The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

JAM Symphony

A kis hordozható ’Heavy Metal’ Bluetooth hangszóróval szerzett pozitív tapasztalataink után, a JAM vadonatúj wifi sorozatának nagyobbik modelljét nyúztuk néhány hétig, tapasztalatainkat az alábbiakban olvashatjátok.

Nem vagyunk egyformák, zenei igényeink is különbözőek. Van, akinek a legnívósabb high-end rendszer sem elég jó, míg mások a mobiltelefon saját hangszóróját is megfelelőnek ítélik zenehallgatás céljára. Valahol e két véglet közötti igényszintet célozzák meg a termetesebb aktív hangszórók, egyszerűségük és megfizethetőségük okán egyre nagyobb népszerűségnek örvendve. A vezeték nélküli átvitel kényelme, praktikuma vitathatatlan, a ’helyhez kötött’ készülékek esetében a wifi használata a Bluetooth-nál is nagyobb szabadságot, magasabb szolgáltatási szintet biztosít.
A Jam wifis szériája jelenleg két modellt sorakoztat fel, a kisebbik Rhythm konyhák, hálószobák és irodák javasolt kiegészítője, míg tesztpéldányunk tágasabb nappalikban és kültéren egyaránt helytáll a gyári ajánlás szerint.
A Symphony olyan ’se nem nagy, se nem kicsi’ modell, multimédiás mércével viszont inkább a nagyobbak közé sorolandó. Nem feltűnő darab, fekete műanyag háza és szürke hangszóróselyme nem válogat az enteriőrök között, szinte bárhová elhelyezhető anélkül, hogy környezet-idegennek tűnne. Enyhén ívelt vonalai barátságosabbá teszik egyszerű, doboz formáját, a homogén felületeit csak a felül beépített, sötét króm keretes kezelőfelület töri meg kissé.

jam nogrill
Hátlapján sincs zsúfoltság, a tápegység és a 3,5-es AUX bemeneten kívül csak a párosításhoz szükséges gombot és a reflexnyílást találjuk. A hangszóróselyem alatt szimmetrikus elrendezésben három hangszóró rejtőzik; két kisebb szélessávú, valamit középen egy nagyobbacska mélysugárzó. A gyártó pontosabb adattal nem szolgál, a burkolat pedig nem levehető, így be kell érnünk ennyivel

Működtetni a Jam WiFi applikáció használatával lehet, ami meglehetősen egyszerű dolog. A Yamaha MusicCast-jához hasonló app, rövid beállítási procedúrát követően életre kelti a készüléket, kezdődhet a zenehallgatás. Ötféle lehetőséget kínál a kezelőfelület: a tunein ill. iHeart internetrádió kereső alkalmazások, Spotify és Tidal mint digitális zenei szolgáltatók, valamint a saját hálózaton belül elérhető zenei tartalmak streamelésére van lehetőségünk. A működés stabil, a kezelés logikus, egyedül a hangerőszabályozás darabossága miatt nem voltam teljesen elégedett. Túl nagy lépésekben emeli a hangerőt, emiatt nem mindig tudjuk beállítani a kívánt szintet.
Két Symphony-val a sztereo zenehallgatás megoldható, ehhez a beállításkor kell megjelölni a hangszórók bal ill. jobb pozícióját, vagy tetszés szerint multiroom rendszer építhető ki.

hx w14901 3r 1

Hangja nyílt, világos és erőteljes. Meglepő, hogy a kellemes szobahangerő tartományát elhagyva nem jelentkeznek zavaró torzítások, továbbra is tisztán, de egyre határozottabb basszustartománnyal tolja a kiválasztott track-eket. A ma divatosabb passzív membrán(ok) helyett a bassreflex konstrukciót választva kevésbé dúsak, ugyanakkor kontrolláltabbak, határozottabbak a mélyhangok, e tekintetben a hifi hangsugárzókra hasonlít. A középtartomány – multimédiás mércével – kifejezetten részletező jellegű és kiegyensúlyozott, ettől felfelé pedig a lágyság és a mértéktartás jellemző, nem mondanám magashiányosnak, de azért érezni a dómok hiányát.
A nagyzenekari klasszikus műveket hagyjuk meg inkább az audiofil rendszereknek, ezen kívül gyakorlatilag mindegy mit hallgatunk, a Symphony azt élvezhető, sőt, szórakoztató módon teszi elénk, vidáman megtöltve akár egy 30 négyzetméteres szobát is. A sztereoban azon túl, hogy megjelenik a térérzet, még közelebb kerülünk a klasszikus sztereo rendszerektől megszokott hangképhez. Talán attól, hogy párban kisebb kivezérléssel is azonos hangnyomás szintet kapunk, egy kicsit lazábbnak hat, ugyanakkor mélyben dúsabb a hang. Az elhelyezhetőség kicsit nehézkes, leginkább egy fali polcon tudjuk ideális magasságba helyezni, a hátsó reflexport miatt ekkor még több basszussal válaszol.

A kistestvér után a JAM jelenlegi ’csúcsmodellje’ is az ajánlott termékek sorát gazdagítja. Amellett, hogy hangjával könnyű megbarátkozni, nagyobb lakóterekben is helytáll, kezelési és szolgáltatási komfortja a Yamaha MusicCast-hoz hasonlóan kiváló, az ára még a kétdarabos szettre vonatkozóan is több, mint csábító.

Műszaki adatok:
Méretek: 212x190x160 mm
Tömeg: 1.8 kg
Ár: 79.999,- Ft / pár
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu