The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harman Kardon Onyx Studio 3

A szokásos éves modellfrissítés az Onyx Studio-t is elérte, így már a harmadik generáció példányai sorakoznak az üzletek polcain. Sok változást nem látunk az új modellen, de aki használta már az első, vagy a második „kiadást”, ezen nyilván nem csodálkozik, nem nagyon van kifogásolható részlet, vagy jellemző rajtuk.

A lencse formához és a méretekhez tehát nem nyúltak, de azért a kivitelen némileg finomítottak. A legfontosabb, hogy a kecses vékony kitámasztó lábak erősebbek, vaskosabbak lettek, talán ez az egy alkatrész az, amit kritika érhetett az elődök esetében. A peremen végigfutó gumi csík lágyabb, lekerekített formát kapott, és hátoldal közepén pulzáló passzív membrán felülete, kiképzése is jobban harmonizál a finomabb jelleggel. A hangszórókat finom szövet takarja, hátul pedig továbbra is az elegáns bőr bevonat miatt kap elismerő pillantásokat, a szolíd és elegáns fekete, vagy fehér színekben elérhető készüléken. A kezelőszervek ugyanúgy a gumi perem alatt rejtőznek, újabb szolgáltatásokkal pedig nem bővült a repertoár, a Studio 3 megmaradt egyszerű Bluetooth hangszórónak. Egyszerre három „smart” eszközt fogad, melyekről váltva zenélhetünk, és szoftveresen támogatott „clear voice” technológiájának köszönhetően telefon kihangosítóként is megállja a helyét.

Harman Kardon Onyx Studio 3 Wireless Speaker 03

A beépített akkumulátortól 5 órás üzemidőt várhatunk, ilyenkor a végfokok teljesítménye a hálózati üzemben elérhető 4×15W-ról 4×7,5-re csökken, hangereje azonban még ekkor is több, mint elegendő. Hangszórórendszere kétutas és sztereo, 75mm-es mély/közép, és 20mm-es magassugárzókkal, melyek az előlap ívelt felületén beépítve a térben egyenletesen terítik a hangot, kellemes atmoszférát teremtve. A csatlakozások változatlanok, a töltő aljzat mellett 3,5-es jack bemenet és USB szervizport sorakozik.

OnyxStudio3 White Back dvHAMaster

Változatlan elektronika és hangrendszer mellett nem csoda, hogy a hangja is ugyanolyan, mint az elődjének. Persze lehetséges, hogy apró jellemzőiben változott a hangzás, de ezt anélkül, hogy az elődjével össze tudnám hasonlítani, nehéz megítélni. Mindenesetre az Onix modellek hangja már a megjelenés óta a legjobbak között van, nincs is miért hozzányúlni, úgy jó, ahogy van. Energikus, nagy hangtömegeket mozgat meg, miközben a középtartomány tisztasága és az énekhang érthetősége sem csorbul nagyobb mértékben. A dóm magassugárzóknak hála, a felső tartomány szellős, levegős és csillogó is, ahol kell, nem mutatja a szélessávú hangszórók kissé lekerekített jellegét. Az erőteljes mélytartomány persze nem jelent egyszerre tolakodó jelleget is, mivel a basszust fokozottan igénylő könnyűzenei felvételeket eleve egy kis kiemeléssel keverik, míg a szolidabb, nívósabb zenék kiegyenlítettebb jellegűek, így az Onyx 3 tulajdonképpen minden műfajban helytáll.

Az Onyx 3 kiváló megoldás zenei érdeklődéstől függetlenül, modern, vagy akár retro stílusú környezetbe. Bár nem kicsi, a hordozhatóságát még így is kihasználhatjuk, ez esetben inkább a fekete szín mellett érdemes letenni a voksot, mert a fehér felület viszonylag kényes. Az ára nem változott, a Harman Kardon célja a modellfrissítéssel nem volt több, mint apró változtatásokkal megtartani a modell vonzerejét a piaci környezetében, és ez azt hiszem tökéletesen sikerült.

Ár: 64.999,- Ft
Forgalmazó: Invitone Kft.
Mintabolt: www.extremeaudio.hu