkomponáló zeneszerző a művével tolmácsolni kívánt.

A Radiotechnika aktuális hangsugárzó választéka többféle stílust, minőségi kategóriát és méretosztályt képviselő modellekből áll. A Rigonda sorozat belépő állványos hangsugárzója már 69 ezer forintért megvásárolható, és ugyanebből a családból 369 ezer forintért már komplett 5.1-es házi-mozi hangsugárzó szett is kapható. A választék csúcsán a Home Pro széria modelljei helyezkednek el, a sorozat három álló hangsugárzója közül a legkomolyabb 990 ezer forintba kerül.

A Radiotechnika hangsugárzók hazai forgalmazását az Audio Centrum vállalta fel, bemutatótermükben már többfajta típus meghallgatható és megvásárolható.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu