The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Auralic Aries G1 hálózati streamer és Vega G1 DAC

A kínai/amerikai Auralic még májusban, a München-i showon mutatta be a Leo GX1 Mester órajel generátor társaságában az Aries G1 streamert és a Vega G1 DAC-ot, melyeket Xuanqian Wang és csapata értelemszerűen a korábbi G2-es verziók alapján készített el.

Az ilyen esetekben szokásos módon az olcsóbb modellek komolyabb társaik számos alkatelemét és technológiáját megörökölték, így minden bizonnyal kiváló minőségre számíthatunk tőlük, mégpedig bizonyos szempontból kedvezményes árakon. A feketére anodizált készülékházzal, 10 cm széles „retina” display-jel és ezüstszínű gombokkal (Aries) illetve forgatógombbal (Vega) rendelkező modellek vezérlése az előlapi kezelőszerveken és a mellékelt távvezérlőkön kívül természetesen a különféle okos eszközökkel is megoldható.

Az Aries G1 processzora megegyezik a G2-ben találhatóval 50%-al gyorsabb működést eredményezve, mint a korábbi, vélhetően már kifutó Aries modell. A belső memóriája ráadásul kétszer nagyobb a zavartalan gyorsító tárazáshoz és az operációs rendszer működtetéséhez. A lejátszó streamelés esetén pontos és folyamatos jelfeldolgozást ígér, akár a 32 bit/384 kHz-es PCM, akár a DSD512 jelek esetében. A lejátszó processzor egységét és digitális kimeneteit függetlenül tápláló Purer Power tápegység „tiszta” és zavarmentes tápáramot biztosít, így a különféle zajoknak és keresztszennyezéseknek nem sok esélyük marad. A kifinomult tápegység lényegében a G2-es verzióban található típusnak a némileg egyszerűbb változata, hiszen a komolyabb modellben még jó pár ötletes megoldással kiegészítették az egységet.

Az Aries G1 vezetékes Ethernet és Wifi kapcsolaton keresztül egyaránt fogadhat jeleket egészen a már említett 32 bit/384 kHz-es PCM, és DSD512 felbontásig. Nagyobb testvéréhez hasonlóan ez a modell is „futómű”, vagyis kizárólag digitális kimenetek találhatók rajta, mégpedig USB, Toslink optikai, koaxiális és szimmetrikus AES/EBU típusú. Felhasználhatóság és kommunikáció szempontjából a Tesla hardware számos lehetőséget biztosít a készülék számára. A fedélzeten lévő Lightning DS szoftver kényelmesen elérhetővé teszi a Tidal, Qobuz és Spotify Connect zenetárakat, az internet rádiókat, a saját NAS tárolókat vagy a direktben csatlakoztatott USB-s eszközöket. Mindemellett elérhetők a Roon és az Apple Airplay funkciók, valamint a Linn Songcastja is.

auralic vega g1 front

A Vega G1 DAC tulajdonképpen jóval több, mint egy szimpla DA konverter, hiszen afféle bónuszként fejhallgató kimenetet (és így persze erősítőt is) és nagyfelbontású streamert is tartalmaz, amely Ethernet csatlakozáson és Wifin keresztül egyaránt fogadhatja a jeleket. Analóg hangkimenetei között aszimmetrikus és szimmetrikus XLR is található, utóbbi révén komolyabb erősítők is használhatók a készülékhez. A DAC chip ugyanaz, mint ami a G2 verzióban található, kiegészítve a 72Fs Femto órajel generátorral.

Kommunikációs lehetőségek tekintetében a választék megegyezik az Aries G1-ével, aminek köszönhetően a Vega G1 is szinte mindenféle digitális forrásról képes zenélni USB, Toslink optikai, koaxiális és szimmetrikus AES/EBU digitális bemenetein keresztül, valamint a már említett Ethernet és Wifi csatlakozásait használva.


Audio Centrum
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu