The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Hegel Super USB fejhallgató erősítő – ez tényleg szuper!

Az utóbbi évek USB DAC-jai és egyéb modern kütyüi már hozzászoktattak az audio készülékek eme szegmensének apró méreteihez, ennek ellenére a Super még mindig tudott meglepetést okozni. Amikor letették elém a pultra a slim cigarettásdoboz méretű dobozát, jól rácsodálkoztam, hogy ez lenne az?

Az aprócska dobozban a végtelenül letisztult 82×41 mm-es és mindössze 16 mm „vastag” lekerekített oldalú szálcsiszolt alumíniumból készült készülék bújik meg, egyik végén egy mikro USB, a másikon pedig egy 3,5 mm-es jack aljzattal. Mivel a tápot az USB csatlakozón keresztül kapja, másra gyakorlatilag nincs is szükség, ugyanúgy, ahogy kezelőszervre sem. Bedugjuk oszt működik és jó napot!

A készülék valójában az USB DAC és a fejhallgató erősítő kombinációja, amivel mind a megfelelő csatlakozóval rendelkező mobileszközökről, mind a számítógépekről minőségi zenehallgatásra nyílik lehetőség, mivel így teljesen ki lehet iktatni a jel útjából a filléres analóg elektronikákat. A Super belsejében a Hegel bonsai méretűre leképzett referencia erősítőtechnológiája rejtőzik, ami egyrészt kiváló minőséget biztosít, másrészt ideálisan illeszkedik a különféle típusú és karakterű fej,- illetve fülhallgatókhoz. A bemenete Plug&Play módon érzékeli a maximálisan 24 bit/96 kHz felbontású digitális jeleket. Használatával többek között teljesen kiküszöbölhetők a PC-s környezet zajai is, melyek ugyan csökkentek az elmúlt években, de a finom jelekbe bizony még most is komolyan beleszólnak. Külön opcióként kérhető még rá mini optikai digitális kimenet is, de a fülesezéshez az alapverzió is tökéletesen megfelel.

hegel super

A mobiltelefonok, zenelejátszók és laptopok „hangrendszerének” teljes lealázása úgy röpke 5 másodperc alatt megtörténik, mert amikor belép a Super, hanganyagtól függetlenül először is jóval hangosabb, testesebb, színesebb és dinamikusabb hangok szólalnak meg, mintha minimum egy dinamika kompresszort kapcsoltak volna be. A kétféle hang gyakorlatilag az egy napon sem említhető kategóriába tartozik, így erre nem is vesztegetem tovább az időmet, hanem inkább megpróbálom általánosságban feltérképezni a Super hangkarakterét.

A kis alu kütyü közreműködésével megszólaló muzsika informatív, izgalmas, nyílt és mégis van egyfajta bensőséges hangulata. A hangszereket szépen helyezi el a mikro térben, az arányok helyesek, a zenészek közt elegendő tér és levegő van. Frekvencia balansza kiegyensúlyozott, finom és szellős magasakkal, valamint testes, határozott, de egyben analógosan puha mélyekkel a túloldalon. Az erősítése jóval nagyobb a laptopokba vagy mobilokba beépített erősítőknél, ami egyrészt a dinamikának is nagyon jót tesz, másrészt ennek köszönhetően kevésbé érzékeny, vagy lagymatagabb füleseket is jól meghajt. A hangzás egyértelműen a jó audio eszközökét idézi, így olyan mintha mondjuk CD játszóról vagy egyéb dedikált audio forrásról hallgatnám. A különféle muzsikák karaktere egyformán kellemes, a zene mindig a technika előtt jár, az előnyök pedig felhangosítva is megmaradnak.

A nevében már benne van minden, mondhatnánk erre a készülékre, hiszen a Hegelnek ezzel az elegáns kis kütyüvel valóban sikerült nagyot alkotnia. A pofonegyszerűen használható Super elképesztő mértékben javítja fel a laptopok hangját, a nem pontosan erre tervezett szükség eszközökből számos tekintetben valódi minőségi audio készüléket varázsolva. Aki efféle berendezésekkel szeretne zenélni, a minőséget viszont szereti, mindenképpen tegyen egy próbát vele, de óvatosan, mert ha egyszer belekóstol, valószínűleg nem fog tudni lemondani róla.

Hegel Super
Zaj: -140 dB
Méretek: 16×42×82 mm
Ár: 89.000,- Ft

Forgalmazó: Inter Audio
Tel: 1/468-2176
www.audiocentrum.hu