The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marantz KI-Ruby limitált darabszámú évfordulós készülékek

Ken Ishiwata, a Marantz fejlesztő „guruja” immár negyven éve tevékenykedik a gyártónál. Eme jeles évforduló alkalmából jelenik meg a korlátozott kiadású KI-Ruby SACD/CD lejátszó és erősítő kettős.

A két különleges, limitált kiadású KI-Ruby komponensből, az SA-KI Ruby SACD/CD lejátszóból és a PM-KI Ruby erősítőből egyenként mindössze 1000 darabos korlátozott darabszámot készítenek. A készülékek frontlemezének tetején megkülönböztető design elemként Ishiwata lézernyomtatott aláírása és egy "Rubin" motívum is található. Az új komponenseket természetesen a Ken Ishiwata által vezetett csapat tervezte és hangolta, hogy valóban kiemelkedő hangzást biztosítsanak, különlegességük és limitált darabszámuk okán pedig valószínűleg a jövőben a gyűjtők egyik kedvencei lesznek.

marantz sa ki ruby 5681 1 p

A Marantz-hoz 1978-ban csatlakozott Ken Ishiwata mindig is a Marantz hangzás fejlődésének a középpontjában állt, és a vállalat leghíresebb termékeiért felelős a csapatot vezette. Bevezette többek között a "Special Edition" tuningot is, amelynél a már létező modellek minőségét növelte a még magasabb minőségű alkatrészek alkalmazásával. Természetesen ő fejlesztette ki a CD-lejátszók és erősítők "KI-Signature" sorozatát, is, amely az évek folyamán a szakma és több ezer rajongó elismerését is elnyerte.

A világ számos országába eljutott, ahol népszerűsítette a Marantz márkát, és ő lett a csúcsminőségű hifi világának egyik legismertebb alakja, mind a zene iránti szeretete, mind pedig a nemzetközi audio kiállítások látogatói számára történt Marantz bemutatói miatt. Nemrégiben a zászlóshajó SA-10 SACD/CD lejátszó és a PM-10 erősítő pároson dolgozott, melyet a Marantz "New Reference" rendszerének tervezett. Most a KI-Ruby széria érkezik tőle, melynek mindkét modellje a legújabb tervezési eredményeket tartalmazza, nemcsak a Marantz több évtizedes lemez lejátszó, DAC és erősítő tervezési tapasztalatából merítve, hanem az SA-10 és a PM-10 fejlesztési eredményeit is.

Az SACD-k és a CD-k magas minőségű lejátszása mellett az SA-KI Ruby többféle digitális bemenettel is rendelkezik, beleértve az USB-t a számítógéphez való csatlakozáshoz, a digitális jelek feldolgozását az egy bites Marantz Musical Mastering MMM-Stream átalakításával végzi és az MMM konverzióval állítja elő az analóg jeleket. A PM-KI Ruby erősítő egy teljesen analóg tervezésű, nagyfelbontású előerősítő fokozattal rendelkezik, saját fejlesztésű HDAM technológiával, valamint egy csatornánként 100 W teljesítményt nyújtó erősítő egységgel, amely a PM-10 erősítőből származik. A vonalbemeneteken túl az újonnan kifejlesztett, alacsony zajszintű Marantz Musical Premium Phono EQ áramkörrel is felszerelték, így mind a mozgó tekercses, mind a mozgó mágneses hangszedős lemezjátszók csatlakoztathatók hozzá.

Marantz KI Ruby Header

SA-KI Ruby Super Audio CD lejátszó Marantz Musical Mastering USB DAC-kal és digitális bemenetekkel

A saját fejlesztésű SACDM-3 transzportot kizárólag a tiszta audio jelek precíz kiolvasására tervezték, és az SA-KI Ruby ötvözi a több mint 35 éves Marantz szaktudást a legújabb digitális audio innovációkkal. Az új mechanika lejátssza az SACD-ket, CD-ket, a CD-ROM-okat és a DVD-ROM-okat. Az SA-KI Ruby szintén rendelkezik aszinkron USB bemenettel, képes kezelni akár a PCM/DXD 384kHz/32bit és a DSD11.2MHz formátumokat is. A Marantz Musical Mastering az összes bejövő digitális jelet felskálázza egybites DSD11.2 MHz-re a pontosság és a tisztaság érdekében, lehetővé téve az analóg kimenet egyszerű aluláteresztő szűrőfokozat általi kiszolgálását. A digitális bemeneteket elkülönítették a csatlakoztatott forrásokból származó zajok blokkolására, és a lejátszó egy új analóg kimeneti fokozatot tartalmaz a Marantz HDAM-SA2 technológiával és alacsony impedanciájú kimenettel. Az eredmény egy élénk részletességgel, könnyed dinamikával és figyelemreméltó jelenléttel jellemezhető hang, amely a Marantz CD-lejátszóinak központi eleme számos generáció óta. 

News Marantz PM KI Ruby e1526327218361

PM-KI Ruby: analóg integrált erősítő Marantz Musical Premium Phono EQ-val

A Marantz már majdnem hét évtizede minőségi erősítőket épít, és az összes eddigi tudásuk az új PM-KI Ruby-ban is megtalálható. Az SA-KI Ruby-hoz hasonlóan a Ken Ishiwata által vezetett csapat alkotta meg, és egy teljesen diszkrét, kétfokozatú kialakítással rendelkezik, amely egy nagy felbontású előerősítő fokozatot kombinál a Marantz HDAM technológiával, saját dedikált toroid transzformátorral, és egy kapcsoló üzemmódú végerősítő szekcióval, amely csatornánként 100 W-ot tud 8 Ohm-on, vagy 200 W-ot 4 Ohm-on leadni. A vonalbemenetek mellett az erősítő az innovatív Marantz Musical Premium Phono EQ áramkörrel is rendelkezik, amely a PM-10 zászlóshajóból származik. Az áram visszacsatolásos tervezés és az újonnan kifejlesztett szélessávú áramkörök, a HDAM-SA3 áramkörök használata, valamint egy új lineáris hangerőszabályzó és elektromos hangerő rendszer biztosítja a teljesítményt, a hangtisztaságot és az optimális dinamikát.

A Marantz SA-KI Ruby és a PM-KI Ruby 2018. októberében lesz elérhető 1000 darabban korlátozott számban, (500 fekete és 500 arany) és hitelességi tanúsítvánnyal. A készülékek külön-külön is megvásárolhatóak, darabonként 1.249.990 Ft-os áron, és öt év garanciával rendelkeznek, amennyiben regisztrálják őket a www.marantz.eu/ki-ruby címen.


Horn Distribution (HU) Kft.
Tel: 1/347-0020
www.horn.eu