The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Metrum Amethyst, Onyx és Jade DA konverterek

A Metrum Acoustics legújabb DAC sorozatának tagjai különféle izgalmas és sokak szerint egyenesen gyógyító hatású kőzetekről kapták a neveiket, és a kifinomult technológiáknak köszönhetően a készülékek bizonyára valódi gyógyírt jelentenek a minőségi hangzásra vágyó füleknek.

A belépő, Amethyst névre hallgató készülék egy fejhallgató erősítővel és szabályozható hangerejű fejhallgató kimenettel ellátott DA konverter, amely természetesen a Metrum Acoustics jól bevált megoldásait felhasználva készült. A Transient R2R ladder technológiájú DAC TWO moduloknak (2 db), valamint a high-end Pavane és Adagio modellekből származó kifinomult alkatelemeknek köszönhetően az átalakító izgalmas, analógos jellegű és alacsony jelszinteken is kiváló felbontással rendelkező hangzást nyújt. A digitális egység az extrém magas mintavételi frekvenciájú jelek feldolgozását is gond nélkül elvégzi, az USB bemeneten azonban 384 kHz-ben maximálták az értéket az aktuális iparági standardnak megfelelően. A készülék impozáns paraméterei és adatai közül említést érdemel a nagyon gyors és pontos jelfeldolgozás, a -145 dB-es zajszint, valamint a 110 dB-es csatorna elválasztás. Az Amethyst fix 2V jelszintű RCA és szimmetrikus XLR analóg kimenetei közvetlenül az új DAC TWO modulokhoz csatlakoznak, így az abszolút minimalizmus és egyszerűség jegyében kimeneti fokozatra sincs szükség.

metrum amethyst

A beépített fejhallgató erősítő akár a 16 Ohm impedanciájú füleseket is kényelmesen meghajtja a felső határ pedig kis túlzással a csillagos ég. A konvencionális analóg hangerőszabályzó közvetlenül a DAC analóg kimenetére csatlakozik, mindenféle felesleges sallangot, alkatrészt és jel-utat kiiktatva a jelek útjából. Amikor a felhasználó csatlakoztatja a fejhallgatóját a hangerőszabályzó áramkör automatikusan aktiválódik, majd a kábel kihúzásakor némítás funkcióra kapcsol és semmiben sem befolyásolja az analóg kimeneteket.
A Metrum Amethyst ára 429 ezer forint.

onyxnew

A következő Onyx jelű DA konverter lelke az elsőként a high-end Pavane típusban alkalmazott új DAC chip, amelyet a gyártó teljes egészében maga fejlesztett ki. A parallel kötött R2R ladder hálózat négy DAC modulból épül fel, és még a szintén saját FGPA-meghajtó (Forward Correction Module) egységgel is kombinálták, amely a jelekből új szeparált adatfolyamokat képez és az egyes DAC chipek a leginkább lineráris régióban végzik el a jelfeldolgozást és az analóggá alakítást. A megoldás eredménye az extrém linearitás (akár -140 dB) és a valós 24 bites dinamika tartomány. A készülék dual mono kialakításának köszönhetően a frekvencia átvitel is nagyon széles, a csatorna elválasztás értéke pedig 120 dB. Kisebb testvéréhez hasonlóan az Onyx is fix 2V jelű RCA és szimmetrikus XLR analóg kimenetekkel rendelkezik. A készülék ára 799 ezer forint.

Jade zwart front witte achtergrond

A sorozat csúcsán álló Jade az elsődleges DAC funkció mellett digitális előerősítővel is rendelkezik, így kizárólag digitális források használata esetén direktben végerősítővel vagy aktív hangsugárzókkal is alkalmazható. A Jade megalkotásának célja egy nagyjából Adagio kaliberű minőség megvalósítása volt jóval kedvezőbb áron, ami, azt gondolom, elég jól hangzik.
A legnagyobb különbség az Adagio és a Jade között, hogy az Adagio csatornánként négy chipet használ, míg az olcsóbb Jade csak kettőt, a speciális Forward Correction technológiával és a digitális előerősítővel azonban mindkét modellt felszerelték. A szokásos Non Oversampling DAC-ok külön-külön mono kialakítású áramköri paneleken kaptak helyet, ez a megoldás az Onyxhoz hasonlóan nagyon magas linearitást (-140 dB) és valós 24 bites dinamikát eredményez.
A Jade ára 999 ezer forint.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu