The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sonus faber Sonetto sorozat - az olasz költészet hangsugárzókba „faragva”

Az önmagát sokkal inkább hangszer építőnek, mintsem hangsugárzó gyártónak nevező Sonus faber választékában a Venere család helyére érkező új Sonetto hangsugárzók vérbeli „Made in Italy” termékek, ami esetükben nem pusztán egy üres szlogen, hanem a minőség, a stílus és az egyéniség valódi védjegye.

A Sonetto, azaz magyarul Szonett (rövid dal) hangsugárzók ugyanolyan hamisítatlan olaszok, mint a névadó versszerkezet, ami felidézve iskolai tanulmányainkat egy középkori eredetű, a reneszánsz folyamán azonban már egész Európában elterjedt versforma. A szonett szerkezetileg meglehetősen kötött, ezért például nagyon hatásos a különböző intenzív érzelmek kifejezésére. 14 sorból áll, amelyek a leggyakrabban kettő quartinára (10-11 szótagból álló négysoros szakaszok) és kettő terzinára (azonos szótagszámú három soros szakaszok) tagolódnak. A szonett legfőképpen Francesco Petrarca nevéhez kapcsolódik, aki a reneszánsz olasz költészet egyik legjelesebb alakja volt. Ha közös pontokat keresünk a szonett és a Sonus faber hangsugárzók között, az olaszságon túl az érzelmek intenzív kifejezése lehet a legfontosabb hasonlóság, nem véletlen, hogy az új sorozattal kapcsolatban egyenesen azt írják, hogy a hangja valóságos olasz költészet.

Az új Sonetto hangsugárzókat gyártójuk több mint 30 évnyi hangsugárzó építési tapasztattal felvértezve alkotta meg, a termékeket természetes hangzás, természetes anyagok, a jól ismert lant forma és megszokottan kimagasló minőségű kidolgozás jellemzi. A sorozat minden egyes tagja értékes kézimunkával készül a cég Vicenzában lévő üzemében.

A Sonetto Collection megjelenésében egyértelműen a gyártó magasabb kategóriáit idézi, hozzájuk képest sokkal elérhetőbb áron, ami valódi jó hír a márka szerelmeseinek. A nyolc modellből három földönálló típus (Sonetto VIII, Sonetto V, Sonetto III), kettő pedig állványos hangsugárzó (Sonetto II, Sonetto I), emellett házi-mozi rendszerek kiépítéséhez kettő center (Sonetto Center II, Sonetto Center I) és a Sonetto Wall falra szerelhető háttérsugárzó kínálja magát.

„35 éves történelme során a Sonus faber folyamatosan fejlődött, de az alapító eszméhez mindig hű maradt. Küldetésünknek tekintjük, hogy Itália gazdag történelmét, a kimagasló minőségű kézimunkát és a legújabb fejlesztésekkel ötvözve olyan hangfalakat alkossunk, amelynek természetes hangjába az érzelmek teljes átélése mellett lehessen belemerülni. A Sonus faber új Sonetto nevű sorozata is pontosan megfelel a hagyományos irányelveinknek. Kifejezi honnan jöttünk, és hogy hova tartunk.” - szól a gyártó közleménye.

A Sonus faber legújabb sorozatának fejlesztése és gyártása a Venere családtól eltérően teljes egészében Vicenzában, a cég központjában történik, aminek köszönhetően az új technológiák kifejlesztése, a hangszórók és a kabinetek hangolása, valamint a teljes gyártási lánc felügyelete rendkívül egyszerű, hiszen minden házon belül van. Napjainkban egyre fontosabb tényezőként a széria minden tagja megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak is.

Néhány Sonus faber szakember nyilatkozata az új sorozatról:

Paolo Tezzon, Sonus faber R&D manager
„A Sonetto szériát legszívesebben demokratikusnak nevezném, mivel a lehető legmagasabb hangminőség kategóriát képviseli egy rendkívül költség hatékony csomagban.” A Sonetto sorozat a magasabb szériák néhány fejlesztését is megörökölte. Ilyen design elem például az Olympica kézzel varrott valódi bőr felső része. Szintén a felsőbb kategóriából származik a „Voice of Sonus Faber” DAD (Damped Apex Dome) magas sugárzó, valamint a természetes membrán anyagú középsugárzó, amit eddig csak az Olympica, a Homage, és a Reference sorozatok kaptak meg. A végletekig elmentünk azért, hogy a zene szerelmeseinek ebben a kategóriában is meg tudjuk mutatni mit jelent a „Made in Italy”. Első pillantásra megérti milyen sok hozzáadott értéket tartalmaz a csomag. A „Made in Italy” nem ár növelő tényező, sokkal inkább jelenti a garantált minőségű kivitelezést és párba válogatást a gyártás során."

Livio Cucuzza vezető formatervező
A Sonetto minden ikonikus Sonus faber elemet tartalmaz. Természetes hang, természetes anyagok, lant forma, kimagasló olasz kézimunka, és modern technológiák ötvözete. A széria gyártásának minden munkafázisát Vicenzában végzik. A letisztult forma elegáns fa mintás kabinetben öltött alakot.
A front panel átmenet nélküli egységet alkot az íves oldallapokkal. Ezt a látványt egészíti ki a felületkezelt alumínium keret. Az alumínium részek és a bőr tetőlap a széria minden tagján végig vonuló látvány elem, ami optikailag összeköti a rendszer tagjait. A down fire reflex lefelé irányuló kicsatoló csövek a hangfalak elhelyezését egyszerűsítik, mert azok így nem érzékenyek a falhoz közeli elhelyezésre.

Különleges technikai megoldások a sorozatban:
Paracross Topologia a keresztváltóban
DAD (Damped Apex Dome) magas sugárzó, amely eddig csak a magasabb Reference, Homage és Olympica sorozatokban volt elérhető
Voice of Sonus faber középsugárzók szabad levegőn szárított cellulóz pép membránnal
A wooferek a Sonus faber saját fejlesztésű alumínium ötvözet kosárral és membránnal ultra gyors és feszes mélyhang tartományt állítanak elő
Nem véletlen, hogy a Sonus faber meg van róla győződve, hogy a Sonetto sorozat mind esztétikailag, mind hangzás tekintetében új szabványt állít fel a kategóriájában.

A Sonetto hangsugárzók matt fehér, fekete zongora lakk és wood színekben kaphatók a forgalmazónál. 

Audiophyl Kft.

Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu