The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bemutatkozik a B&W új 700-as hangsugárzó sorozata

A korábbi CM családot leváltó új 700-as széria hangsugárzói számos megoldásukat a gyártó legkomolyabb 800-as sorozatától örökölték meg, emellett abszolút újdonságként egy vadonatúj fejlesztésű magassugárzó is bemutatkozik velük együtt.

A Bowers & Wilkins nemrégiben mutatta be az új 700-as hangszóró-sorozatot, amely kilenc tagból áll - három állványos, és három álló hangsugárzóból, kettő centerből és egy aktív mélysugárzóból. A 700-as sorozat a nála bemutatkozó teljesen új technológiákat kombinálja a 800-as modellekből származó csúcstechnológiákkal, így nem véletlen, hogy a gyártó szerint lényegesen komolyabb minőségi szintet képvisel, mint a nyugdíjba vonuló CM család. A vadonatúj Carbon Dome nevű magassugárzók például jóval tisztább és kellemes magasakat ígérnek, mint a CM dobozok Alumínium Double Dome tweeterei. Az új fejlesztésű egységekről a cég egyébként egyenesen azt állítja, hogy ezek a legjobb minőségű "nem-Diamond" magassugárzók, amelyeket valaha gyártottak, ami azért nagy szó.

A Carbon Dome magassugárzó két részből áll: az első rész egy 30 mikronos alumínium dóm a névadó speciális szénbevonattal merevítve, míg a második rész egy 300 mikronos szén-gyűrű. Az egység ezután a tweeter szerkezetének belső felületéhez kötődik. A B&W-nak ezzel a konstrukcióval kivételes merevséget és impozáns 47 kHz-es felső felső határfrekvenciát sikerült megvalósítania a Carbon dómok esetében.

702 s2 gloss black grille offA 800-as sorozatból származó technológiák magukba foglalják a B&W által megalkotott "Continuum" nevű középsugárzó membrán anyagot, amelyet szerintük a legtisztább és transzparensebb hangzást nyújtja a középsugárzók között. A Continuum membrán kialakítása a szabályozott rugalmasságon alapul, és a tranziensek esetében a túlságosan hirtelen átmenetekből adódó különféle problémák elkerülésére szolgál. A különálló mélysugárzókat is tartalmazó modellekben az elsőként szintén a 800-as sorozatban bemutatkozott Aerofoil membrán elvet alkalmazták, ám ezúttal költségkímélésként nem szénszál, hanem papír rétegek foglalják szendvics szerkezetbe a belső réteget, amely szintetikus hab helyett ún. EPS-ből (Expanded Polystyrene) áll.

A B&W szokásához hűen a sorozat legkisebb és legolcsóbb tagja rendelkezik a legmagasabb típusszámmal, így a 700-a sorozat legkisebb állványos tagját 707 S2-nek hívják. A bassz-reflex rendszerű két-utas hangsugárzó 25 mm-es magassugárzóval és 13 cm-es közép/mélysugárzóval rendelkezik, a következő 706 S2-ben már 165 mm-es mély/közép található, míg a legnagyobb, 705 S2 jelű állványos modell nagyobb méretű dobozzal és a jellegzetes tweeter-on-top dizájnnal készül, ami a tetőlapra kihelyezett csipogót jelenti. A sorozat tweeter-on-top modelljei egyébként a szintén a 800-as sorozatból származó Solid Body Tweeter technológiát alkalmazzák, vagyis a magassugárzó egy bő egy kilogrammos súlyú alumínium házban helyezkedik el.

Az állódobozok belépő típusa a 704 S2, ami egy három-utas bassz-reflex rendszerű hangsugárzó 25 mm-es Carbon Dome magassugárzóval, 13 cm-es középsugárzóval és egy 13 cm-es wooferrel. Utána következik a 703 S2, amelyben a középsugárzó már 15 cm-es, a kettő mélysugárzója pedig 16,5 cm méretű. A sorozat legkomolyabb modellje a 702 S2, amelynek a hangszórókészlete megegyezik a 703 S2-ével, azonban exkluzív megoldásként a tweeter nála már kikerült a tetőlapra.

A házi-mozis kiegészítőket a két-utas HTM72 S2 és a komolyabb, három-utas HTM71 S2 centerek képviselik, míg az extra basszusról a DB4S mélysugárzó gondoskodik, amelynek 10"-os szénszálas Aerofoil membrános wooferét beépített 1000 Wattos erősítő hajtja meg.

A sorozat állványos hangsugárzóihoz a fekete és ezüstszínekben kapható FS-700 S2 hangsugárzó állványokat lehet megvásárolni. Az új 700-as hangsugárzók fényes fekete, szatén fehér vagy rózsafa színekben elérhetők.