The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marantz SR8012 AV erősítő - Az aktuális házi-mozi kínálat csúcsmodellje

A Marantz egyik legkomolyabb házi-mozi újdonsága a 2017-es őszi-téli szezonban az új SR8012 AV erősítő, amely nem csak azért érdekes, mert a gyártó aktuális csúcsmodellje, hanem mert egyben a Marantz legelső 11.2 csatornás típusa is.

Az immár teljesen felépült új Marantz AV receiver széria legkomolyabb tagja a jelenlegi legmodernebb audio és video formátumok mellett számos további hasznos lehetőséget is kínál, többek között a HEOS vezeték nélküli multi-room integrációt is. A stabil műszaki alapokat a Marantz körültekintő tervező és mérnöki munkája biztosította, amely révén ebben az új modellben olyan kiváló alkatelemek találhatók, mint a rézbevonatú alváz és a toroid transzformátorok, amelyek általában csak a gyártó csúcskategóriás sztereó komponenseiben találhatóak meg.

mz sr8012 n f k b 34 001 lo

A 11.2 csatornás készülékben teljesen azonos felépítésű szimmetrikus monolitikus erősítő modulokat használnak, amelyek 205 W-ot szállítanak mind a 11 csatornához, így biztosítva a megfelelő teljesítményt a hangsugárzók számára és a tökéletes csatorna-illesztést a valós integrált hangzás érdekében. Mindezt egy túlméretezett tápegység teszi lehetővé, amely biztosítja, hogy az SR8012-nek mindig bőségesen elegendő tartaléka legyen még a leginkább teljesítmény igényes filmekhez is. A transzformátor egy árnyékolt egyedi kialakítású toroid típus, a nagy áramfelvételű kondenzátorok pedig a Marantz specifikációi szerint készültek.

mz sr8012 n f sg st op 001 lo

A receiver a teljes 7.1.4 csatornás, 3D-s hangrendszer kezelésére is képes, így ideális választás a Dolby Atmos, DTS:X és az Auro 3D hangsávok számára, rendkívül pontos, részletes és dinamikus hangzással. A nagy teljesítményű digitális jelfeldolgozásról nem kevesebb, mint négy SHARC DSP egység gondoskodik. Természetesen az SR8012-t úgy tervezték, hogy a mozi mellett a zenéről is megfelelően gondoskodjon: a hálózati zenelejátszás a HEOS vezeték nélküli multi-roommal integrálható, mely lehetővé teszi, hogy a HEOS hangszórókkal együtt az egész ház hangrendszerének központjává váljon. A HEOS alkalmazással a saját hálózati könyvtárából, online streaming szolgáltatásokból és internetes rádiókból származó zenéket böngészhet és játszhat le, valamint az SR8012 különféle Bluetooth és AirPlay kompatibilis hordozható eszközökről, USB tárolókról és természetesen analóg és digitális forrásokból is képes zenélni.

Amellett, hogy Dolby Atmos, DTS:X és Auro 3D kompatibilis, az SR8012 minden aktuális és jövőbeli video formátumra is fel van készítve. A nyolc HDMI bemenet és a három kimenet megfelel a legmodernebb HDMI és HDCP szabványoknak: 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color mintavételezés, High Dynamic Range (HDR), 21:9 video, 3D, BT. 2020 és Dolby Vision jeltovábbítás támogatással. Elő van készítve a 4K Ultra HD Blu-ray lejátszókra, set-top boxokra és más modern 4K Ultra HD forrásokra, míg a HLG (Hybrid Log Gamma) jeltovábbítás támogatja az eljövendő HDR műsorszórási tartalmakat, valamint az eARC (Enhanced Audio Return Channel) is támogatott egy jövőbeli firmware-frissítés által. Ráadásul az SR8012 a szabványos és nagy felbontású analóg és digitális video tartalmakat is felkonvertálja 4K Ultra HD-re, új életet lehelve ezáltal a régebbi műsorforrásokba is.

A készülék audio része hasonlóan fejlett, képes a 24 bit/192 kHz-es ALAC, FLAC és WAV veszteségmentes fájlok, valamint a DSD 2.8MHz és 5.6MHz jelfolyamok dekódolására az előlapi USB porton és a hálózati forrásokon keresztül. A készülék nagyfelbontású lejátszási képességeinek maximális kihasználásáért illetve a filmek izgalmas, a hallgatót teljesen körülvevő hangzásáért egy olyan audio szakasz felel, amely minden részletre kiterjedő szakértelemmel épült és kiemelt figyelmet kapott, és amely már több mint 60 éve a Marantz termékek egyik legfontosabb jellemzője. Válogatott és testreszabott alkatrészeket használnak, beleértve az erősítő mechanikai egyensúlyának középpontjába szerelt toroid transzformátort, a tápegységben használt nagy teljesítményű blokk kondenzátorokat és a híres Marantz Hyper-Dynamic Amplifier Modulokat (vagy HDAM-okat) a legérzékenyebb, finom és részlet gazdag audio jelek kezeléséhez. A Marantz által Japánban gyártott SR8012 a cég Referencia sorozatú hi-fi modelljeiben található réz alaplapot használja, ami rendkívül merev konstrukciót biztosít a stabilitás és a merevség érdekében, így a rezgéseket hatékonyan tartja távol a hangkomponensektől a lehető legtisztább hangzás érdekében.

mz sr8012 n sg re 001 lo

Az Audyssey MultEQ XT32, az LFC, a Sub EQ HT, a Dynamic Volume és a DynamicEQ funkciók egyszerűvé és rendkívül pontossá teszik a beállításokat és a helyiség optimalizálását. Az SR8012 kompatibilis az Audyssey MultEQ Editor alkalmazással is, amely lehetővé teszi a hang beállítások ellenőrzését és azok pontos személyre szabását, a szobában lévő problémák kiküszöbölését és a hangzás személyes preferenciákhoz való igazítását. Az SR8012 rendelkezik Imaging Science Foundation tanúsítvánnyal, egy teljes körű video kalibrációs vezérlővel (ISF technikus használatra), az ISF Day és az ISF Night üzemmódokkal együtt, valamint alkalmas az otthoni automatizálási rendszerekbe való integrációra, 12V-os
triggerekkel, RS232 vezérléssel és Crestron Connected kompatibilitással. Rugalmasságának köszönhetően az SR8012 egyszerűen használható, az előlapon lévő négy intelligens választógomb tárolja a kívánt beállítást - a bemenetet, a hangerőt és az Audyssey konfigurációt - egy adott forráshoz. A készülék a legmodernebb Marantz Remote alkalmazással is működtethető, és energiatakarékos, intelligens ECO móddal is rendelkezik, amely a jelszintnek megfelelően befolyásolja az energiafogyasztást a minőség feláldozása nélkül. A képernyőn megjelenő Eco Mode kijelzőn nyomon követhetjük az aktuális energiafogyasztást is. Mindezeknek köszönhetően az SR8012 a Marantz AV erősítők/receiverek történetében egy teljesen új fejezetet jelent, és egy új szabványt állít fel.

Az új modell 2017 decemberétől lesz elérhető a Marantz szakkereskedőknél fekete vagy ezüst-arany színekben.


Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu