The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Monitor Audio Monitor 200 hangsugárzó

A Monitor Audio Monitor családja a brit gyártó legújabb hangsugárzó sorozata, amely az eddigi belépő Bronze alatt helyezkedik el, tehát egy igazi gazdaságos széria, ami viszont technológiailag örvendetes módon a komolyabb modellekből építkezik.

A Monitor Audio eddig mindig különféle fémekről és nemesfémekről nevezte el a különböző sorozatait, mostanában azonban érdekes módon megtörte ezt a hagyományt; előbb az új high-end sorozatával, majd most az új belépő monitor modellekkel. Utóbbiak esetében a másik markáns stílusváltozás a narancssárga hangszórómembránok alkalmazása, ami esetükben egy eléggé figyelemfelkeltő és jellegzetes kiviteli elem, amit habitustól függően modernnek, fiatalosnak, Monitor Audio Monitor 200vagánynak, de akár kommersznek is lehet tartani, attól függ, honnan nézzük. Ami viszont biztos, műszakilag ezek a meghajtók stabil és jól bevált lábakon állnak és a gyártó díjnyertes technológiáiból építkeznek. A többi hangszóróhoz illően narancssárga gyűrűvel díszített tweeter egy 25 mm-es C-CAM (kerámia bevonatú alumínium-magnézium) dóm, míg az áttetsző narancssárga mély/közép illetve mélysugárzó egy-egy 5 1/2 ” –os MMP II (Metal Matrix Polymer) membrános hangszóró.

A stabil hatást keltő 850 mm magas, MDF-ből készült kabinet kétkamrás felépítésű, a hátulján pedig két basszus kivezetés található, melyek közül az egyik lefelé néz. A portok egyaránt a gyártó jól ismert HiVe II (High Velocity, Low Noise Reflex Port) technológiáját használják, amely zavartalan légáramlást és ezáltal pontos és testes mélyhangokat eredményez. A hangsugárzó terminál kettős kábelezésre illetve erősítésre is alkalmas, a kabinet talajtól való hatékony elcsatolását tüskés lábak biztosítják, amelyek a sarkokon megtámasztva egyben stabilabbá is teszik a dobozt. A fekete szövetrácsok mágnesesen rögzülnek az előlaphoz, a hangsugárzó fekete, fehér és matt dió színekben készül.

A magasabb kategóriájú márkatársak műszaki tartalmából inspirálódott és a nagy illetve testes hangzáshoz is kellő méretekkel rendelkező Monitor 200 olyan erőteljes, tiszta és nyílt megszólással rendelkezik, ami a kedvező ár dacára tökéletesen illeszkedik az MA-tól a hosszú évek során megszokott és megszeretett hangzásvilágba. Dinamikus és alapvetően szórakoztató hangvétele vélhetően a vagány narancssárga hangszórókkal megcélzott újabb vásárlóréteg ízlését is jól eltalálja; ami egyébként nem túl meglepő, mivel a popos-rockos zenékkel való jó kapcsolat a gyártó többi modelljéről is mindig elmondható volt. Szintén Monitor Audio jellegzetességként a frekvenciasáv teteje a felvételek és a partnerek függvényében néha egy kissé fényes lehet, ettől eltekintve a megszólalás eléggé semleges, ha pedig a belépő kategóriához viszonyítjuk, a tekintetben is nagyon jónak mondható. A hangzás műfajtól függetlenül mindig stabil és biztos alapokon áll, a megfogott és pontos basszus testes és dinamikus. Feljebb tekerve a hangerőt szépen jönnek az újabb energiák, a dinamizmus fokozódik és a hangzás még jobban kinyílik, a kedvező momentumok azonban mind megmaradnak. A dobozok alapvető karaktere az élvezetes sztereó zenehallgatás mellett mozizáshoz is kitűnő választás lehet, így bátran meg lehet előlegezni, hogy a Monitor család tagjaiból összeállítható házi-mozi szett egy igazán ütős és szórakoztató csapat lehet. A mélyek jelenléte kis hangerőn is hangsúlyos, ami egy fontos pozitívum, ugyanúgy, ahogy az ársávban nagyon jónak mondható részletező képesség és precíz felbontás. Állódoboz mivoltukhoz képest a Monitor 200-asok által felépített hangszínpadok szélesek és kellően mélyek, a zenészek és a hangszerek tagoltan és levegősen helyezkednek el rajtuk. Noha a design és az árcédula nem éppen egy klasszikus muzsikák hallgatására specializált modellt sejtetnek, attól még a Mozart rajongók sem fognak elsápadni kedvencük melódiáit hallva; a semlegesség, a tisztaság és a jó analitika még a néhol kissé fényes, élénk vagy az alkalmanként kissé színesebb jelleg dacára is jó hallgathatóságot eredményez. Újabb pozitívumként az összetettebb és komplexebb zenei felvételeknél is jól megmarad a hangzás egységessége és a megszólalás nem válik zavarossá vagy gombócossá még jól felhangosítva sem. A különféle énekhangok a női szopránoktól kezdve a mélyebb férfi orgánumokig egyaránt szépen artikuláltak, könnyedén elszakadnak a dobozoktól és a legtöbb esetben pontosan középre pozícionáltak, ami egy olcsó állódoboz esetében ismét komoly fegyverténynek mondható.

Ajánlás

Az ügyes és jól eltalált költségcsökkentés eredményeképpen az ütős narancssárga hangszórós Monitor 200-asok a gyártó szokásos hangzás értékeit és jellemzőit nyújtják nagyon kedvező áron és jó terhelhetőség mellett. Semleges, koherens, részletező és dinamikus megszólalásukkal sztereóban vagy mozi szett frontsugárzójaként egyaránt nagyon jól használhatók, a hangjuk pedig összességében még audiofil elvárásokkal is abszolút vállalható. Egy szórakoztató hangvételű és nagyot szóló doboz, ami legalább akkora durranás, mint a narancssárga hangszórói!


Monitor Audio Monitor 200
Frekvencia átvitel: 40 Hz-30 kHz
Érzékenység: 88 dB
Impedancia: 8 Ohm
Méretek: 174×850×299 mm
Tömeg: 10,8 kg
Ár: 189.999,- Ft


Extreme Audio
Tel: 1/7867-422
www.extremeaudio.hu