The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sennheiser Momentum In-Ear - Stílus kicsiben

Másfél évvel a Momentum fejhallgató bemutatkozása után megjelent a típus fülbedugós verziója is Momentum In-Ear néven, arra a nemes feladatra vállalkozva, hogy a „nagy” Momentum által képviselt minőséget és stílust piciben is sikeresen megvalósítja. Lássuk, hogy sikerült neki!

A műszaki adatai és felépítése alapján leginkább a CX 5.00 fülhallgató továbbgondolásának tűnő Momentum In-Ear a nagyobb testvéréhez hasonlóan szintén egy nagyon igényesen kivitelezett, elegáns és figyelemfelkeltő darab. Piros-fekete kábelével, és ugyancsak piros-fekete magas fényű „házaival” a füles egyszerre elegáns és sportos, az a fajta készülék, amibe a műfajra fogékonyak minden bizonnyal első látásra beleszeretnek majd.

Az igényesen kivitelezett szerkezetben az akusztikai alkatrészek mindegyike katonai pontossággal megmunkált rozsdamentes acél, műanyagnak ebben a minőségi kategóriában már nincsen helye. A típus iOS eszközökhöz („i”) és a Galaxy illetve Androidos készülékekhez („G”) optimalizált verziókban egyaránt kapható, és a kábelre integrált mikrofonos távvezérlő egység révén olyan kényelmi szolgáltatásokat is nyújt, mint például a hívásfogadás zenehallgatás közben vagy a távvezérlés lehetősége.

sennheiser momentum

Az extra kicsi hangalagúttal rendelkező Momentum In-Ear fülbe dugható része ívelten helyezkedik el és ráadásként 15 fokban még állítható is a teljesen precíz fülbe illeszthetőség érdekében. Ízléses puha hord táskájában négyféle különböző méretű gumi adapter található (XS, S, M, L), melyek közül bizonyára mindenki megtalálja a füléhez legjobban passzolót, ami nem csak a kényelem, hanem a hangminőség miatt is nagyon fontos szempont.

A jazz koncert levegős és izgága nyüzsivel indul, a hangok testesebbek és kiforrottabbak, mint bármelyik CX modell esetében; egyből érezni, hogy most egy másik kategóriáról van szó. A zene maga telt és energikus dobokkal kezdődik, a megszólalás kiegyensúlyozott és egységes, a pezsgő hangulat ellenére valami nagyvonalú nyugalom árad belőle. A részletezettsége nagyon jó, a dobseprő például olyan, mintha nagyító alá került volna és minden szálát egyenként meg lehetne számolni.
A bőgő hangját a CX 5.00 is nagyon korrekt módon ábrázolta, a Momentum azonban még rajta is túltesz, nála a hangszer még testesebb és valószerűbbnek is tűnik. A közepek és a magasak könnyedsége, oldottsága és levegőssége remek párost alkot a testes és analógosan puha basszussal, s a végeredmény egy nagyon összeszedett, komplex és sokáig jól hallgatható megszólalás. A vibrafon egyszerre játékos és nyugodt, gazdag hangszínkészlettel megszólaló muzsikája nagyon tetszik, csakúgy, mint a Momentum térleképzése, és hogy a hangok fülbedugós típus dacára, sok esetben jócskán eltávolodnak a fejemtől.

Mozart operamuzsikáján és a többi klasszikus felvételen a vonóskarok szárnyalása és a nagyzenekarok tömegének érzékeltetése számomra a legnagyobb pozitívum, s főleg az utóbbi komoly haditett az aprócska szerkezettől. A fentebb már megemlített egységesség ezeken a zenéken is megmutatkozik, a finom felbontású és lágy magasakhoz dús és erőteljes mélytartomány párosul. Részletezettség terén szintén igencsak kitesz magáért, prezentációjában a zenészek motoszkálása, szuszogása és az egyéb zajaik sem maradnak rejtve a hangszerek hangjainak aprólékos ábrázolása mellett.
A felvétel színvilágát kifejezettem szépen, gazdagon árnyaltan és kellemes színvilággal jeleníti meg, a fuvolák ezüstös hangja könnyedén szárnyal, a stabil mélyalapok pedig minden pillanatban jól érzékelhetően jelen vannak.

A kiemelkedő akusztikus zenei teljesítményen felbuzdulva ismét meghallgatom a Kaláka-féle „Velszi bárdokat”, és nem bánom meg. A kifejezetten naturális színezettel szóló, rengeteg érdekes hangszert felvonultató felvétel hallgatása nagy élmény, igazi fontos Momentum ezen a típuson, testes dobokkal, hol lágyan, hol dinamikusan pengő gitárokkal és életszerű énekhangokkal.

Különféle pop és rockzenéken a CX modellekhez hasonlóan a Momentum is jócskán feszegeti azokat a bizonyos fizikai korlátokat, kellemes, lágy tónusa mellett igazán dinamikus és erőteljes basszust megszólaltatva. Közepeinek teltsége szerintem utoléri a „normál” fülesekét, a terhelést pedig szintén nagyon jól bírja. Jóféle szintetizátor muzsikákon nagyon érdekes hatásokat kelt, valóságos hangszín kavalkádot szólaltat meg, a térben mindenfelől, sokszor jó messzire a fejemtől is, természetesen, az adott felvétel jellemzőinek függvényében.


A picike Momentum hangjából egyértelműen a nagyobb testvér hangulati elemei köszöntek vissza, s a kiemelkedő hifis paraméterek megléte mellett az a természetesség, odafigyelés és érzékenység, ami miatt a Momentum fejhallgatót is nagyon lehet szeretni. Levegősség, színek, részletek és basszus tekintetében a CX 5.00-hoz képest újabb egyértelmű előrelépést jelent, stílusát tekintve pedig egy vérbeli design darab, amit a ruházatukra és kiegészítőikre kényes figurák is bárhol bátran a fülükbe dughatnak.


Sennheiser Momentum In-Ear
Frekvencia átvitel: 15 Hz- 22 kHz
Impedancia: 18 Ohm
Hangnyomás: 118 dB
THD: <0,5 %
Tömeg: 16 g
Ár: 29.900,- Ft

Audio Partner Kft.
Tel: 23/414-057
www.audiopartner.hu

 

Hifi

További cikkeink

Multimédia

További cikkeink

Klasszikus kettőpontegyes PC hangszórót még nem tesztelt a HFP stábja, egész egyszerűen nem vág a profilunkba, másrészt az ilyen célú termékek döntő...

A JBL Xtreme a cég egyik legjobban sikerült BT hangszórója, így nem csoda, hogy hatodik évét taposva a piacon, még csak a harmadik kiadásnál tart....

Egykor még elképzelhetetlennek tűnő dolog történt velem néhány hete, egy ébresztőórával ellátott Bluetooth hangszóró került a kezeim közé, mint a HFP...

Nem könnyű újat mutatni manapság a mobil hangsugárzók piacán. Az utóbbi évek inkább a fokozatos méret-, és teljesítménynövekedés jegyében teltek,...

Házimozi

További cikkeink

Egykor az átlagember számára viszonylag bonyolult feladatnak számított egy 5.1-es rendszer kiépítése, a kábelek elvezetése és a beállítási procedúra miatt. Ma...

Hatalmas választékból csemegézhet manapság, aki soundbar vásárlásán töri a fejét. Népszerűségét főként praktikusságának és egyszerűségének...

A soundbarok hatalmas kínálatából válogatva, a JBL újdonsága akadt kezünkbe. Középkategóriás modell, neves gyártó vonzó terméke, bőven a...

Zene

További cikkeink

Az idén 40 éves gitáros, Scott Dubois keresett művésznek számít a new york-i jazzvilágban. A muzsikus és a német ACT Music kiadó néhány évvel...