The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Denon Envaya

A kistestvér után megérkezett az Envaya is, a Denon kéttagú, hordozható Bluetooth hangszóró sorozatának nagyobbik modellje. Funkciójukat tekintve egyformák, de az Envaya inkább otthoni/irodai felhasználásra termett.

Az első benyomás mindig nagyon fontos, ezért a Denon olasz dizájnereket bízott meg a formatervezéssel. A feladatot láthatólag kitűnően oldották meg, az Envayát kézbe fogva a kivitelről csak elismerően lehet nyilatkozni. A műanyag burkolatok kidolgozása hibátlan, matt felületük kellemes szemnek és kéznek egyaránt. Élek nem igazán vannak, letörések, lekerekítések teszik barátságossá a formát. Lapos tégla, vagy inkább vaskosabb könyv formájú, ami kinyitható támasz segítségével kerül egyensúlyi helyzetbe az asztallapon. A hangszórókat takaró rács fém, mögötte színes hangszóróselyemmel, ami ráadásul ízlésünk szerint más színűre cserélhető. A csomagolás három plusz színt rejt (szürke, narancs, mályva) a már felszerelt világoskéken kívül. Ha lepattintjuk a rácsot, elénk tárul a hangszórórendszer; két darab 50 mm-es szélessávú, és egy 90 mm-es passzív membrán. Különös figyelmet fordítottak a sávszélek visszaadására, mélyben és magas hangok terén is átlag (vagy inkább a fizikai határok) felett teljesít az Envaya, írja a cég a termékismertetőben.
131112 DSB200 BK product rear view XL
A kezelőgombok a felső élen sorakoznak, kör alakúak, fényes felülettel és fehér ledes háttérvilágítással tették őket észrevehetővé, a hangerő fel és le gombokat pedig érintésre is meg tudjuk különböztetni egymástól, mert a „+” gomb domború kialakítású. Az előlapon, a Denon felirat körül diszkrét kékes fehér fényszegély jelzi a bekapcsolt állapotot, ugyanez pulzál, ha éppen a hangerőt szabályozzuk.
A csatlakozó aljzatok jobb oldalon kaptak helyet, felül egy telefon töltésére szolgáló USB aljzat, alatta analóg 3,5-es jack bemenet és a hálózati töltő csatlakozása. A beépített akkuval tíz órányi üzemidőt kapunk, ami szép teljesítmény, és a használhatóság határait jelentősen kitolja.

DENON ENVAYA DSB 200 BLACK 3

A Bluetooth® aptX® kapcsolat a ma elérhető legjobb, CD minőségű átvitelt biztosítja számunkra, a megszokottnál jóval kisebb késleltetéssel jutnak el a jelek a hangszórókig, így pl. video nézése közben nem lesz zavaró a kép és hang elcsúszása, a „lip sync” probléma. Természetesen már az Envaya is NFC eszköz, így a csatlakoztatás végtelenül egyszerűvé válik. Multipoint funkciója pedig egyszerre három eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé, melyekről váltva tudunk zenét küldeni a készülékre. Társaságban, bulik alkalmával lehet ez hasznos szolgáltatás.

Envaya speaker

Az erőteljes mélyhangok meglétét szinte minden gyártó kiemeli Bluetooth hangszórójának ismertetőjében, és ez azért az esetek nagy részében be is igazolódik. Az Envaya nem marad adósunk e tekintetben, talán a legfeltűnőbb jellemzője a komoly basszustartomány. Jómagam ugyan kevesebbel is beérném, de tudom, a „fiatalság” ízlése a mérvadó, így ezt el kell fogadnunk. Szerencsére ennyiben nem merül ki a tudománya, a középtartomány szintén nagyon barátságos jellegű, az akusztikus gitár hangját felhangokban gazdagon hozza. Könnyűzenén a térhatásnövelő - Maxx3D™ - hatása jól érvényesül, így valóban izgalmasabb és élvezhetőbb a kis dobozka hangja. Összességében talán kicsit magasban fedett a hangkép, de ez egyáltalán nem zavaró, a kis szélessávúak a magashang kiemelő ellenére sem esnek túlzásba. Hangereje elegendő zajosabb környezetben is, a maximum közelében viszont rezonanciákkal már számolnunk kell, a készülék háza felől, valamint annak környezetéből egyaránt.

Egyértelműen, minden jellemzője alapján a prémium kategóriába érkezett az Envaya. A finom kidolgozás, barátságos felületek, lágy formák mellett a hangminőség is átlagon felüli. A hordozhatóság, a ”power bank”-ként való használat, vagy a négyféle színű tartozék hangszóróselyem már csak hab a tortán. Mindehhez 64.990,-Ft-os árcédula párosul, ami alapján az erősen ajánlott vételek közé sorolhatjuk a Denon készülékét.

www.denon.hu
http://hu.horn.eu/
www.denonmarkabolt.hu