The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Argon Audio iNet2+

Bő tizenöt éve, az ezredforduló táján kezdődött az asztali rádió reneszánsza a Tivoli Audio Model 1-nek köszönhetően. Az egyszerű fadobozos rádió azóta jó néhány gyártót megihletett, tesztpéldányunk gyártója az Argon Audio is merített a koncepcióból, egyúttal alaposan tovább is fejlesztette azt.

A típusjelzésből egyenesen következik, hogy ez a kis „rádió” már az internettel szoros kapcsolatot ápol, ami a felhasználó számára egy szolgáltatásokban bővelkedő multimédiás eszközt jelent, alaposan túlszárnyalva ezzel egy szimpla rádió nyújtotta lehetőségeket. Kezelőszervekből éppen ezért jól ellátott az előlap, 12 nyomógomb és 2 forgó szabályzó helyezkedik el a kijelző alatti területen. A display bár viszonylag kicsi, tulajdonképpen minden fontos információt képes megjeleníteni, ami a beállításhoz, majd a kezeléshez szükséges.
De nézzük a tudományát! Alap ugye az FM rádió, amit a jelen korhoz igazítva DAB+ tunerrel is kiegészítettek. Az internet (hálózat) által elérhető lejátszási lehetőségek skálája ennél jóval szélesebb. Hálózati lejátszóként UPnP médiaszerveren tárolt zenei anyagokhoz fér hozzá; a kis kijelzőn navigálva, a szokásos módon katalogizált zenék közül válogathatunk, amennyiben azokat MP3, AAC, WMA vagy FLAC formátumban archiválták. Laptopról a Windows Media Player „play to”, vagyis „lejátszás más eszközön” funkcióját használhatjuk, így kényelmesen válogathatunk zenei gyűjteményünkből. Mobilról való vezérlés az „UNDOK” applikációt használva biztosított, ez rendelkezésre áll iOS és Android felhasználók számára egyaránt. Nem saját alkalmazás, más hálózati eszközök vezérlésére is alkalmas.
14704a0e8b92c 83d3 41f5 ad55 592e8957424c660620
Egyre népszerűbb hazánkban a Spotify, és egyre több a Spotify Connect kompatibilis lejátszó is. Az iNet2+ ezt a tábort erősíti, vagyis a prémium előfizetéssel rendelkező felhasználók a telefon / tablet hangszórója helyett az azonos hálózathoz csatlakoztatott Argon Audio készüléküket kiválaszthatják lejátszó eszközként. S akinek mindez nem elég, az internet rádió állomások tízezrei között válogathat a szokásos csoportosításban.
Az aux bemenet tulajdonképpen alap szolgáltatásnak számít ma már, az ébresztő funkció pedig az a bizonyos „hab a tortán”.

A mai - műanyagok által uralt - világban a fa felületek látványa a legtöbb emberben kellemes érzéseket kelt, az iNet2+ ráadásul nagyon szép megmunkálású házikóban lakik. Többféle színben/felülettel gyártják, így a különféle faanyagok mellett festett fekete, fehér, vagy akár piros színek választhatóak. Az oldalsó élek lekerekítettek, emiatt – főleg színesben - kevésbé retrós a jelleg, és a 2,7 inches oled kijelző egyaránt a modernitást erősíti. Az előlap – a burkolathoz illeszkedve – szintén több színben készül. Tápellátása külső adapterről történik, beépített akkuja nincs, így csak helyhez (hálózathoz) kötötten használható.

10207 1200 5e5f2676 1ffd 4cee 8043 839cd74b3ffe arginet2pmre o 2 1

A nem mindennapi ’szolgáltatás cunami’ után jöjjenek a tapasztalatok. A ’setup’ tulajdonképpen kimerül az óra beállításában és a wifi jelszó bepötyögésében, ami a régi nyomógombos mobilokon megszokott karakter csoportosítás miatt nem pillanatok műve, de túlélhető. A kezelés ettől a ponttól egyértelmű és zökkenőmentes.

Hangjának jellegét valahol a ma jellemző multimédiás, kicsit „erőltetett” jelleg, és a semleges hifis hangzás között félúton találjuk, természetesen a szélessávú hangszóró korlátait is belekalkulálva. Van érzékelhető mélytartomány, de nincs felhúzva a hatás kedvéért, így a középhangok szebbek, a beszéd érthetőbb marad. A hátsó reflexport megadja a lehetőséget, hogy a falhoz közelebb tolva egy kicsit dúsítsuk a basszust. Egész szépen kiteljesedik a magas tartomány is, az egyutasokra jellemző lekerekítés a relatív kis hangszóró miatt nem markáns. Mindezek együttesen egy nagyon barátságos, kicsit sem fárasztó jelleget eredményeznek az iNet2+ számára, és ez a legjobb, amit egy asztali rádió hangjáról egyáltalán elmondhatunk.

A kezelés, működtetés szintén dicséretet érdemel, akár a készülék saját kezelőszerveit, akár a mobilos appot használjuk, frappánsan, könnyen, és főleg stabilan teszi a dolgát.

Sokoldalúsága miatt otthon, irodában vagy igényesebb szállodai környezetben is el tudom képzelni. A formavilág és a hangzás alapján a középkorúak körében számíthat sikerre, az 59 990,- forintos ár ehhez a szolgáltatási szinthez és kiviteli minőséghez viszonyítva nagyon kedvezőnek tűnik.

Műszaki adatok:
Bemenetek: DAB / FM antenna, Ethernet, 3,5 mm-es AUX kimenet, 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozás
Érzékenység: 720mV (AUX), analóg csatorna szétválasztás: > 45dB
Kimeneti teljesítmény: 5 Watt
D/A átalakító: Cirrus Logic CS4344 (24bit / 192 kHz)
Forgalmazó: Horn Distribution (HU) Kft.
Telefon +36 1 2090298
http://www.denonmarkabolt.hu