The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Argon Audio iNet3+ v2 asztali rádió

Skandinávia legnagyobb hifi kereskedőhálózatához és a DALI céghez kötődő Argon Audio márka neve hazánkban még nem cseng ismerősen, de a Horn Distribution Kft. jóvoltából már országszerte elérhető a bőséges termékválaszték egy része. Az asztali rádiónak „álcázott” iNet3+ v2-vel folytatjuk a választék bemutatását.

Ránézésre egy digitális asztali rádiónak tűnik, de elég csak kinyitni a használati útmutatót ahhoz, hogy megállapítsuk, ennél sokkal többről van szó. A világunk gyorsan változik, ezzel együtt igényeink is. Szeretjük a régi, retro dolgokat, ugyanakkor a mobiltelefon, mint multimédiás mini szórakoztató központ, napjaink állandó, szinte nélkülözhetetlen eszközévé vált. Az Argon asztali rádiójával ezen állapothoz és igényeinkhez próbál alkalmazkodni. Az iNet3+ v2 analóg/DAB rádió, és egy szolgáltatásokkal gazdagon felvértezett streamer, egy dobozban.
Az FM és DAB tuner – hiába a retro kinézet – már a kornak megfelelően digitális hangolású, memóriával is rendelkező egység, mindkét módban 10-10 kedvelt állomás tárolására van lehetőségünk. A stabil vételt kihúzható antenna biztosítja a hátlapon, a szimmetrikus előlapon pedig 12 nyomó-, és két forgatógomb teszi lehetővé a kezelést, egy pontmátrixos kijelző a kontrollt. A gombsor helyett a mellékelt távvezérlő ugyanúgy használható, ráadásul nem kártya méretű, hanem hagyományos, kézbeillő darab. Nem hiszem, hogy ezt mélyebben kellene részletezni, kezelése könnyű és komfortos, hálószobai használat esetén ébresztésre is alkalmas.

argon

A digitális alap kialakítás és a streamelés népszerűsége miatt került a hálózati kapcsolatot biztosító LAN/WLAN modul a készülékbe, további zene elérési lehetőségekkel. UPnP egységként több módon is „eljuttatható” a lejátszani kívánt fájl a készülékhez; a hálózati médiaszerver által feltérképezett tartalmak kiválaszthatók az előlapi kezelőszervek és kijelző igénybevételével, Számítógépről a Windows MediaPlayert futtatva, vagy a magyarban kissé furcsán csengő, UNDOK elnevezésű (ingyenes) applikációt használva. Számomra ez utóbbi tűnik a legjobb választásnak.
Természetesen van internet rádió és Spotify Connect, vagyis az alkalmazáson belül, a „lejátszás más készüléken” feliratra kattintva az iNET 3+ lejátszó eszközként kiválasztható, ehhez még az UNDOK alkalmazást sem kell elindítani (csak prémium előfizetéssel).
Rendelkezik „aux” bemenettel, kimenettel, ill. fejhallgató erősítővel, mindhárom csatlakozás 3,5-es jack aljzattal kialakítva.

Első bekapcsoláskor elindul a „setup menü”, a legfontosabb beállításokat ekkor elvégezhetjük, beleértve a hálózati való kapcsolat konfigurálását is, ezután a menüből választható ki a kívánt szolgáltatás. Az applikáció összekapcsolása a készülékkel hasonlóan egyszerű művelet, akárcsak a kezelés.
Hangminősége kevésbé megnyerő, mint a szolgáltatási színvonala. A két szélessávú hangszóró a mélyhangok és a magasak vonatkozásában sem kiemelkedő. Az asztali rádiók között nincs szégyellnivalója, mondjuk a konyhában főzés közben, háttérzeneként remekül elhallgatható, ugyanígy jól szolgálhat a műhelyben munka mellett, vagy a hálószobában, az ébredezés ideje alatt. Ennél többet csak a streaming lehetőségek miatt várnánk tőle.
Viszonylag hangos is tud lenni, de a legjobb, ha fél hangerő alatt (10-20 között) hallgatjuk, itt a leginkább kiegyenlített a hangzása. Tovább hangosítva felerősödik a basszus, ugyanakkor kicsit búgós jelleget is kap, ami rövidtávon sem kellemes, megjegyzem, ez a hangerő amúgy is több, mint amit háttérzeneként el lehet viselni.
Meglepő, de egyáltalán nem mindegy milyen minőségű felvételeket hallgatunk, meghálálja a magasabb bitrátájú mp3-akat, ekkor ki tud nyílni magasban, de részletek tekintetében szintén többet mutat.

160928.Argon3

Az iNET3 v2 szolgáltatási oldalon kiemelkedő, hangminőség szempontjából pedig átlagosnak mondható. Hetvenötezer forintos ára ehhez mérten abszolút rendben van. Akinek a hálózatos funkciók nem fontosak, 15.000 forinttal olcsóbban DAB3+V5 néven vásárolhatja meg szinte ugyanezt a készüléket, Bluetooth-os változatban.

Argon Audio iNET3+ v2
Méretek: 270×131×100 mm
Tömeg: 2,3 kg
Ár: 74 990 Ft
Forgalmazó: Horn Distribution (HU) Kft.
hu.horn.eu
www.denonmarkabolt.hu