The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bezár az Oppo – egy kiváló gyártóval lett szegényebb az audio világ

Múlt hónapban robbant a számos hifi és mozirajongót valósággal sokkoló, derült égből teljesen váratlanul érkező hír bomba, hogy a 14 éve működő Oppo Digital, akinek a nevéhez számos sikeres DVD és Blu-ray játszó, DAC és fejhallgató fűződik, végleg abbahagyja az audio/AV készülékek gyártását.

Mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni, de azért a dolog persze nem ilyen egyszerű. A hivatalos tájékoztatás szerint a fő ok a streaming előretörése a fizikai adathordozókkal szemben, amiben a HBO, a Hulu és a Netflix mellett nehéz labdába rúgni, ráadásként Amerikában a TV készülékek legtöbbje rendelkezik beépített streamerrel, ezért külön készülékre sincs szükség. A világ persze nem csak Amerikából áll, és készülékből sem csak Blu-ray játszó volt, szóval az a spekulatív feltételezés sem lehet teljesen alaptalan, hogy az Oppo a valósággal dübörgő telefon biznisz mellett a továbbiakban nem akar a hozzá képest aprópénznek számító hifivel bajlódni. A hivatalos nyilatkozat mindenesetre így hangzik: "Mostantól kezdve az OPPO Digital a legfontosabb erőfeszítéseket a meglévő termékek hosszú távú támogatásának megszervezésére és biztosítására összpontosítja. Mint ilyen, nem lesz erőforrásunk az új generációs termékek fejlesztéséhez és kiadásához." 

Hát, értse mindenki úgy, ahogy akarja.

A hivatalos elköszönés.
"Nagyon büszkék lehetünk az elmúlt évek eredményeire. A piacvezető termékek mellett az első osztályú ügyfélszolgálatot és a Norwich-i irodáinkat is támogattuk. Nagyon büszke vagyok a munkatársainkra, és nagyon szomorúak vagyunk, hogy most bezárjuk az ajtónkat. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük európai forgalmazóinknak, a kiskereskedőinknek és természetesen a legfontosabbaknak az OPPO termékek európai vásárlóinak. Továbbra is támogatjuk a garanciális termékeket, és rendelkezéseket hoztunk a magas szintű szolgáltatás folytatására. "

Igen, a legkényesebb téma a további termék támogatás a piacon lévő számos Oppo készülék számára. A gyártó közlése szerint a meglévő berendezések tulajdonosai továbbra is megkapják a technikai támogatást, beleértve a garanciális problémák orvoslását és a szükséges frissítéseket. Az Oppo Digital weboldalán található GYIK-ben azt írják, hogy a firmware-frissítéseket ki fogják adni a termékei számára, amikor az új funkciók vagy a hibajavítások ilyen frissítést írnak elő. "Az Oppo új termékei, például az UDP-203 4K Ultra HD Blu-ray lejátszó és az UDP-205 4K Ultra HD Audiophile Blu-ray lejátszó valószínűleg gyakoribb firmware frissítéseket kap, míg a régebbi modellek, mint például a BDP-103 Blu-ray lejátszó, már csak akkor kapnak, ha kritikus problémák merülnek fel.”

Az Oppo azt is közölte, hogy a készleten lévő termékeit továbbra is értékesíti a honlapján és a viszonteladóin keresztül, amíg el nem fogynak, vagyis „csökkentett módban” egy ideig még működik az audio részleg, mielőtt sokak nagy bánatára végleg lehúznák a redőnyt.

Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu