The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lumin U1 Mini streamer futómű

 

A kompakt, kisméretű és DAC nélküli (futómű) Lumin U1 Mini streamer egyszerre divatos, modern és kiváló minőségű, újabb izgalmas alternatívát kínálva a pitek helyett immár bitekből zenélő zenebarátok folyamatosan növő táborának.

A D1 továbbfejlesztésével megszületett D2 sikeres tavaly év végi bemutatkozása után máris itt van az U1 Mini, ami a D2 és az U1 legfőbb elemeit kombinálva egy DAC nélküli streamer egy D2 méretű kicsi készülékházba integrálva. A digitális hálózati eszközök népszerű és divatos műfajában a korábbi klasszikus komponensektől eltérően már úgysem elvárás az asztalnyi méret és a gerincferdítő tömeg, sőt, egyre gyakrabban találkozni neves high-end gyártók formatervezett és kicsike, belül pedig abszolút high-tech modelljeivel, melyek sorában most új jövevényként az U1 Minit is üdvözölhetjük.

A készülék lényegében a korábbi nagyobb méretű U1 tudásával rendelkezik, csak éppen nála kedvezőbb áron. (699e Ft) Mivel beépített DAC-ot nem tartalmaz, a megszólaltatásához külső konverter szükséges, amelyet így a felhasználó a saját ízlése szerint választhat ki, illetve természetesen használhatja hozzá a már meglévő típust is. A külső DAC-ot optikai, koax RCA illetve BNC, szimmetrikus AES/EBU vagy USB kábelekkel lehet a Luminhoz csatlakoztatni, mellyel a saját tárolókon lévő zenék, a zeneszolgáltatók felhőalapú tárai (TIDAL, MQA, Qobuz natív támogatás) és az internet rádiók egyaránt elérhetők.

Az U1 Ethernet interfésze révén képes vezetékesen a hálózathoz csatlakozni. A tökéletes precizitás érdekében a hálózatból érkező adatfolyamot a készülék először egy belső átmeneti tárolóba helyezi, majd onnan olvassa ki a nagy pontosságú belső órajel generátora segítségével. Ezen a módon az időzítés teljesen függetleníthető az adatok beérkezésétől és azok milyenségétől, aminek köszönhetően a jitter szintje kivételesen alacsony mértékűre szorítható. A különféle zenei állományok lejátszásához szükség van még egy UPnP szabványt követő médiaszerver szoftverre, ami dedikált NAS használata esetén általában alapból rendelkezésre áll. Mivel a DSD jelek lejátszását nem mindegyik UPnP médiaszerver támogatja, ezért erre is oda kell figyelni a választáskor; a gyártó e tekintetben a MinimServert ajánlja.

Az U1 Mini széles formátum repertoárjában az AIFF, WAV, ALAC, FLAC, AAC és MP3, valamint a DSD kódolású hangfájlok egyaránt megtalálhatók, PCM jelek esetében maximálisan 384 kHz mintavételezéssel és 32 bit felbontással, míg a DSD esetén akár a DSD256 felbontással. A készülék kiváló minőségű alkatelemei között a jól ismert masszív alumínium öntvény ház, a komolyabb Lumin modellekben alkalmazott processzor, a precízen árnyékolt és szűrt duál toroid trafós külső tápegység, valamint a kristály oszcillátoros quad natív órajel generátor egyaránt megtalálható. A készülék okos telefonos vagy tabletről történő vezérléséhez a gyártó iOS és Android alkalmazása ingyenesen letölthető, s mivel az U1 ún. Roon Ready készülék, Roon rendszer alkalmazása esetén kényelmesen használható a Roon vezérlő eszközökkel is.


LimarAudio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu