The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Advance Acoustic X-i50BT

Elkezdődött az X integrált erősítő sorozat modelljeinek lecserélése, melynek keretében elsőként az X-i50BT jelű új belépő modell, valamint a család legkomolyabb X-i120 típusa érkezett meg. A korábban három tagból álló széria a modellváltás során négytagúra bővül, így a márka rajongói immár még többféle készülékből választhatják ki a számukra megfelelőt.

A külsőleg abszolút változatlan, 2016-ban is ugyanolyan elegánsnak számító X-i50BT típusjele továbbra is praktikus módon a teljesítmény értékére utal, a „BT” pedig az új elemként megjelenő Bluetooth jelfogadást jelzi. Az elődmodell X-i60 digitális bemeneteiről viszont sajnos le kell mondanunk, ez a „kiváltság” a négyes kiosztásban magasabb szintre költözött, kivéve az USB portot. A készülék előlapján a hálózati kapcsoló mellett a multifunkcionális hangerőszabályzó/bemenetválasztó/hangszínszabályzó/balansszbályzó az egyetlen kezelőszerv, amit nyomkodni kell a funkcióváltáshoz és tekergetni a szabályzáshoz illetve választáshoz. Az éppen kiválasztott bemenetet (most is jó sok van belőlük) apró ezüstös-fehér led-ek jelzik logikusan csoportosítva; baloldalon kizárólag a klasszikus analógok (CD, tuner, Phono MM, stb.) míg jobboldalon a többi analóg, valamint a „speciálisak”, azaz az USB, a PC2 és a Bluetooth indikátorai találhatók. A multifunkcionális ezüst tekerentyű körül szintén ízléses fehéres-ezüstös fény világít, a felette lévő kijelző pedig az aktuális hangerőértéket mutatja méretes élénkék digitekkel, hogy a márka egyik alapvető védjegyének számító erős kék fény se hiányozzon.

A kedvező árához képest nagyon igényes kialakítású erősítő készülékháza kellően stabil, árnyékolásával pedig a különböző sugárzások és interferenciák ellen is védelmet nyújt a benne lakó kifinomult áramköröknek. Az audiofilség jegyében a tervezői kizárólag szigorúan válogatott minőségi alkatelemekből építkeztek és a méretes toroid trafón alapuló tápellátását is körültekintően tervezték meg. Teljesítménye 2×50 W (8 Ohm) és 2×65 W (4 Ohm), ami ugyan kissé kevesebb a korábbi belépő modellénél, de normál körülmények és elvárások mellett bőven elegendő lehet.

AdvaneAcousticXi50BTBack

Az X-i50BT-t afféle újabb márka jellemzőként szintén nagyon sok bemenettel rendelkezik.
A már említett USB port és az A2DP rendszerű Bluetooth kapcsolat mellett 6 line RCA valamint MM phono bejáratot és egy PC2 bemenetet is kapott, és a megszokott Rec Out kijárat sem hiányozhat róla. Szolgáltatás repertoárjában a hangszínszabályzó és a balansz is megtalálható, és a tervezői örvendetes módon a 6,3 mm-es fejhallgató aljzatot sem spórolták le róla. Hátlapján az aranyozást immár nélkülözni kényszerülő RCA ki és bemenetek, valamint a single hangsugárzó terminál mellett alapállapotban U-idommal összekötött előfok kimenet/végfok bemenet csatlakozás is található, ami révén a készülék különálló előfokként illetve végfokként is használható. A tápkábel fixen beépített, így speciális típus sajnos nem használható a készülékhez. A mellékelt rendszer távvezérlő egy gombokkal alaposan telezsúfolt, fekete színű méretes egység, amivel komplett Advence Acoustic együttes irányítható.

Az első X sorozat erősítői egyaránt nagyon kellemes hangvételű, érzelmes és barátságos készülékekként mutatkoztak be, s nincs ez másképp az új széria belépő modelljének esetében sem. Az X-i50BT karaktere alapvetően az előző típusoknál megismert jellegzetességeket mutatja, viszont egy kicsit konkrétabbnak és határozottabbnak érzem, ami egy olyan apró lépés a racionális jelleg felé, amelynek köszönhetően a poposabb és rockosabb műfajok még élvezetesebben szólalhatnak meg rajta. A „diszkó fülűek” kedvenc erősítője persze így sem lesz belőle, mert a magasai kellemesek és lágyak és a középtartománya meglehetősen kidolgozott, a felül sziszeg, alul puffog hangzást pedig még a nem túl drasztikus hangszínszabályzóinak bevetésével sem tudjuk vele előállítani.
Jazzen és finomabb popzenéken könnyed, testes és oldott hangulatú, a basszusa testes és analógos karakterű, a cinjei simogatóan selymesek. Ritmikailag egy kissé mintha frissebbnek érezném az Xi60-asnál, így a lábak beindításában is jobban jeleskedik és dinamikailag is jobbnak hat. A hangzása zavaró hibák nélküli, egészséges és kerek egész, az a fajta, amit még jóval komolyabb készülékek után is jó érzéssel lehet hallgatni, és ennek a tulajdonságnak a fontosságát nem lehet eléggé kihangsúlyozni egy készülék megítélésénél. A zenék egyaránt oldott és kellemes hangulatban szólalnak meg, a fúvósai levegősek és könnyedek, a vibrafont pedig gazdag felharmonikus rendszerrel és valós hatású hosszú lecsengésekkel jeleníti meg.
Kvázi elődjéhez hasonlóan akusztikus hangszeres és klasszikus műfajokon, ha lehet, még komolyabb teljesítményt nyújt, megszólalásában egyértelműen a zeneiség dominál. Ízléses és kellemes hangszerhangokat varázsol a szobába sok levegővel és méretes színpadon elhelyezve. Verdi Macbethjének egyre fenyegetőbb hangulatot keltő rezeseiben több a réz, mint az elődje esetében, a tutik súlyosak, már csak egy kicsit jobb attak kellene hozzá, hogy a hatás tökéletes legyen. Az érzelmes hangvételű hegedűk, az énekesnők, az ezüstös fuvolák és a szoprán kórusok ábrázolása abszolút kategóriáján felüli, a szóló hangszereknél jól visszaadja a zenészek közelségét, s noha nem tűnik egy kínosan precíz típusnak, a muzsikákat kísérő zörejek sóhajok és széknyikorgások is mindig jelen vannak.

Beépített DA konvertereit használva a hangzása nagyjából hasonló jellegű és kvalitású, újabb hasonlóságként az előző modellekkel egy kissé szintén teltebb és erőteljesebb, mintha ezzel is arra utalna, hogy Pendrive-ról valószínűleg nem Sosztakovicsot fognak rajta hallgatni. A Bluetooth eszközökkel való párosítás úgy működik, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, a minősége pedig több mint elegendő a telefonok lévő zenék vagy a YouTube videók korrekt megszólaltatásához.

X i50BT fb

Az új X széria első fecskéjeként érkező X-i50BT-nél apró változásokkal nagyjából kirajzolódik az elődök általunk nagyra értékelt kellemes, telt, érzelmes és barátságos karaktere. A külseje ugyanolyan ízléses, a bemenete sok és használható elő és végerősítőként is, egyszóval a hosszú távon jól hallgatható egyértelműen kategóriáján felüli hangzáshoz még egy bőséges szolgáltatáscsomagot is kapunk, mindezt 2016-ben a minőségi hifiben szokatlanul barátságosnak számító áron.


Advance Acoustic X-i50BT
Frekvencia átvitel: 10 Hz-30 KHz (-3 dB)
Teljesítmény: 2×50 W RMS (8 Ohm)
2× 65 W RMS (4 Ohm)
Torzítás: < 0,15%
Csatorna elválasztás: ≥ 70dB
Jel/zaj arány: > 90 dB
Méretek: 110×430×320 mm
Tömeg: 6 kg
Ár: 123.000,- Ft

Forgalmazó: Limar Audio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu