The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

iEAST StreamAmp i50B – A Profi

Vannak olyan helyzetek, amikor egy hifi készüléknek láthatatlanná kell válnia. Ilyenkor az elsődleges cél nem a vizuális gyönyörködtetés, hanem egy feladat elvégzése. Ez a feladat jelen esetben egy, vagy több helység hangosítása, és vagy a zeneszolgáltatás megoldása.

E feladatkörre pedig tökéletes megoldást hozott a digitális erősítőosztály megjelenése. Emlékszem, tizenpárévvel ezelőtt egy közel 80 hangsugárzóból álló 100V-os rendszert építettünk ki, amihez egy böszme tejesítményerősítőt (végfokot) és előfokot használtunk. A két vas együttes súlya elérte az 50 kg-ot! Nemrégiben megadta magát, így az utóda egy kicsi, kompakt méretű digitális egység lett, negyedannyi helyet foglalva. Nem lényeg a formavilág, ezek a készülékek legtöbbször rejtve maradnak a fürkésző tekintetek előtt, ideális fellelési helyük a falon, mennyezeten, esetleg az álmennyezet felett találhatóak. Az i50B tipikusan ilyen erősítő: nem a szépségével fog hódítani és nem is tesszük ki az asztalra a haveroknak mutogatni. Máshogyan varázsol: láthatatlanul szolgáltatja a zenét. Egyszerű, lemezből hajlított készülékházat kapott, a két oldalsó szárnyon a felfogatás lehetőségével. Asztali társával (AM160) ellentétben két antennával is használható, mindkettő a csomag része, erre nyilván azért van szükség, hogy takarásból is jó legyen a kommunikáció. Ha nem falra, hanem mondjuk, álmennyezet mögé rejtenénk, semmi gond, hiszen ugyanúgy vezérelhetjük mobil applikációval, mint az asztali társát. Ha mégis rálátással telepítenénk, infravörös távirányító is rendelkezésre áll, de természetesen vezetékes LAN interfész is található rajta. Az ipari(bb) kivitelt az RS232-es port is erősíti. A hangsugárzó terminál ezúttal csavarzáras gyorskapocs, viszonylag kicsi keresztmetszetű kábelt tud fogadni, ezt vegyük számításba. Hasonlóképpen köthetjük fixre a készülék tápfeszültségét, amennyiben nem a gyári adaptert használnánk.

i50b belso

A saját iEAST Play mobilalkalmazás segítségével (mindegyik termékhez ugyanazt az applikációt használhatjuk) az alábbi forrásokból játszhatóak le zenék a StreamAmp AMP-i50B-vel: mobilkészülékről streamelve, USB háttértárról, analóg vonalbemenetről, microSD kártyáról, NAS-ról (DLNA- vagy AirPlay kompatibilitással), valamint a számtalan online zeneszolgáltatón keresztül (Spotify, Tidal, vTuner, TuneIn, stb). A StreamAmp AMP-i50B jelenleg az egyetlen iEAST lejátszó, amely Bluetooth-on keresztül is elérhető, megkönnyítve a közvetlen csatlakozást, amikor rejtett helyen kerül elhelyezésre a készülék. Mobil eszközeink mint Bluetooth hangszórót képesek használni. Nagyon lényeges az i50B azon képessége, hogy teljes hangosító rendszert tudunk kiépíteni, akkor több különböző iEAST eszköz összekapcsolásával. Ebben rejlik az igazi ereje: ugyanazon zene lejátszása például minden helységben, tökéletes szinkronban. Akár 8 lejátszó is egy csoportba köthető, így mindegyiken ugyanaz a zene szólhat, ideális hangosítást biztosítva pl. házibulikhoz, rendezvényekhez is, amikor a vendégek több helyiség között szabadon mozoghatnak, miközben ugyanazt a zenét, információt hallhatják megszakítás nélkül mindenhol. Az is megoldható, hogy különböző zeneszámok szólnak minden szobában. Internetrádió a konyhában a háziasszonynak főzés közben, miközben a nappaliban a NAS-ról saját gyűjteményünk egyik kedvence szól egy másik családtagnak, a gyermek pedig a saját szobájában Spotify-t hallgat! A fentieken túl tetszés szerint csoportosíthatóak a lakás iEAST lejátszói, így több „zónát” is létrehozhatunk, ahol szinkronban szól a zene, miközben több másik lejátszó pedig „szólóban” muzsikálhat. A zónák természetesen bármikor szétbonthatóak és átalakíthatóak, ha szükséges. Nem éppen a megszokott szolgáltatások közé tartozik az ébresztés, az elalvás időzítő, vagy éppen a bal és a jobb csatorna készülékenkénti elkülönítésének lehetősége sem, így egymástól távolra elhelyezett aktív hangszórók vezetékes kapcsolat nélkül is alkothatnak egy sztereó hangfalpárt.

i50b belso2

Mivel az i50B egyszerűbb „szekrénye” nem teszi lehetővé komolyabb hűtés kivitelezését, valamint eleve olyan helyekre tervezték, ahol meleg lehet (pl. mennyezet, működési hőmérséklete 0 és 40 C között van), ezért a végfok teljesítményét 2x20 Wattra vették vissza (6 Ohmon, 8-on ~ 2x25, 4-en pedig ~ 2x45), a DAC része viszont teljesen megegyezik az AM160-ba építettel. Vele ellentétben tehát ehhez a készülékkel valamilyen egyszerűbb felépítésű, érzékenyebb hangsugárzót társítanák. Ami a hangját illeti, nagyon hasonlatos asztali testvéréhez: fiatalos, energikus, amennyire árkategóriájától elvárható, nem digitális. Árban picivel az AM160 felett található.

NEON Multimedia Kft.
http://www.ieast.hu/