The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Cocktail Audio X14 zene lejátszó – Egy újabb okos mini

Május végén újabb Cocktail Audio all-in-one modell érkezik, az X12-őt felváltó kompakt méretű X14, amihez alapesetben mindössze egy pár hangsugárzó szükségeltetik és már szólhat is a nagyfelbontású zene az internetes rádiókról, a különféle online zeneszolgáltatók választékából, a készülékbe helyezett merevlemezről illetve SSD memóriáról, vagy az otthoni hálózatból vezetékkel vagy anélkül, ahogy éppen tetszik.

A látványos 5”-os színes LCD kijelzővel rendelkező X14 mindössze 18 cm széles házikójába a sokféle tudomány és a 192 kHz-es CS4350 DA konverter mellé még egy D-osztályú digitális végerősítő is belefért 2×30 W teljesítménnyel; ha viszont ez a teljesítmény kevésnek bizonyulna, a pre out kimenet révén külső végfokkal is ki lehet egészíteni a készüléket. Az erős 1 GHz-es ARM Cortex A9 kétmagos processzoron alapuló lejátszó az UPnP (DLNA) Server/Client/Media Renderer, Samba Server/Client, FTP Server vagy Web Server hálózatba csatlakoztatott számítógépekkel és USB adattárolókkal (NAS) kommunikálva játssza le a rajtuk tárolt zenei állományokat. További lehetőségként „ráhangolhatjuk” a különféle internetes rádiókra, vagy tallózgathatunk vele a Deezer, Qobuz, Tidal, Tidal MQA, Napster és a Spotify Connect felhőalapú zeneszolgáltatók gazdag kínálatából. Opcionális lehetőségként megvásárolhatjuk hozzá a külső USB optikai meghajtót, amellyel a CD lemezek berippelésére is lehetőség nyílik, a Gracenote CD metaadatokat és a lemezborítók képet pedig, amennyiben elérhetők, a készülék letölti az internetről és lejátszáskor megjeleníti őket a minden fontos információról tájékoztató kijelzőn. Az X14 jobb oldalán található merevlemez fogadóegységbe akár egy 8 TB adatkapacitású 3,5”/2.5” méretű winchester vagy SSD memória is belehelyezhető, így hálózati kapcsolatok nélkül is egy életre elegendő zene közül válogathatunk direkt és gyors eléréssel.

A speciális fémötvözetből készült váz megfelelő merevséget biztosít a kompakt, 180×100×150 mm méretű készülékház számára, amelyben a különféle digitális és analóg áramköröket egy toroid transzformátor látja el energiával. Az X14 az otthoni hálózatokhoz a vezetékes módozat mellett az opcionális Wifi interfész segítségével vezeték nélkül is képes csatlakozni, és természetesen okos telefonokról és tabletekről, valamint egy webinterfészen keresztül még bármilyen böngészőből is vezérelhető. Folyamatosan frissíthető működtető programja révén rugalmasan illeszkedhet a jövőbeni igényekhez, ennek köszönhetően bizonyára sok éven át szolgálhatja megelégedéssel a tulajdonosát.


A lejátszható kodekek és formátumok repertoárja meglehetősen gazdag, a választék a MQA, DSD64, DSD128, DXD (24Bit/352.8KHz) HD FLAC (24bit/192KHz), HD WAV (24bit/192KHz), APE/CUE, CAF, WAV, FLAC, ALAC, AIFF, AIF, AAC, M4A, MP3, WMA, Ogg, PCM, M3U és a PLS változatokból áll. Csatlakozások terén az AAC/ aptX Bluetoth kapcsolat mellett az előlapon egy 3,5 mm-es jack fejhallgató aljzat és egy USB A port található, a hátlapi választék pedig egy analóg RCA bemenet/kimenet szettből, koaxiális és optikai kimenetekből, USB 3 (host) portokból, Ethernet aljzatból, valamint a banándugós/csavaros szorítós hangsugárzó terminálból áll. Az X14 hasznos szolgáltatásai és funkciói között ébresztés, kikapcsolható óra és kijelző, Sleep funkció, különféle display módok, Song módra ugrás, lemezcímek és albumképek listázása, audio fájl konverzió, zene import és export, fájl editálás és még sok egyéb izgalmas lehetőség található.

Limar Audio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu