The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Lindemann Audio Musicbook Source DSD

Jó sokáig kellett rá várni, de a leírások és az előzetes információk alapján bőven megérte, hiszen a komplett MusicBook sorozatot egymagában felváltó új Source valóban sokoldalú és kiváló minőségű készüléknek ígérkezik.

A MusicBook széria megszokott kompakt méretű, rezonanciamentes készülékházában érkező Source a hálózati lejátszó funkció mellett előerősítő és DA konverter is egyben, így a high-end zene rendszerek igazi központi eleme lehet, amiben még egy analóg phono fokozat is helyet kapott. A Source a szokásos módon a gyártó München közelében lévő üzemében gondos kézi munkával, szigorúan válogatott minőségi alkatelemekből készül, a gyártási folyamat végén pedig minden egyes egyedi sorszámmal ellátott darab csak a szigorú tesztelés után kerülhet a kereskedőkhöz.

A készülék digitális szekciójának központi eleme az igen magas minőségű AKM 4493 D/A chip, mely a kisebb felbontású jelek natív vagy bit-pontos átalakítására illetve felkonvertálására is képes. Minden bejövő jelet képes akár DSD256 felbontásra felskálázni, s mindezt rendkívüli pontosságot és időzítést biztosító stabil órajel segítségével teszi. A 88,2 kHz vagy annál nagyobb felbontású felvételeket natív vagy nagyobb felbontásban kezeli. A készülékben a szűrő egy úgynevezett minimum fázis apodizációs rendszer. További különlegesség a készülék házon belül az ultra stabil MEMS órajel generátor, amely kisebb, mint 0,2 ps jitterrel rendelkezik.
Az USB bejáraton dual-mono módban működő dedikált japán stúdió minőségű AK4493-es DAC chip található, amelyet jelenleg a világ egyik legjobbjának tartanak, mivel a DSD 128 és a DSD 256-os file típusokat is ultra stabil órajel mellett bit-pontossággal kezeli.

Lindemann Musicbook SOURCE DSD 1

A Musicbook Source a high-end hálózati zene lejátszó és D/A konverter, funkciók mellett ráadásként A-osztályú fejhallgató erősítővel, analóg bemenettel és szabályozható jelszintű kimenettel is rendelkezik, így teljes értékű előerősítőként is használható. Egy minőségben hozzá passzoló végerősítővel összekötve, amely természetesen lehet a gyártó egyik saját típusa is, mindjárt egy komplett high-end audio lánc áll a tulajdonos rendelkezésére. Az előerősítő áramkör elrendezése teljesen szimmetrikus, mely a professzionális stúdiók világában használt FDA (teljesen differenciál erősítő) típus. A hangerő szabályzóban alkalmazott, lézerrel vágott ellenállás hálózat speciális és egyedi megoldás, mely állandó bit-mélységet és rendkívül kis zaj arányt szolgáltat. Az eredmény egy érzékelhető és finoman textúrált hang alacsony hangerőn is. A készülékben még egy prémium minőségű MM phono fokozat is található, így a Source analóg lemezjátszókkal is használható.

A Lindemann Musicbook Source DSD fontosabb jellemzői

USB-port
Felbontás: PCM: 44.1 kHz – 384 kHz, 24 bit
DSD: DSD 64 – DSD 128 (DoP-mode),
DSD 64 – DSD 256 (native DSD-mode)
USB 2.0 port: USB-audio class 2 kompatibilis (nagy sebességű mód), asszinkron mód
Master órajel: ultra-alacsony jitter, dupla frekvenciájú DPLL órajel
Külső USB CD futómű meghajtás - CD lejátszási lehetőség
Bluetooth-adapter
Támogatott formátumok: SBC, AAC, aptX
Digitális bemenetek: kettő optikai (96 kHz-ig) kettő koaxiális (75 Ohm, 192 kHz-ig) (LPCM)
THD & zaj: < 0.001% (@ 0dBFS)
Dinamika tartomány: > 130 dB
D/A konverter felbontás: 352.8/384 kHz, 32 bit vagy DSD 256
Konverter chip: kettő AK 4493 DACs duál módban AK 4137 újra mintavételezés
Master órajel: ultra-alacsony jitter dual-frekvencia DPLL-órajel
Jitter csökkentés: > 60 dB

Analóg előerősítő
Bemenetek: 1 analóg bemenet (RCA) 20 bemenő impedancia.
Maximális bemenő feszültség: 8V
Kimenetek: egy szimmetrikus (XLR) és egy aszimmetrikus (RCA) szabályozható vagy fix kimenet A két kimenet független és külön is használható egy időben. Maximális kimenő feszültség 8V RCA, 16V XLR
Fejhallgató csatlakozó: ¼“ (6.35 mm) jack 32-600 ohmos fejhallgatókhoz
Hangerő állítási lehetőség: 0 és 99 a következő karakterisztikával: 0-20 érték 2dB léptékekkel, 21-60 érték 1dB léptékekkel, 61-99 érték 0,5dB léptékekkel.
Frekvencia átvitel: 0 – 200 kHz (-3 dB)
THD & zaj: <0.001% @ 4 V kimenetnél

Hálózati lejátszó:
Ethernet: 10/100 Mbit/s
WLAN: 802.11b, g, n. 2.4 GHz. WEP, WPA, WPA2 támogatás, Külső antenna
DHCP és statikus IP támogatás
USB 2.0 host interfész: full-speed és high-speed mód
Telefon és tablet töltése, FAT16/32-es HDD támogatás.
Internet Radio: Tune-In
Streaming-Services: TIDAL, Qobuz, Deezer, Spotify, HiResAudio
Roon Ready
Streaming 4.0
Veszteségmentes formátumok támogatása: WAV, AIFF, FLAC, ALAC, MP3 és DSD
Meta adat támogatás
Támogatott formátumok: MP3 max. 320 kbit/s VBR/CBR | WAV és AIFF max. 192 kHz / 24 bit | FLAC max. 192 kHz / 24 bit |ALAC max. 96 kHz / 24 bit | AAC | Ogg Vorbis | WMA (csak standard) | DSD 64


StreamAudio
Tel: 30/211-5253
www.streamaudio.hu