The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

REVO SuperTone Bluetooth hangszóró teszt

A skót REVO cég termékei abszolút új jövevények nálunk, az igényes minőségű, retró hangulatú fadobozos elektronikák azonban mindenképpen megérdemlik a figyelmet, és a divatos Bluetooth hangszóró szegmens rajongói közül bizonyára sokak érdeklődését felkelthetik majd.

A skót REVO céget 2004-ban alapította David Baxter és Colin Urie a Lanark nevezetű városban. A modern idők szeleit követve ők már nem klasszikus komponens hifiben, hanem olyan kompakt készülékekben gondolkoztak, mint például egydobozos audio rendszer, FM/DAB/internet rádió, vagy éppenséggel a nálunk vendégeskedő Bluetooth hangszóró. Szemléletmódjuk azonban a nívós gyártókkal egyezett meg, ezért a piacot elárasztó kommersz műanyag termékektől eltérően ők minőségi, időtálló, valamint egyszerre modern és klasszikus készülékekben gondolkoztak természetesen a külsőhöz hasonlóan nívós belvilággal. Termékeik házai kézzel készült elegáns és stabil fadobozok, hiszen tudjuk, hogy igazán jó hangot csak fadobozos hangszóróval lehet „csinálni”, a többi részük pedig kiváló minőségű anodizált T6 alumíniumból, préselt acélból, valamint CNC gépeken megmunkált alkatelemekből áll. Modern trendeket követő gyártóként a REVO modellek kulcselemei a Bluetooth kapcsolat, a DAB és internet rádiók, valamint a streamelés. Munkájuk eredményeinek elismeréseképpen a REVO készülékek több ízben nyertek Red Dot és IF design termék díjakat, emellett az elmúlt évek során a márka rajongótábora is folyamatosan bővült és a készülékeik immár a világ 20 országában, köztük nálunk is kaphatók.

A különféle egydobozos rendszerek (SuperConnect, SuperSystem) után és hozzájuk hasonló kivitelben az idei év elején jelent meg a SuperTone nevű aktív Bluetooth hangszóró, amely analóg és digitális bemenetei révén szintén tekinthető egyfajta komplett audio rendszernek. A design a szokásos – kissé néprádiós hatású, egyértelműen nosztalgikus hangulatot keltő dióbarna fadoboz, kiviteltől függően natúr alumínium vagy fekete színű rácsos előlappal és a felül elhelyezkedő kezelőszervekkel. A SuperTone rezonanciamentes belsejében többek között egy 3×40 Watt teljesítményű digitális erősítő található, amelyből két csatornányi különösebb hőtermelés nélkül könnyűszerrel meghajtja a 2 darab 89 mm-es Balanced Mode Radiator™ elven működő szélessávú hangszórót, míg a harmadik csatorna a készülék aljára szerelt, lefelé sugárzó, 152 mm átmérőjű „dohogót” működteti. A BMR (Balanced Mode Radiator) hangszórók olyan sík membrános technológiával készülnek, amely a síkmembrános hangszórókat kombinálja a hagyományos hangszórók dugattyú-szerű mozgásával, így végeredményként egy nagy teljesítményű, kompakt meghajtó egységet kapunk széles hangterítéssel és kiterjedt sztereó ponttal.

Revo supertone back

A SuperTone-ban lévő Bluetooth fogadóegység természetesen támogatja az aptX™ kódolást is, így a készülékhez akár CD minőségű zenei anyagok is továbbíthatók vezeték nélkül a „mezei” Bluetooth formátum maximum MP3-as felbontása helyett. A hátlapon lévő vezetékes csatlakozó repertoár analóg line RCA illetve 3,5 mm-es jack bemenetekből és egy optikai digitális bemenetből áll. Mindezeken felül az előlapi fémrács bal alsó sarkába egy USB A portot, a jobb oldaliba pedig egy 3,5 mm-es jack fejhallgató aljzatot illesztettek be abszolút harmonikus módon a trükkös tervezők. A nagyméretű hangerőszabályzó potméter a készülék tetején kapott helyet, míg az előlap felső részén a sorba rendezett bemenetválasztók és magas illetve mély hangszínszabályzók helyezkednek el.

