The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

MusicCast WX-010

Egy évtizede a multiroom rendszereket még erősen a luxuskategóriába sorolták, csak kevesek kiváltságának számított hazánkban. Az „okos” eszközök forradalma eme kiváltságokat mára elsöpörte, persze ehhez még szükség volt az elkötelezett gyártók – mint a Yamaha – fejlesztéseire is.
A MusicCast-ról eddig is csak elismeréssel tudtunk szólni, most a WX-010 példáján mutatjuk be, mennyire hasznos a Yamaha applikációja.

Az első MusicCast hírek már beharangozták, hogy a Yamaha valami nagy dobásra készül, több lesz ez egy szimpla távvezérlő applikációnál. Azóta jónéhány készülék – receiver, soundbar, mini hifi – járt nálunk, és megmutatta a rendszer zsenialitását, könnyű kezelhetőségét és stabilitását, egyben a széleskörű felhasználhatóságból is ízelítőt adott. Egy házimozi receiver is sokat profitál az app „tudományából”, de egy apró aktív hangszóró – mint a WX-010 – példáján tapasztalhatjuk meg igazán a rendszer értékét.

Kis hangszórónk végtelenül egyszerű darab, kinézete sem hivalkodó. 12×13-cm-es alapterületével és 16 cm-es magasságával a feketében és fehérben színben elérhető WX-010 szinte észrevétlenül elhelyezhető bárhol; hálószobában, étkezőben, konyhában, nappaliban, legyen modern, vagy akár régies stílusú a berendezés. A kis hasábban rendelkezésre álló térfogatot / felületet azonban jól kihasználták, egy 9cm-es mély-közép, 2,5cm-es magas sugárzó, valamint két passzív radiátor beépítésére volt elegendő hely. Összesen 25W-nyi teljesítménnyel (15+10) hajtják meg őket, így várhatóan közel teljes spektrumú frekvencia-átvitelt fogunk tapasztalni. Nem kell lemondanunk a sztereo hatásról sem, ha egyszerre két WX-010-et használunk, jobb és bal csatornaként beállítva.
Kezeléséhez találunk négy érintőgombot a felső akrillapon, néhány állapotjelző led társaságában, ezeket Bluetooth alapú átvitel esetén használhatjuk.

3890F8E2D1CD4C608841580DB11730DE 12074

A MusicCast ugyan multiroom-képes rendszer, de ez nem jelenti azt, hogy egy komponens egyedül ne lenne működőképes. A WX-010 számára elegendő a hálózati kapcsolatot biztosítani, majd az android/iOS applikációt elindítani, ezután az „idiótabiztos” alkalmazás szépen végigvezet minket a frappáns telepítési procedúrán. Óvodástól nyugdíjasig bárki képes lehet az utasítások követésére, majd ezután a rendszer használatára. Forrásként szóba jöhet az internet rádió, a hálózati meghajtók tartalmának lejátszása, az online streaming (Spotify), de más MusicCast források is elérhetők, de a Bluetooth / AirPlay vezeték nélküli átvitelről se feledkezzünk meg. Határok így hát nem igazán vannak.

A WX-010 hangja igazi meglepetés, egyfajta ötvözetét adja a jobb Bluetooth hangszórók és a hifi hangdobozok jellegének, vagyis amennyi mélyhangot a 9 centis wooferből ki lehetett hozni anélkül, hogy tolakodóvá, vagy bántóvá válna, azt megtették. Nyilván fontosnak tartották a középtartományt is, amit „túlbuzgó” mélysugárzótól aligha várhatnánk, itt viszont jól működik a „jut is, marad is” elv. Bátran helyezhető nagyobb szobába/nappaliba, a funkcióját – hogy kellemes háttérzenével töltse be azt – kiválóan ellátja. Hangerejét sem kell lebecsülni, bár bulizásra nyilván nem alkalmas, azért a hangos zenehallgatásig mindenképpen eljuthatunk vele, főleg, ha kihasználjuk a kétcsatornás alkalmazhatóság lehetőségét. A hangerő növelhetőségének előbb lesz vége, minthogy a bántó torzítások megjelennének, a WX-010 egy józan hangsugárzó. Kevésbé összetett, akusztikus zenékkel hozza a legjobb formáját, de ízlésvilág alapján nem korlátozza az elégedett felhasználók táborát. 25mm-es dóm magassugárzója a felső hangtartomány minőségét garantálja, pont úgy, mint a jó hifi hangsugárzókban, ezért nem kell meglepődni a csillogó, élénk és levegős magashangokon sem.

yamaha musiccast wx 010 e13

Amennyire egyszerű és feltűnésmentes külsővel ruházták fel, pontosan annyira kiemelkedő a használhatósága és a hangminősége a Yamaha MusicCast WX-010-nek. Aki belekóstol a Yamaha képviselte zenei világba, nagyon gyorsan eljuthat odáig, hogy a háztartás legtöbb helyiségében MusicCast kompatibilis eszközök fognak „zenei szolgálatot teljesíteni”, erről meg vagyok győződve. A WX-010 pedig a kisebb szobák ideális zenei mindenese, akár a háztartás egyetlen Yamaha termékeként is.

Műszaki adatok:
Méretek: 120 x 160 x 130 mm
Teljesítményfelvétel: 25 Watt
Tömeg: 1.7 kg
Ár: 59.990,- Ft Sztereo szettben: 109.990,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
www.extremeaudio.hu