The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Acoustic Energy Aego Sound3ar

Ma már szinte minden hangfalgyártó kínál lapos TV mellé kiegészítő hangrendszert, hogy a silány minőségű gyári hangszórók okozta sokkos állapotból valahogy kibillentse a felhasználót. A legnépszerűbb megoldás a „soundbar”, amelyre most az Acoustic Energy is mutat egy alternatívát az AEGO sorozatában.

Az AE koncepciója szerint készült kétrészes hangrendszerhez subwoofer is tartozik, így a soundbar jóval karcsúbb, könnyebben elhelyezhető marad, ezzel együtt a tv hangszóróiból leginkább hiányzó mélyartomány markáns jelenléte is biztosított. A kivitel nagyon ízléses, a soundbar eloxált alumínium háza különösen az. Elöl körbe futó fekete fém ráccsal szerelik, falra szerelhető, vagy a készülék alatti polcra, állványra tehetjük, ekkor hátra döntött állásban, alkalmazkodva az alacsony állványokhoz, kb. 30 fokban felfelé szórja a hangokat. A subvoofer álló hasáb forma, frontján fémrács mögé ültetett hangszóróval, állapot jelző ledekkel, beépített 2.1-es erősítő fokozattal készül, tartalmaz Bluetooth vevőt, emellett távvezérlési lehetőséggel látták el. Ez utóbbi – mivel vezérlésre szolgáló gombokat nem találunk sehol – az egyetlen lehetőség a működtetésre.

Aego Soundbar with iMac


Háromféle forrás-csatlakozási lehetőségünk van, optikai digitális, 3,5-es sztereo jack, és Bluetooth. Az optikai bemenet a legtöbb TV készülékhez használható, amennyiben nem, az analóg kábelt tudjuk használni. Ugyanez alkalmas mobil eszközökhöz is, ha a Bluetooth kapcsolat nem állna rendelkezésre.

A műszaki tartalomról (hangszórók mérete, kivitele, ill. teljesítmény) több információnk nincs, a szétszerelést pedig ezúttal inkább mellőztük. Térjünk rá inkább a hangminőségre.

Aego Remote ControlAki az igényes külső alapján jó hangot vár, nem fog csalódni, a kis AE kombó az audiofil céghez méltó hangot produkál. Talán az első, és egyik legfontosabb jellemző a két egység összhangja. Bár a soundbar vékonykának tűnik, a felsőbasszusa mégis teljesen „összeér” a szub által megszólaltatott mélytartománnyal, ami sok hasonló összeállításról nem mondható el. Szokatlanul kulturált, nem hatásvadász hang ez, amely meglepően jól tolerálható „audiofil hanghoz szokott fülekkel” is. Elég mélyről indul, de nem erőlködik, középtartománya sok részletet mutat, magasai pedig letisztultnak, torzítástól mentesnek tűnnek. A hangerőt növelve az arányok megmaradnak, a basszusok sem esnek szét, vígan teljesíti a parancsot, és tölti meg zenével a közel 40 négyzetméteres teret. Sztereo hatás nincs, ennek ellenére nem egy pontból, inkább egy széles síkból érkeznek a hangok, ebben a műfajban ez is teljesen rendben van így.
Tévézés (film nézés) közben is kellemes benyomást kelt, a subwoofer szépen, diszkréten dolgozik, nem bontja le a szoba falát, de jól odateszi a mélytartományt a képi történések mellé, a szöveg érthetőség pedig kategóriákkal a TV produkciója felett van. 3D hangélményünk nem lesz, de a házimozi „fílingből” azért mutat valamit.

Aego Soundbar on table

Hangjánál csak ára meglepőbb, a komplett szettért ugyanis nem kell 80 000 forintot sem fizetni. Elegáns kivitele, erőteljes, tiszta megszólalása mellett az Aego Sound3ar ezen az áron igazi „ötcsillagos” vétel, ugyanúgy kiváló megoldást kínál telefonról történő zenehallgatásra, számítógéphez, vagy a tévézés hangélményének fokozására.

Műszaki adatok:
Bemenetek: 1 x sztereo mini-jack, 1 x Optikai (digitális), 1 x Bluetooth
Kimenetek: 2 x RCA Phono (a soundbarhoz)
Tartozékok: 2 x 3m hangszóró kábel (RCA dugókkal),
1 x 2m sztereo mini-jack kábel (3.5mm),
1 x 2m optikai digitális kábel,
Távvezérlő
Méretek:
Subwoofer – 350 x 195 x 307mm,
Soundbar – 70 x 500 x 70mm
Tömeg: 9kg
Ár: 79.900,-Ft
Forgalmazó: Inter Audio
www.audiocentrum.hu