The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Valentina Lisitsa: Chasing Pianos

A kijevi születésű zongoraművész, Valentina Lisitsa zenei pályája a hagyományos forgatókönyv szerint alakult, hiszen kisgyerekként kapta az első zongoraleckéket, majd egyre magasabb szintre jutva rangosabbnál rangosabb zeneiskolák következtek. Mára – számos lemezzel és koncerttel a háta mögött – keresett művésznek számít.


Lisitsa első hat lemeze az Audiofon Records gondozásában jelent meg, aztán felfedezte magának az Universal Music Group. Először a csoporthoz tartozó Deutsche Grammophone kiadónál készített lemezt (Valentina Lisitsa Live at The Royal Albert Hall), majd a Decca Records következett. Náluk készítette a legújabb albumát is, ami a Chasing Pianos címet kapta. Ezzel a lemezével az idei évben a 70. születésnapját ünneplő nagyszerű zeneszerző, Michael Nyman előtt tiszteleg a zongorista. Nyman az elmúlt évtizedek során számtalan mozi és tv filmhez komponált kísérőzenét.
Az eddigi legnagyobb sikerét a Zongoralecke című filmhez írt zenéjével érte el, ezért nem meglepő, hogy Lisitsa albumán súlyozottan szerepelnek az említett filmből származó dallamok. A közel 80 perces lemezre további tíz film zenéjéből találhatunk tételeket. Annak ellenére, hogy Nyman nagyon kedveli az elvontabb, a művészfilmek határmezsgyéjén mozgó mozikat, a művei a film ismerete nélkül, önmagukban is élvezhetőek. Olyan varázslatosan bánik a hangjegyekkel, hogy a hallgató a szám végére már tudja a dallamot, ami a nap során akár többször is visszatérhet az elméjébe – dúdolás jelleggel. Valentini Lisitsa tolmácsolásában ezek a remek dallamok most a női lélek érzékenységével átitatva szólalnak meg.