The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Jam Heavy Metal – Bluetooth hangszóró teszt

A műfaj sokszínű mezőnyében már évekkel ezelőtt feltűntek hazánkban is a JAM termékei. A vezeték nélküli aktív hangszórókra, fej- és fülhallgatókra szakosodott gyártó figyelemre méltó kínálatából két modell érkezett hozzánk, elsőként a 'Heavy Metal'-t mutatjuk be.

A kisméretű, hordozható hangszóró nem nagyobb, mint egy félliteres pet palack, viszont fémházának köszönhetően – méretéhez képest – masszív tömeggel rendelkezik. Ha ismerős a forma, az nem a véletlen műve, a Bose nagy sikerű SoundLink-jével messziről könnyen összetéveszthető, így nem véletlen a formaválasztás. A Jam-et amúgy heavy metallal is nyúzhatjuk, de a névválasztás az anodizált alumínium borításra utal, ami eleganciát és tartósságot biztosít a készüléknek, nem mellesleg merevsége révén a mélyhangok visszaadását is pozitívan befolyásolja.
Elöl és hátul a házzal egyező színű fém rács takarja a belső tartalmat, a két 40 mm-es szélessávú hangszórót és a két – ma már szinte kötelező – passzív membránt, valamint az akkumulátort és az elektronikát. Az illesztések hibátlanok, csavart sehol sem találunk. Az akku 8 óra üzemidőt, a végfokok pedig 20 Watt zenei teljesítményt biztosítanak a zavartalan zenehallgatáshoz. A 8 órás adat nem csak a papíron állja meg a helyét, a valóságban is sokáig működik tápegység csatlakoztatása nélkül. A Bluetooth kapcsolat a szokásos paraméterekkel rendelkezik, vagyis nagyjából 10 méter távolságot képes áthidalni, amennyiben falak nem zavarják az átvitelt. Természetesen a 3,5-es sztereo jack aljzat a „Heavy Metal”-on is megtalálható, így a kábelen keresztüli zenehallgatásnak sincs akadálya. A kezelést a felső lapon szimmetrikusan elhelyezett gombsor teszi lehetővé, itt találjuk az egyetlen kis szépséghibát: a gombok nem egyformán emelkednek ki a síkból, ettől eltekintve a készülék hibátlan kialakítású, pontos illesztésekkel és szép felületekkel rendelkezik.

hx p920 features heavy metal
Praktikus csomagolása mindössze két tartozékot rejt, a töltéshez szükséges USB kábelt és egy 3,5-es sztereo hangkábelt, töltő adaptert nem. Használhatunk hozzá univerzális adaptert, vagy bármely másik készülékhez mellékelt példányt, csak a 300-1500mA áramerősség szükségletre kell figyelni.

Kis mérete ellenére egészséges a hangzás, arányos mélytartománnyal szólalnak meg az első hangok, az akusztikus gitár előadás különösen tetszik. Viszonylag sok a részlet, ami jót tesz az összképnek, az aprócska hangszórókat gazdag és többnyire tiszta középtartomány hagyja el. Jól tolerálja a nagyobb hangerőt is, nem kezd el torzítani, végig egyensúlyban marad, a hangkép nem változik meg. A mélyek jellege cseppet sem tolakodó, inkább a természetességre törekszik – már amennyire egy ekkora hangsugárzótól lehetséges – helyezgetéssel ez még nagymértékben befolyásolható. A kis hangszóró méret kedvez a magashangok átvitelének, jól érzékelteti a felvételek közötti, hangminőséget érintő különbségeket.

jamheavymetal 1

A Jam Heavy Metal – bár kialakítása és hangja első osztályú – nem egy magasan árazott termék, így meglehetősen jó vételnek tűnik. A szépen megmunkált alumínium eleganciája, a részletgazdag és kiegyenlített hangzás bizonyára nem csak minket győz meg arról, hogy a 'Heavy Metal' ott van kategóriájának legjobbjai között.

Forgalmazó: Invitone Kft.
Ár: 24.999,- Ft