The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Cambridge Edge - Út a high-end világba

Fél évszázados fennállása alatt a Cambridge Audio sikeresen felépítette a büdzsé kategória vezető cégének imídzsét, amelyből azonban néha-néha tett egy izgalmas kirándulást a felsőbb kategóriákba olyan modellekkel, mint a 851-es és a CX sorozatok készülékei. A jeles 50. évforduló méltó megünneplésére aztán a cég vezetése gondolt egy nagyot és a gyártó egy olyan felső kategóriás modell családdal jelentkezett, amire korábban még sohasem volt példa.

Az Edge nevű sorozat készülékei így már nem „szimpla” audiofil, hanem bizony kőkemény high-end eszközök, melyek megkonstruálásához a gyártó jól felkészült és lelkes szakemberei apait-anyait beeladtak, hogy a végeredmény végül kívül-belül valóban kifogástalan és lenyűgöző legyen.

…”Kiválasztottuk a legjobb összetevőket és anyagokat azzal a kizárólagos céllal, hogy a tiszta, természetes hangzás legszebb artikulációját biztosítsuk.”…nyilatkozta Dominic Baker, műszaki igazgató.

Az Edge készülékek elektronikáinak kifejlesztése közben arra fektették az egyik legfőbb hangsúlyt, hogy lehetőleg minél kevesebb jelfeldolgozó elem kerüljön a hasznos jelek nagyon rövidre méretezett útjaiba. A modellek belvilágának felépítésénél egyedileg kiképzett nyomtatott áramköri lapokat alkalmaztak, a hagyományos kondenzátorokat pedig DC-csatolt topológiával helyettesítették. A végeredmény egy rövid és tiszta jel-út lett, amely bármekkora hangerőn tökéletes egyensúlyban van. A készülékek kezelése egyszerű és logikus, az erősítő például egy olyan kiváló minőségű kettős, koncentrikus hangerő-szabályzó és forrásválasztó vezérlőgombot tartalmaz, amely egyszerre lehetővé teszi a menükben való navigálást és a hangerő vezérlését.

Az EDGE sorozat három készülékből áll; egy sztereó integrált erősítőből, egy előerősítőből és egy végerősítőből.

Az Edge A jelű integrált erősítő az analóg források mellett öt digitális forrás jelét is képes fogadni és feldolgozni. A megszokott optikai és koaxiális csatlakozók mellett aszinkron USB-B és HDMI csatlakozót is találunk rajta. A szabványos „A”-osztályú erősítő-technológiát nem találták elég hatékonynak, ezért az „AB”-osztályt tervezték újra a saját elvárásaiknak megfelelően. Az áramkörök minden egyes alkatrészét szigorúan tesztelték és közülük csak azok kerülhettek beépítésre, amelyek tökéletesen megfeleltek a szigorú kritériumoknak. A végeredmény egy olyan úttörő elrendezés lett, amely sokkal tisztább jel-útvonalat eredményez és lehetővé teszi a zene veszteség nélküli, természetes megszólaltatását. Az Edge A alapvetően klasszikus brit hangzással rendelkezik, vagyis a zenéhez nem tesz hozzá semmit és nem is vesz el belőle. Természetesen az összes Bluetooth-eszközt párosíthatjuk az Edge A erősítővel, és az AptX HD támogatásnak köszönhetően akár 24 bites / 48 kHz-es mintavételezésű fájlok is lejátszhatók vele.

Cambridge Audio Edge A front

Az Edge NQ egy hálózati audio-lejátszóval kombinált előerősítő, amely a sokoldalúság újra definiálása mellett az apró részleteket is szem előtt tartja. Szolgáltatásai között megtalálható a stream, a cast és a plug-in play, annak érdekében, hogy minden felvétel, bármilyen forrásból is érkezik a lehető legtökéletesebben reprodukálható legyen. Az Edge NQ lehetővé teszi a zene lejátszását bármilyen forrásból. A digitális koaxiális, HDMI, USB és S / PDIF kapcsolatok mellett beépített Chromecast, Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth aptX HD és Internet Rádió is rendelkezésre áll. Minden digitális tartalmat, akár a 32 bit / 384 kHz és DSD 256 mintavétellel készülteket is zavarmentesen élvezhetünk.

Cambridge audio edge nq halozati lejatszo

Az Edge W teljesítmény erősítőt dinamizmus, erő, mikro- és makro-dinamika, játékosság és jó színpadmélység jellemzi, hogy csak néhányat említsünk azon tényezők közül, amelyek az igazán jól sikerült készülékek sajátjai. Amilyen minimalizmust sugall a külső kivitel, ugyanolyan egyszerű a belbecs is. Mindössze 14 kézzel szerelt alkatrész található benne, így az Edge W rendelkezik az egyik legtisztább jel-úttal a világon. A Cambridge Audio emellett úttörő szerepet játszik a toroid transzformátoros tápegységek fejlesztésében is és az Az Edge W erősítőben a korábbi eredményeket egy lépéssel még meg is haladták, mégpedig az egymással szemben elhelyezett, szimmetrikus, iker-toroid transzformátorokkal. Ez a különleges megoldás hatékonyan elnyomja az elektromágneses interferenciákat, miközben kiemelkedő teljesítményt és hiteles hangszíneket biztosít.

Cambridge Audio Edge W front

A Cambridge Audio High-End Edge elektronikái hamarosan kaphatók az Audiofil szalonban, ahol az érdeklődők számára egyedi bemutatókat tartva prezentálják ezeket a kiváló termékeket.


Audiophyl Kft.
Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu