The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harman Kardon Onyx Mini

A Harman / JBL multimédia termékek legtöbbjét az erősen ajánlott kategóriába soroltuk tesztjeinkben, de közülük is volt egy-két kiemelkedő darab, ami hamar kedvencünkké vált, mint pl. az Onyx Studio. Talán ezért csaptunk le gyorsan az Invitone raktárában az Onyx Minire, a sorozat legújabb tagjára.

A modell család feje a lencse formájú Onyx egy DLNA kompatibilis, szolgáltatásokkal megpakolt, de magyar zsebekhez kissé drága darab, ennek ellenére megtalálta a maga vevőkörét, mindmáig kitartott a Harman kínálatában. A sikeres forma és a brutálisan jó hang párosához elrendezték a szerény árcédulát is, Onyx Studio néven egyszerű Bluetooth hangszóróként, töredék áron kínálták ugyanazt az ütős hangzást, így a siker borítékolva volt, és van ma is, immár a harmadik változattal. A szimpátiára és a pozitív tapasztalatokra érdemes építeni, a Harman meg is lovagolta ezt az Onyx Minivel.
Ezúttal a forma és a szolgáltatások nem változtak, a méret viszont jelentősen – mintegy felére - lecsökkent. Eltűnt az egyetlen vitatott/kritizálható részlet, a retro kinézetért „felelős” két láb, a kisebb test már egy ovális talapzaton is biztonságosan megtámasztható. Sajnos a kétutas rendszertől szintén búcsút kellett vennünk, egyszerűen a hely szűke miatt, a Miniben ezért két darab 45 mm-es szélessávú hangszóró dolgozik, egy méretében szintén kisebb passzív membránnal együtt. A szépen illesztett hangszóróselyem eltávolítása viszont itt már nem egyszerű, ezért a hangszórók kialakítását, elhelyezését meglesni nem tudjuk, valószínűleg vízszintes elhelyezésben, kissé oldalra „tekintenek”.
A két driverhez társított végfokozat 2×8W maximális teljesítményre képes, normál hangerő mellett - a 3000mAh-s akkumulátor csomaggal - 10 órás üzemidővel számolhatunk, míg a teljes feltöltéshez nem kell több, mint 3 óra.

Onyx mini black

Az Onyx Mini kialakítása - hűen a Harman Kardon színvonalhoz – hibátlannak mondható, a kezelőszervek elhelyezése, működése szintúgy, és a használat közbeni tapasztalatok is jók. Könnyen megy a párosítás, a későbbiekben pedig bekapcsolás után automatikus a kapcsolódás. Egyszerű Bluetooth hangszóró, egyetlen plusz szolgáltatása a telefon kihangosítóként való használat lehetősége. Beépített mikrofonja, és a hozzá tartozó áramkörök zaj-, és visszhangmentes beszélgetést tesznek lehetővé, zenehallgatás közben – természetesen - automatikusan kikapcsolva a lejátszást. A talp hátoldalán mindössze két aljzattal találkozhatunk, a töltéshez szükséges USB, és a 3,5-es sztereo analóg bemenettel, mert ahogy az lenni szokott, a készülék a szabványos kábel csatlakoztatásával is megszólaltatható.

Hangja elsőre nem lehengerlő, mint azt általában a JBL / Harman Kardon multimédiás hangszóróktól megszoktam. Egészséges basszusa van, nem érezni túlzónak, erőlködőnek, az elhelyezés függvényében viszont jelentősen változik. (Fal közelében, stabil felületen erősödik valamelyest.) Az ovális talapzatból négy kis gumi „pöcök” áll ki, ezeken támaszkodik, pontosabban lágyan hintázik a hangszóró, meggyőződésem, hogy ezek nélkül is erősödnének a mélyhangok. Közepei és magasai rendben vannak, érdemes a jobb minőségű felvételeinket előkeresni, mert jól kijönnek a különbségek. Ha erre odafigyelünk, nem marad el a csilingelés, kisebb térérzet mellett a kellemes középtartomány is tetszeni fog, a nívó alatti zenei anyagok hibáit viszont meg sem próbálja kompenzálni. Talán a legjobb tulajdonsága a hosszan hallgatható jelleg, nem válik zavaróvá, idegesítővé órák után sem, ami ugye néhány túltolt basszusú vetélytársáról nem mondható el.

onyx mini tel

Az Onyx Mininek nem könnyű bizonyítani, még házon belül sem. Árban nem sokkal van az Onyx Studio alatt, még kevesebb választja el a Charge 3-tól, de ne feledkezzünk el a nála olcsóbb Flip 3-ról se. Érzésem szerint a célcsoport más, az Onyx Minit nem az ifjabb korosztálynak szánták, inkább középkorúak érdeklődésére számítanak, talán ezért került bele a kihangosító funkció is. Összességében jó ajánlat, hibátlan kivitel, stabil működés és nívós hang. Ez az Onyx Mini.

Forgalmazó: Invitone Kft.
Ár: 49.990,- Ft
www.extremeaudio.hu