The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Audio Research Reference 160M mono végerősítő

A Reference 6 előerősítő párjául szánt Reference 160M elektroncsöves mono végerősítő külsőleg a gyártó néhány éve útjára indult arculatával rendelkezik, műszaki megoldásaiban azonban olyannyira újat és mást képvisel, hogy teljesen más stílusú, mint korábbi márkatársai.

Megjelenésének legegyedibb része kétségkívül az áttetsző előlap, amelyen keresztül nagy totálban látszanak a sárgán izzó „uborkák”, vagyis a méretes KT150-ös vákuumcsövek, amelyek így hangulati elemeknek sem utolsók. A frontlap valójában egy innovatív kétrétegű konstrukció maratott jelölésekkel és egy klasszikus mutatós teljesítménymérővel, melynek kimeneti szintjelzései rejtett, szabályozható fényerejű LED-en keresztül világítanak.

Livio Cucuzza vezető designer, az új esztétikáért felelős olasz kreatív zseni nem is takarékoskodik a pozitív jelzőkkel: ”Az új REF160M az Audio Research tervezési nyelvezetének csúcspontja, az első lépés a termékeik új korszakában. Az átlátszó teljesítmény-mérővel a leghíresebb Audio Research hangzást jelképezi: ami az áttetszőség. Lelkes Audio Research rajongóként elmondhatom, hogy a REF160M a legmenőbb csöves erősítő ezen a bolygón.”

A REF160M az Audio Research első erősítője, amely a felhasználók különféle változatos igényeire válaszul egy előlapi kapcsolóval rendelkezik, amellyel az ultralinear és a triódás üzemmódok között lehet választani. Előbbiben a REF160M teljesítménye 150 Watt, míg a triódás üzemmódban 75 Watt
Az áramellátási szakaszba egy újonnan kifejlesztett nagyméretű transzformátor és egy nagykapacitású (energiaraktár) szűrő-hálózat került. A tápegység rendkívül magas minőségére és teljesítményére a nagy áramot igénylő tranziens csúcsok és az intenzív dinamika, valamint a mindent igényt kielégítő mélyhangok iránti igény miatt volt szükség.

AUDIORESEARCH REF160M

A készülék végletekig kifinomult audio topológiája a korábbiaknál kevesebb és még jobb minőségű alkatrészből épül fel, a jelátviteli útvonalon, az átkapcsolható Ultralinear/Triode módnál, a szabadalmaztatott automatikus előfeszítésnél, a kimeneti cső monitoringnál illetve védelemnél, a fejlett teljesítménymérőnél és minden egyéb részegység esetében is.
Az elektrotechnikában is nyilvánvaló, hogy a legjobb út mindig a legrövidebb út. Az AR mérnökei ezért egy teljesen új audio áramkör-topológiát hoztak létre, méghozzá a lehető legrövidebb jelúttal a lehető legkevesebb komponens között. A felhasznált alkatelemek nem pusztán az elérhető legjobbak, hanem a legtöbbjük egyenesen az Audio Research számára készült. A kiváló minőségű alkatrészeket egy speciális négyrétegű nyomtatott áramköri lapra szerelték, amely a zajszintet soha nem látott alacsony szintre csökkenti. Az áramköri pályák kivitelezése nagyban hasonlít a korábban az előerősítőkben használt tervezéshez, az eredmény pedig valósággal új mércét jelent a zenei minőségben, és egyben a hangminőség minden fontos kritériumában.

A KT150-es elektroncsövek egyedülálló 3000 órás élettartama sokéves, akár mindennapi zenehallgatást tesz lehetővé. Fontos tudni, hogy a készülékbe kerülő csöveket 48 órán keresztül elő-égetik, majd mérés és a „Certified Matched” minősítés után kerülnek beszerelésre. Mindez meglehetősen idő, munka és költségigényes folyamat, de a beégetés kritikus fontosságú, mivel az új csövek jelentősen „változnak” az első 48 órában. A csöveket természetesen minden modellnél a legnagyobb gondossággal szerelik. A beépített csőóraszámláló lehetővé teszi a tulajdonos számára a csövek használtságának ellenőrzését.
A REF160M egy beépített ventilátort is tartalmaz, amely a négy darab KT150 kimeneti cső és a kettő 6H30 vezérlőcső hőjének hatékony hűtésére szolgál. A félvezetős erősítés-szabályozás megoldását úgy választották meg, hogy nagyobb hatékonyságot, stabilitást és megbízhatóságot biztosítson. A REF160M egy saját, automatikus előfeszítő-áramkörrel is rendelkezik, amely a hozzá mellékelt KT150-esek mellett különféle más típusú csövek (6550, KT88 és KT120 modellek) alkalmazására is lehetőséget biztosít. Folyamatosan működik a kimeneti csövek pontos és minimális torzítási értékeinek fenntartása, miközben a csövek elhasználódását is kézben tartja és az erősítő csöves védőkörének különálló, kiváló minőségű biztosítékai vannak minden egyes kimeneti csőhöz.


Audiophyl Kft.
Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu