The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Vincent Audio DAC-7 csöves DSD DA konverter

Vadonatúj, az erősítőik legtöbbjéhez hasonlóan elektroncsövekkel is rendelkező DA konvertert mutatott be a Vincent Audio DAC-7 néven, amely a klasszikus digitális csatlakozások mellett egy USB portot is kapott, amelyen keresztül akár DSD256 fájlok fogadására is képes.

A gyártó azt már számtalanszor bebizonyította története folyamán, hogy az elektroncsövekkel készülő hibrid kivitelű erősítőkkel nagyon kellemes hangzást tud összehozni, és ugyanilyen módon a „jó öreg” csövek a digitális eredetű zenei jelek finomabbá varázslásában is nagyon hasznos szolgálatot tehetnek. Demokratikus módon azonban a DAC-7 nem „kényszeríti” rá a tulajdonosára mindenáron a csöves lágyságot, mivel a készülék a 6Z4 (×1) és 12AU7 (×2) csövekre épülő lámpás fokozat mellett egy vélhetően feszesebb és dinamikusabb hangzást biztosító FET-es analóg kimenettel is rendelkezik, és egy előlapi kapcsolóval a felhasználó választhatja ki, hogy melyiket szeretné használni közülük. Mindez egy nagyon hasznos, valóságos 2 in 1 készüléket eredményező szolgáltatás, hiszen akár az adott hangulatunk vagy az éppen hallgatott zenék szerint is váltogathatjuk a kétféle módot; Sosztakovicshoz például a csövest, a Kosheen-hoz meg a FET-est kiválasztva. A teljesen szimmetrikus felépítésű, széles dinamika tartománnyal (>100 dB) és nagyon alacsony zajszinttel rendelkező analóg kimeneti fokozatot egy szeparált analóg tápegység látja el éltető energiával, amely többek között a digitális résztől való hatékony elcsatolást, és a belőle fakadó zavarmentességet is biztosítja.

Vincent Audio DAC 7 back

A DAC-7 digitális szekciójának lelke az AKM által gyártott AKM 4490-es DA chip, természetesen kiváló minőségű alkatelemekkel „körítve”, úgymint WIMA és Nichion alkatrészek, kifinomult szűrők és precíz órajel generátor. A konverter az alábbi formátumok fogadására képes: MP3, WMA, AAC, AAC+, ALAC, FLAC, APE, WAC és DSD, a széleskörű felhasználhatóságát pedig a gazdag digitális bemenetválaszték garantálja, amelyben kettő koaxiális RCA, kettő optikai, egy szimmetrikus AES/EBU és egy USB B csatlakozás található. Előbbieken maximálisan 24 bit/192 kHz PCM és DSD64, míg az USB porton keresztül akár 32 bit/192 kHz PCM illetve DSD256 felbontású jelek fogadása lehetséges. Kimeneti oldalon egy RCA és egy szimmetrikus XLR csatlakozópár a választék, utóbbin keresztül megfelelő erősítővel párosítva a DAC szimmetrikus felépítéséből fakadó auditív előnyöket teljes körűen ki lehet használni.

A fekete és ezüstszínekben elérhető normál komponens méretű DAC-7 tömege 6,5 kg, ami azt jelenti, hogy a gyártó többi készülékéhez hasonlóan ebben is van anyag rendesen, ami, mint tudjuk, mindenképpen a jó minőség egyik alapfeltételének mondható.


Stream Audio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu