The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Paradigm Monitor SE hangsugárzó sorozat

A kanadai gyártó a Premier családja után most egy új, minden eddiginél kedvezőbben árazott belépő sorozatot mutatott be, újabb vásárlóréteg számára elérhetővé téve az általa képviselt minőséget, mert azt persze mondanunk sem kell, hogy a Monitor SE modellek kellemes árcédulájuk dacára minden szempontból vérbeli Paradigm hangsugárzók.

A beszédes „Fedezze fel a szuper audio minőséget költségek nélkül” szlogennel útjára indított Monitor SE sorozat négy tagból áll, melyek egy állványos hangsugárzó egy center, valamint kettő álló modell. Az Atom névre hallgató állványos típus (pedig annyira azért nem kicsi) egy kompakt méretű, valóban formás kis darab, míg a kettő földönálló típus karcsú és nyúlánk kabinettel rendelkezik, amely egyszerre modern, stílusos és elegáns, lényegesen kellemesebb látványt nyújtva, mint a tömzsi, vaskos dobozok. Mivel a sorozat felülről lefelé építkezés eredményeként született meg, az ilyen esetekben szokásos módon vélhetően kategóriáját meghaladó hangzásra számíthatunk tőle, hiszen tapasztalataink szerint ezekben az esetekben több marad meg a komolyabb modellek kvalitásaiból, mint amennyivel az ár kedvezőbb lesz. Példának okáért ott van mindjárt a dobozok egyik kulcseleme, a 25 mm-es, ferrofluid hűtésű X-PAL tweeter, amely kiegészítésként ráadásul megkapta még az Exclusive Perforated Phase-Aligning (PPA) technológiát is, vagyis egy speciális fókuszáló lencsét, ami egyrészt segíti a hangok színezetlen és sima megszólaltatását, másrészt a membránokat is megvédi az esetleges mechanikai sérülésektől. A hátsó bassz-reflex rendszerű hangsugárzók mély/közép hangszórói inverz porvédő kúpos, ásványi anyagokkal feltöltött polipropilén membrános típusok, gyors, erőteljes és tiszta megszólalással.

A legkisebb Monitor SE Atom egy két-utas bassz-reflex állványos hangsugárzó egy 25 mm-es X-PAL csipogóval és egy 140 mm-es mély/középhangszóróval, melyek között a váltás 2300 Hz-en történik. Az akár 50 Wattal terhelhető dobozka érzékenysége 89 dB, alsó határfrekvenciája 55 Hz, nominális impedanciája 8 Ohm. A Monitor SE 2000C center egy két-utas, három hangszórós típus, amelyben a 25 mm-es X-PAL tweeter klasszikus módon az Atoméval megegyező kettő 140 mm-es mély/középsugárzó között foglal helyet. A váltás 2000 Hz-en történik, a terhelhetőség 50 W, az alsó határfrekvencia 64 Hz, az érzékenység 93 dB.

A két álló modell közül a kisebbik Monitor SE 3000F névre hallgat, felépítését tekintve pedig egy négy hangszórós, három-utas bassz-reflex hangsugárzó. A sorozatban megszokott X-PAL tweeter mellé nála egy 140 mm-es középsugárzó és kettő ugyancsak 140 mm-es woofer párosul. A váltási frekvenciák 800 Hz és 3000 Hz, az alsó határfrekvencia 42 Hz, az érzékenység 91 dB, a maximális terhelhetőség 100 W. A sorozat Monitor SE 6000F jelű 105 cm magas csúcsmodelljében öt hangszóró található, melyek 3-utas bassz-reflex rendszerben működnek kisebb társával megegyező keresztezési frekvenciákkal. A hangsugárzó alsó határfrekvenciája 40 Hz, az érzékenysége 93 dB, a maximális terhelhetősége pedig 100 W.

A magas fényű fehér és matt fekete színekben kapható Paradigm Monitor SE hangsugárzók már megtekinthetők és meghallgathatók a forgalmazó Szent István körúti bemutatótermében.

LimarAudio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu