The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Megújult a Sonus faber Aida hangsugárzó

Mivel még a legextrább és legmonumentálisabb alkotások sem örök életűek, az olasz gyártó az idei varsói kiállításon mutatta be a 2011-ben debütált Aida új változatát, amely főleg technológiák terén hoz újat az eredeti modellhez képest.

Az egyértelműen pályafutásunk egyik, vagy talán a legjobb hangú hangsugárzójának számító embermagasságú Aida minden szempontból a legek doboza, amelyben a vicenzai „fafaragók” több évtizednyi tapasztalata és kimagasló technikai tudása öltött testet. A különleges hangsugárzó módosítását legfőképpen a 2011 óta megjelent Sonus faber modellekben szereplő új innovatív technológiák megjelenése indokolta, melyeknek köszönhetően az új Aida ismét joggal foglalhatja el a márka vezető hangsugárzójának megtisztelő pozícióját.

A legjelentősebb változtatások a hangszórók terén történtek. A korábbi magassugárzót a Lilium és a Homage Tradition sorozat modelljeiben megtalálható H28 XTR-04 típus váltotta fel, míg a szintén új M18 XTR-04 középsugárzó avion-gunmetal kosárral készül. A W22 XTR-12 mélysugárzók erősebb neodímium mágneseket kaptak, a hangsugárzó talpába pedig a Nano Carbon szendvics szerkezetű membránnal rendelkező SW32 XTR-08 jelű wooferek kerültek. A változtatások eredményeképpen többek között erőteljesebb és tisztább illetve pontosabb mélyekre, és még minimálisabb torzításra számíthatunk az megújult Aidától. A méretes lant alakú kabinet belsejébe Anima Legata rendszer, Zero Vibration Transmission rezgéselnyelő egység, valamint aprólékos finomhangolással megalkotott csillapító elemek kerültek, hogy a különféle rezonanciáknak és vibrációknak végképp semmi esélyük se maradjon.

Sonus faber Aida tweeter2 hangfal

Az új Aida 4 Ohmos névleges impedanciával és 97 dB-es érzékenységgel rendelkezik, így kisebb teljesítményű erősítőkkel is könnyedén meghajtható, ami azért is fontos, mivel az elődnél szerzett tapasztalataink alapján csöves elektronikák társaságában különösen jól érzi magát. A frekvencia átvitele 18 Hz-től 35 kHz-ig terjed, vagyis sem az extra basszusok, sem a könnyedén szárnyaló levegős magasak rajongóinak nem lehet panaszra semmi oka.

Az eredeti modell kortalanul elegáns megjelenése lényegében változatlan maradt, azonban az aktuális trendeknek megfelelően megjelent a wenge színváltozat, amelyben a megfelelő teret vagy saját különálló szobát igénylő dimenziójú csúcs Sonus faber a fülek mellett a szemeket is teljesen elkényeztetve szintén páratlan látványt nyújt.

Audiophyl Kft.
Tel: 1/408-7042
www.audiofil-szalon.hu