The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Harman Kardon Go + Play

A JBL Charge 3-mal együtt a legújabb Bluetooth hangszórók között már az üzletekben a legújabb Go + Play. Az elődök formavilágát megtartva, de jól megkülönböztethető, új köntösben, technikailag is megújulva várja az igényes vásárlói kört.

A ridikül forma tehát megmaradt, de kevésbé karakteres a megjelenés, mint az elődje esetében. Az íves, lábban végződő rozsdamentes acél fogantyú egy része már rejtve marad, és a hangszórók fém keretei sem díszítik a kiviteltől függően fekete, vagy fehér előlapot. Kevésbé mókás, inkább elegáns a kinézet, avatatlan szem azért elsőre nem biztos, hogy megmondja, mivel áll szemben. A Go+Play hordozható, tekintélyes méretéhez és teljesítményéhez jókora – 22200 mAh - akkupack tartozik, akár 8 órára garantálva a hangot, és ha telefonunk már nem bírja, egy USB kábellel azt is feltölthetjük róla. Hálózati üzemben 4×25W teljesítmény jut a két 90mm-es mélysugárzóra és a 20mm-es dóm magassugárzókra, amelyek a frontlap ívén elhelyezve szépen terítik a hangot a környező térben. Középen ül a már elhagyhatatlan passzív membrán, méretéből előre következtethetünk a ránk váró basszus-folyamokra. A hangszórókat takaró erős textil bevonatú védőrács eltávolítható, bár ezt inkább csak a szervizelhetőség érdekében alakították ki így, napi használatban inkább tartsuk a helyén. Pofásabb és egyben biztonságosabb megoldás.

HK GO Play Black Angle x2 1606x1606px dvHAMaster
Kezelőszerveit a fogantyú alatti gumi felületbe integrálva találjuk, diszkréten, elegánsan, fehér ledes hátsó megvilágítással, míg a csatlakozások hátul, gumi fedéllel, portól és nedvességtől védve helyezkednek el.
A masszív fogantyú biztonságos hordozhatóságot, a bőséges akkukapacitás pedig kitartó működést biztosít, aki az aprócska mobil hangszórók nyújtotta hangnál többre vágyik, ne is keressen tovább.
Bár a készülék maga elég testes, szolgáltatásokkal nem halmozza el a felhasználót, megmarad egyszerű BT hangszórónak. Nem gondolom, hogy ez baj lenne, a telefonok, tabletek ma már szinte kimeríthetetlen lehetőséget kínálnak a zenei étvágyunk csillapítására, így aztán szükségtelen is lenne a hangszórót felvértezni a forráskészülékek funkcióival, az ő feladata „csupán” annyi, hogy a hangminőséggel elkápráztasson…

HK GO Play Black Back x1 1606x1606px dvHAMaster

… és a Go + Play ezt meg is teszi, de nem akárhogy! A bekapcsolást nyugtázó szignál kicsit hatásvadász módon figyelmeztet a ránk váró hangélményre, a valóság azonban a várakozásokon is túltesz. A Go + Play hangintenzitása szégyenbe hozza a kisebb állványos hangsugárzókat is, miközben a hang minőségét tekintve sincs szégyellnivalója. Persze hiba lenne audiofil hangsugárzókhoz hasonlítani, mert nem is annak szánták, megszólalását inkább a könnyűzenét kedvelő fiatalabb korosztály igényeihez igazították. Hatalmas hang, gazdag és ütős basszussal, amit még a H/K multimédia termékek ismerőjeként is nehéz elhinni. Szerencsére a közép és magas hangok szintén magas nívót képviselnek, ráadásul a térben szépen terítve még a korrekt sztereo élmény sem hiányzik nagyon. Tiszta, csillogó és levegős felső tartománya ritka ebben a műfajban, ugyanúgy, ahogy a középhangok efféle részletezettsége sem megszokott. Egyáltalán nem mindegy mivel hajtjuk, a forrásfájlok minőségére rendkívül érzékeny, vagy pontosabb meghatározással élve képes kimutatni a felvételek hangminőség eltéréseit, ezért érdemes erre odafigyelni, ha a tudása maximumát szeretnénk élvezni.

A Harman Kardon Go + Play az a termék, amelyen nem tudok „fogást” találni. Szép dizájn, kifogástalan anyagok, hibátlan kivitelezés, és végül, de nem utolsósorban hihetetlenül jó hangzás jellemzik. A 90.000 forintos árra nem mondanám, hogy a HK kirablása, de olcsóbban ennél jobbat – vagy csak hasonlót – nehéz lenne találni. És ugyan miért is keresgélnénk tovább?

Műszaki adatok:
Frekvencia-átvitel: 50-20 000 Hz
Tömeg: 3,4 kg
Méretek: 211,5 × 417,5 × 181,5 mm
Ár: 89.999,- Ft
Forgalmazó: Extreme Audio