The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Phonar Veritas P8 Next hangsugárzó

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Phonar hazai forgalmazását néhány hónapja a keceli Ekline Audio vette át. A márkával immár több mint tíz éve foglalkozó cég nagy lendülettel vetette bele magát az új feladatkörbe, bemutatótermükben például már a teljes Phonar választék meghallgatható, közte a Veritas P8 Next hangsugárzó is, amelyet eddig még nem mutattunk be.

A Veritas Next sorozat négy földön álló modellje közül a P8 a második legnagyobb, amely az általunk is már tesztelt P6 után következik a család rangsorában. Formailag lényegében teljesen megegyezik kisebb testvérével, jellegzetes, 5 fokban hátrafelé döntött trapézoldalú hasáb alakú kabinetje a levágott oldalélekkel még ebben a méretben is nagyon elegáns és mutatós, jókora dimenzióinak köszönhetően pedig meglehetősen komoly hatást kelt. A színválaszték alapáron fekete és ezüst lehet, felárért pedig olyan extra külsők közül lehet választani, mint a modern lakkozott fekete és fehér, vagy a klasszikus és naturális hatású cseresznye és dió változatok, melyek közül az utóbbit már élőben is megcsodálhattuk a P6 tesztjénél.

Phonar Veritas p8 NEXTTársaihoz hasonlóan a darabonként 33 kg-ot nyomó P8 szintén ugyanazokból a minőségi hangszórókból építkezik, a 27 mm-es ScanSpeak tweetert kettő Peerless gyártmányú 130 mm-es mély/középsugárzó fogja közre D’Appolito elrendezésben. Teljesen új megoldásként a szintén Peerless gyártmányú 210 mm-es woofer a dobozok oldalára került, annak érdekében, hogy a hangsugárzó megőrizhesse elegáns, és akusztikailag is jóval kedvezőbb karcsú formáját. A típusnak az alapváltozat mellett létezik egy részben aktív verziója is, amelynél a mélysugárzót a DSP Active 200 nevű egység hajtja meg.

A hátlap legalján, a méretes reflex-lyuk alatt található a két szett aranyozott csavaros-szorítós banánaljzat valamint a Veritas sorozat különlegessége, a magas hangok átvitelét szabályozó jumper szett. Alapesetben, amikor nem tesszük be a mellékelt átkötéseket, lineáris az átvitel, ami a kétféle bekötési lehetőséggel 1 illetve 2 dB-el emelhető, így a magasak az ízlésünkhöz, az elektronikai partnerekhez vagy a szoba akusztikájához szabhatók. A keresztváltó szigorúan válogatott minőségi alkatelemekből áll, a doboz belső kábelezése pedig a társaihoz hasonlóan szintén a WireWorld-től származik. A hangszórókat védő selyem mágnesesen rögzül, a modern megoldásnak köszönhetően a P8 elegáns előlapját már nem csúfítják el a régebben még elkerülhetetlen lyukak.

Az Ekline Audio történetében először kiállítóként is részt vesz az idei novemberi Hi-Fi Show-on, ahol a főszereplő náluk természetesen a Phonar lesz, így a rendezvényre kilátogatók vélhetően a teljes Veritas Next sorozattal, köztük a P8-al és a csúcsmodell P10-el is találkozhatnak majd.


Ekline Audio
www.ekline-audio.hu