The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Marley Get Together Mini EM-JA013 hordozható bluetooth hangszóró teszt

A Bluetooth hangszórók piacán tapasztalható bőséges kínálatból egyre nehezebb a választás, különösen akkor, ha a kedvezőbb árú modellek között keresgélünk. Itt hangban kompromisszumot kell kötnünk, ez nem is kérdés, így könnyen lehet, hogy a külső megjelenés alapján döntünk. A Marley Get Together Mini egyedi külsővel és kétutas hangrendszerrel tűnik ki a felhozatalból.

A Marley család nevét viselő brand bár csak néhány éve van jelen a piacon, a szokatlan és merész desing miatt hamar ismertté vált. A környezetbarát hozzáállás miatt elismerést érdemelnek, de nem hiszem, hogy – legalábbis idehaza – ez túl sok vásárlót hozna számukra, inkább a természetes anyagok kellemes látványa az, ami sokaknak szimpatikus lehet. A Get Together, és Mini változata egyaránt gyönyörű préselt bambusz előlappal büszkélkedhet, ez garantáltan kiemeli őket a műanyag termékek tömegéből. A megmunkálás is gyönyörű, a hangszórók beépítési nyílásai mentén letört élekkel, a jobb alsó sarokban pedig gravírozott Marley logóval találkozunk. A bambusz a hátoldalon is visszaköszön, mégpedig a passzív membrán anyagaként, itt gravírozott Marley felirattal, az anyagok miatt kellemes látványt pedig a lekerekítések fokozzák tovább. Az újrahasznosított műanyagból készülő doboz körben textil bevonatot kapott, ennek színe (mintája) választható. Kezelőszerveit a textil burkolat alá rejtetten, gumi szimbólumokkal jelölve helyezték el, két állapotjelző led tarsaságában.
Hangszórókészlete 64mm-es mélyközép, és 25mm-es lágy dóm magas sugárzókból áll, a már említett passzív membránnal kiegészítve. Külső (tartozék) adapterrel, USB micro aljzaton keresztül tölthető akkumulátora 10 órás üzemidőt biztosít, emellett egy másik USB portról lehetőségünk van a merülő telefonunk feltöltésére is. A Bluetooth 4.1 (A2DP) vezeték nélküli átvitel mellett analóg 3,5-es jack bemenettel is rendelkezik, de ha a BT kapcsolat mellett döntünk, a telefon hívások kihangosítását is rábízhatjuk, uganis beépített mikrofonnal rendelkezik.

House of Marley Little Get Together 3

A bekapcsolást és az aktuális üzemállapotot (párosításra kész, ill. párosítva) hanggal is jelzi, ami vitathatatlanul hasznos, de kissé hangos, dörmögős, nehezen érthető a szöveg. Érdekes, mert a zenei hangoknál már nyoma sincs a dörmögésnek, éppen ellenkezőleg, tiszta csilingelő magasakkal fűszerezett, középtartományban erős a megszólalás. Nagyon jól érthető a szöveg, részletezett, transzparens a gitárjáték. A jazzfelvétel szaxofonszólója szintén meglepően életszerű, nehéz is összehozni a kis hangszóró látványával. A Get Together Mini gyenge pontja egyértelműen a mélyhangoknál jelentkezik, de szigorúan csak a méretéhez viszonyítva, ha az ár függvényében nézzük, más gyártó sem kínál többet ennyiért. A Mini ugyanis egyáltalán nem kicsi, a vetélytársai között pedig pláne nem.

gettogethermini lifestyle 08 2

A Marley hangszórója érzésem szerint nem a tucc-tucc zenén felnövő fiatalabb korosztály érdeklődésére számíthat, inkább a fiatal-középkorú, igényesebb zenei érdeklődésű felnőttek fogják választani, de lesznek, akik egyszerűen a külső miatt emelik le a polcról. Csalódniuk a hangzás miatt nekik sem kell, a Get Together Mini könnyedén befér a kategóriájának legjobbjai közé.

Forgalmazó: Invitone Kft.
Ár: 39.990,- Ft
www.extremeaudio.hu