A színes és gyakran egészen különleges formavilágú műanyag „csodák” végtelen sora után a klasszikus kinézetű, elegáns fadobozos SuperTone már látványnak is üdítő jelenség, amikor pedig meg is szólal, egyből kiderül, hogy igazán jó hangok azért mégiscsak fadobozból érkeznek. Egységes, barátságos és arányos megszólalásával a SuperTone engem sok tekintetben a Tivoli Audio készülékekre emlékeztet, ami azért valljuk be, elég jó ajánlólevélnek számít.
A szokásos jazz koncert nagyjából a hangsugárzós rendszerek arányaival, testesen, egységesen és kiegyensúlyozottan szólal meg. A kompakt kialakítás és a hangszórók közelsége okán értelemszerűen a tér is elég kicsi, azon belül azonban a hangszerek lehetőség szerint elkülönülnek egymástól és a megszólalást egyáltalán nem jellemzi gombócosság. A lefelé sugárzó woofer kellemes testességet biztosít a hangzásnak, de mindvégig diszkréten teszi a dolgát, így az olcsóbb, felpumpált hangú rendszerek zavaró huppogása nem jelentkezik. A zene karaktere energikus és friss, az élő produkció pezsgése is jól érezhető és a szellős és könnyed magasak is jól el is tudnak szakadni a „doboztól”.
Noha a kompakt Bluetooth hangszórókat vélhetően nem elsősorban a klasszikus művek átszellemült élvezetére tervezték, a szokásos Mozart és Verdi opera részletek és a többi klasszikus mű is kellemesen és meglepően jól hallgathatóan szólal meg, a jazzhez hasonlóan arányos és egészséges hangképpel, valamint valós hatású hangszínekkel. A Verdi opera erőteljes tutijai a rendszer erejéből is hatásos ízelítőt nyújtanak; az alapesetben diszkréten dolgozó woofer alvó oroszlánként ébred fel és jól megrezegteti a levegőt, de közben a komplex hangzást egyáltalán nem tolja el a mélytónus felé és zavaró effektusokat sem produkál. Az énekesek hangja műfajtól függetlenül levegős és jól elszakad a készüléktől, a legjobb felvételeknél pedig szinte olyanok, mintha kiengednénk a szellemet a palackból. A hangszerek közül leginkább az akusztikus gitárokra és a fúvósokra jellemző ugyanez; utóbbiak kategóriájukat felülmúlóan levegősek és könnyedek, és néhol már majdhogynem teljesen függetlenítik magukat a doboztól, ahogy a hangjuk dimenziói minden irányban mesze túlnyúlnak rajta.
A popos és rockos felvételekkel aztán elérkezünk a SuperTone egyik legfontosabb alkalmazási területéhez, ahol talán még az előzőeknél is jobban ki tudja futni magát. Bátran jöhetnek a különféle lüktető elektronikus ritmusok vagy a keményebb rock melódiák, a készülék telten, dinamikusan, valamint egyszerre izgalmasan és barátságos hangvételben zenél, ésszerű hangerő határok között zavaró effektusok nélkül. Ha néha túlságosan is megszaladna az ujjunk a hangerő gombon, a középsáv mélyebb regiszterei és a basszus egy kissé zavarossá válhat, de ez mindig így szokott lenni, ha egy hangsugárzótól túl sokat várunk el. Gyengébb minőségű vagy erőteljesebben tömörített anyagokkal is jól hallgatható, ennek ellenére, azért ha lehet, érdemes jobb minőségű felvételeket küldeni rá, mert mindenképpen még fogja hálálni.

Ajánlás

A korábban már többféle magazinban és fórumon is nagyon jól szerepelt és emellett különféle díjakat is bezsebelő SuperTone a kompakt Bluetooth hangszórók azon kis hányadához tartozik, amelyekkel a műfaj határait figyelembe véve valóban lehet zenét hallgatni, és amit a tulajdonos akkor sem fog ijedten kikapcsolni, ha esetleg egy Vivaldi muzsikára téved rá az ujja a lejátszási listában. A kinézetét illetően a retró klasszikusok mezőnyét erősítő készülék technológiáit, funkciót és szolgáltatásait tekintve egy modern és sokoldalú eszköz, amelyet számos olyan helyen és pozícióban lehet sikeresen alkalmazni, ahol egy vezeték nélküli kapcsolattal is rendelkező egyszerűen telepíthető kompakt készülék jelenti az ideális megoldást.


REVO SuperTone
Teljesítmény: 2×40 W + 40 W
Méretek: 340×215×180 mm
Tömeg: 5,6 kg
Ár: 184.950,- Ft

NEON Multimedia
https://neon-multimedia.hu

További információkért kövesse a REVO Magyarország Facebook oldalát!